"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Elemente de drept administrativ român. Caiet de seminar” de Cătălin Bucur

Add to favorite „Elemente de drept administrativ român. Caiet de seminar” de Cătălin Bucur

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

ELEMENTE DE DREPT ADMINISTRA TIV ROMÂN - caiet de seminar realizat în fiecare dintre localităţile componente ale comunei, oraşului sau municipiului.

ART. 7 1

(l) Mandatul primatului se suspendă de drept numai în cazul în care acesta a fost arestat preventiv. Măsura arestării preventive se comunică

de îndată de către instanţa de judecată prefectului care, prin ordin, constată

suspendarea mandatului.

(2) Ordinul de suspendare se comunică de îndată primamlui.

(3) Suspendarea durează până la încetarea situaţiei prevăzute la alin. (1). (4) Dacă primarul suspendat din funcţie a fost găsit nevinovat, acesta are dreptul, în condiţiile legii, la plata drepturilor salariale corespunzătoare perioadei în care a fost suspendat.

(5) Prevederile alin. (1) - (4) se apli,că şi viceprimarului.

ART. 72

(l) În caz de vacanţă a funcţiei de primar, precum şi în caz de suspendare din funcţie a acestuia, atribuţiile ce îi sunt conferite prin prezenta lege vor fi exercitate de drept de viceprimar sau, după caz, de unul dintre viceprimari, desemnat de•consiliul local cu votul secret al majorităţii consilierilor locali în funcţie.

(2) În situaţia prevăzută la alin. (1), consiliul local poate delega, prin hotărâre, din rândul membrilor săi, un consilier local care va îndeplini temporar atribuţiile viceprimarului.

(3) În situaţia în care sunt suspendaţi din funcţie, în acelaşi timp, atât primaml, cât şi viceprimarul, consiliul local deleagă un consilier local care va îndeplini atât atribuţiile primarului, cât şi pe cele ale viceprimarului, până la încetarea suspendării.

(4) Dacă devin vacante, în acelaşi timp, atât funcţia de primar, cât şi cea de viceprimar, consiliul local alege un nou viceprimar, prevederile alin. (1) şi (2) aplicându-se până la alegerea unui nou primar. Data organizării alegerilor pentru funcţia de primar se stabileşte de Guvern, la propunerea prefectului. Alegerile se organizează în tennen de maximum 90 de zile de la vacantarea funcţiei de primar.

CAP. 4

Instituţiile, serviciile publice de interes local şi aparatul de specialitate al primarului ART. 73

Consiliile locale pot înfiinţa şi organiza instituţii şi servicii publice de interes local în principalele domenii de activitate, potrivit specificului şi nevoilor locale, cu respectarea prevederilor legale şi în limita mijloacelor financiare de care dispun.

1 19

CĂTĂLIN BUCUR

ART. 74

(1) Numirea şi eliberarea din funcţie a personalului din cadrul instituţiilor şi serviciilor publice de interes local se fac de conducătorii acestora, în condiţiile legii.

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com