"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » ⚖️„Contractele speciale” de Florin Moțiu⚖️

Add to favorite ⚖️„Contractele speciale” de Florin Moțiu⚖️

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

b. predarea bunurilor;

c. asigurarea serviciilor necesare fumizării bunurilor prevăzuteîn contract.

92

Contractul de furnizare !

-------------- ------··· ········!.. ..... .

12. În cazul contractului de furnizare, subcontractarea: a. este permisă întotdeauna, prin raportare la calitatea părţilor şi natura contractului;

b. răspunderea va aparţine celui în favoarea căruia s-a realizat subcontractarea;

c. nu este permisă şi, prin urmare, va fi ţinut să răspundă tot furnizorul principal.

13. În completarea cadrului legal privind contractul de furnizare,sunt aplicabile:

a. dispoziţiile privitoare la contractul de mandat; b. dispoziţiile privitoare la contractul de antrepriză; c. dispoziţiile privitoare la contractul de vânzare.

I l'-------speţe_l I

Speţa nr. 1

Între şcoala A şi societatea B s-a încheiat un contract de fumizare de calculatoare, Y obligându-se să instaleze pe acestea şi un program antivirus X. Calculatoarele au fost predate şi montate, iar preţul contractului a fost plătit integral.

Ulterior, între părţi au intervenit neînţelegeri, datorate faptului că B a arătat că, din motive obiective, nu mai poate instala programul antivirus contractat, oferindu-se să instaleze un alt program, care ar fi mai performant.

A nu a fost de acord, astfel încât s-a formulat acţiune în justiţie pentru obligarea lui B la plata sumei plătite de A pentru instalarea programului antivirus X unei alte societăţi.

B a solicitat respingerea acţiunii, arătând că a fost de acord să îşi execute obligaţia prin instalarea unui alt program antivirus, A fiind vinovată că a apelat la un alt furnizor de soft şi că oricum preţul este mult mai mare decât cel din contractul iniţial.

a. Care sunt obligaţiile părţilor în cazul contractului de fumizare?

b. Arătaţi soluţia instanţei.

Speţa nr. 2

Între A, patron al echipei de fotbal D din Timişoara, şi B, societate care presta servicii de pază şi protecţie, s-a încheiat un contract de fumizare de servicii, în baza căruia lui A trebuia să i se asigure paza şi protecţia de către trei bodyguarzi cu ocazia fiecărui meci de fotbal al echipei respective.

Având în vedere că în data de 13 aprilie 2013, când avea loc un meci decisiv pentru titlu pentru echipa D în Bucureşti, în Timişoara toţi angajaţii societăţii B erau mobilizaţi la asigurarea ordinii pentru 94

Contractul de furnizare I

un concert, între B şi C, societate de protecţie şi pază din Bucureşti, s-a încheiat un contract, în baza căruia C a asigurat pentru A trei bodyguarzi pe durata meciului.

Nemulţumit de faptul că nu i-a fost asigurată paza de către societatea cu care a contractat şi de calitatea serviciilor prestate de C, A a formulat acţiune în justiţie împotriva societăţii B, solicitând rezilierea contractului pentru neexecutare şi daune pentru că a fost uşor agresat în timpul meciului de spectatori ai echipei gazdă.

a. Este posibilă subcontractarea în cazul contractului de furnizare şi, dacă da, în ce condiţii?

b. Arătaţi soluţia instanţei.

Capitolul IV Contractul de donatie

I �

/ __ S_i_n_te_z_e_t_e_o_r_

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com