"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » 📗📗📗„Taxele judiciare de timbru” de Delia Narcisa Theohari

Add to favorite 📗📗📗„Taxele judiciare de timbru” de Delia Narcisa Theohari

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Art. 13

249

de depozit a cererii de brevet sau a unui termen de 3 ani de la acordarea brevetului,socotindu-se termenul care expiră cel mai târziu.

În conformitate cu art. 46 alin. (1) teza I din lege, la solicitarea motivată, prezentată

de persoana interesată, Tribunalul Bucureşti poate retrage licenţa obligatorie, atunci cândcircumstanţele care au condus la acordarea acesteia au încetat să mai existe, cu condiţiaca interesele legitime ale persoanei care a dobândit-o să fie protejate într-o manieră

corespunzătoare.

Art. 46 alin. (2) din lege prevede că hotărârile Tribunalului Bucureşti privindautorizarea utilizării unei licenţe obligatorii, precum şi cele privind remuneraţia prevăzută

în raport cu utilizarea acesteia sunt supuse numai apelului la Curtea de Apel Bucureşti.

Atât cererea privind autorizarea utilizării unei licenţe obligatorii, cât şi cererea deretragere a acesteia sunt supuse fiecare câte unei taxe judiciare de timbru în cuantum de100 de lei, potrivit art. 13 lit. b) din ordonanţă.

Apelul declarat împotriva hotărârii tribunalului pronunţate asupra cererilor arătateanterior se timbrează cu o taxă judiciară în cuantum de 50 de lei, în conformitate cu art. 23

alin. (1) lit. a) din ordonanţă.

Art. 51 alin. (1) din lege prevede că un brevet de invenţie acordat de OSIM, precumşi un brevet european cu efecte în România pot fi anulate, la cerere, dacă se constată că:a)

obiectul brevetului nu este brevetabil, potrivit art. 6-9, art. 11 şi art. 12 din lege;b)

obiectul brevetului nu dezvăluie invenţia suficient de clar şi complet, astfel încâto persoană de specialitate în domeniu să o poată realiza;

c)

obiectul brevetului depăşeşte conţinutul cererii, aşa cum a fost depusă;d)

protecţia conferită de brevet a fost extinsă;

e)

titularul de brevet nu era îndreptăţit la acordarea brevetului.

Potrivit art. 52 alin. (1) şi (2) din acelaşi act normativ, cererea de anulare se judecă

de către Tribunalul Bucureşti; hotărârile Tribunalului Bucureşti pot fi atacate cu apel laCurtea de Apel Bucureşti, în termen de 30 de zile de la comunicare; hotărârile Curţii deApel Bucureşti pot fi atacate cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în termen de30 de zile de la comunicare.

Cererea de anulare a brevetului de invenţie se timbrează cu o taxă judiciară încuantum de 100 de lei, potrivit art. 13 lit. b) din ordonanţă.

Apelul declarat împotriva hotărârii tribunalului asupra cererii de anulare a brevetuluide invenţie se timbrează cu o taxă judiciară în cuantum de 50 de lei, în conformitate cuart. 23 alin. (1) lit. a) din ordonanţă, în timp ce recursul declarat împotriva deciziei dinapel se timbrează potrivit art. 24 din ordonanţă.

În conformitate cu art. 61 alin. (1) din lege, dacă titularul unui brevet de invenţiesau persoanele titulare ale unui drept de proprietate industrială protejat printr-un brevetde invenţie acordat de statul român şi succesorii lor în drept, deţinut în perioada 6 martie1945-22 decembrie 1989, cărora le-au fost încălcate drepturile patrimoniale conferite debrevet prin exploatarea invenţiei în mod abuziv, fără consimţământul titularului sau prinorice fapte de încălcare a drepturilor acestuia, sau orice altă persoană care exercită dreptulde proprietate industrială cu consimţământul titularului face dovada credibilă că dreptulsău de proprietate industrială protejat printr-un brevet de invenţie face obiectul uneiacţiuni ilicite, actuale sau iminente şi că această acţiune riscă să îi cauzeze un prejudiciugreu de reparat, poate să ceară instanţei judecătoreşti luarea unor măsuri provizorii.

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com