"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » 📗📗📗„Taxele judiciare de timbru” de Delia Narcisa Theohari

Add to favorite 📗📗📗„Taxele judiciare de timbru” de Delia Narcisa Theohari

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

248

Art. 13

TAXELE JUDICIARE DE TIMBRU

În urma celei de-a doua republicări a Legii nr. 64/1991111, art. 66 alin. (2) a devenitart. 67 alin. (2).

La data intrării în vigoare a O.U.G. nr. 80/2013, art. 67 alin. (2) din Legea nr. 64/1991

nu a fost abrogat în mod expres, rămânând în cuprinsul legii, în formă identică, până ladata celei de-a treia republicări a acestui din urmă act normativ, când art. 67 alin. (2) adevenit art. 64 alin. (2), conţinutul textului legal fiind menţinut.

În acest context, în opinia noastră, art. 64 alin. (2) din Legea nr. 64/1991, republicată,a fost abrogat implicit la data intrării în vigoare a 0.U.G. nr. 80/2013, din moment ceconstituie o dispoziţie legală contrară art. 13 lit. b) din ordonanţă.

Potrivit art. 27 alin. (1) din lege, OSIM [Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci - n.n.]

hotărăşte prin Comisia de examinare de specialitate, pe baza raportului de examinare acererii de brevet de invenţie, acordarea brevetului de invenţie sau respingerea cererii debrevet. Art. 48 alin. (1) din lege prevede că orice hotărâre luată de Comisia de examinarepoate fi contestată la OSIM în termen de 3 luni de la comunicare.

În conformitate cu art. 50 alin. (1) din lege, contestaţia sau, după caz, cererea derevocare se soluţionează, în termen de 3 luni de la înregistrarea acesteia la OSIM, de cătreo comisie de reexaminare din Departamentul de apeluri din cadrul OSIM.

Potrivit art. 54 alin. (1) şi (2) din lege, hotărârea comisiei de reexaminare, motivată, secomunică părţilor în termen de 30 de zile de la pronunţare şi poate fi atacată cu contestaţiela Tribunalul Bucureşti în termen de 30 de zile de la comunicare; hotărârile TribunaluluiBucureşti pot fi atacate numai cu apel la Curtea de Apel Bucureşti.

Contestaţia împotriva hotărârii comisiei de reexaminare, prin care aceasta a soluţionatcontestaţia împotriva hotărârii comisiei de examinare asupra cererii de brevet de invenţie, setimbrează cu o taxă judiciară în cuantum de 100 de lei, potrivit art. 13 lit. b) din ordonanţă.

Apelul declarat împotriva hotărârii tribunalului pronunţate asupra contestaţiei setimbrează cu o taxă judiciară în cuantum de 50 de lei, în conformitate cu art. 23 alin. (1)lit. a) din ordonanţă.

În conformitate cu art. 49 alin. (1) din lege, orice persoană are dreptul să formulezeîn scris şi motivat la OSIM o cerere de revocare a brevetului de invenţie.

În acest caz, cererea de revocare a brevetului de invenţie se soluţionează direct decătre o comisie de reexaminare din Departamentul de apeluri din cadrul OSIM, potrivitart. 50 alin. (1) din lege, fiind în continuare aplicabil art. 54 alin. (1) şi (2) din acelaşi actnormativ.

Cele indicate anterior în privinţa timbrării contestaţiei împotriva hotărârii comisieide reexaminare şi a apelului sunt valabile şi atunci când hotărârea comisiei de reexaminarea privit cererea de revocare a brevetului de invenţie.

Potrivit art. 42 alin. (1) şi (2) din lege, dreptul la brevet, dreptul la acordarea brevetuluişi drepturile ce decurg din brevet pot fi transmise în tot sau în parte; transmiterea sepoate face prin cesiune sau prin licenţă, exclusivă ori neexclusivă, sau prin succesiunelegală ori testamentară.

Art. 43 alin. (1) din lege prevede că, la cererea oricărei persoane interesate, TribunalulBucureşti poate acorda o licenţă obligatorie la expirarea unui termen de 4 ani de la data111 în M. Of. nr. 541 din 8 august 2007.

o.u.G. NR. 80/2013

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com