"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Etica și integritatea academică” de Roger-Cristian Safta

Add to favorite „Etica și integritatea academică” de Roger-Cristian Safta

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

5. Abateri de la etica universitară şi sancţiuni aplicabile învăţământ, la atribuirea de note, burse, poziţii de cercetare sau promovări.

Traficul de influenţă poate lua mai multe forme: Influenţarea deciziilor de admitere: folosirea influenţei pentru a asigura admiterea unui student într-un program academic, indiferent de meritele sale reale.

Influenţarea procesului de evaluare: intervenirea pentru a influenţa rezultatele evaluărilor academice, cum ar fi notele sau recenziile lucrărilor ştiinţifice.

Atribuirea de burse sau fonduri: utilizarea influenţei pentru a direcţiona burse, granturi sau alte forme de finanţare către anumite persoane sau proiecte, fără a respecta procedurile obiective de selecţie.

Promovări şi numiri în poziţii academice: intervenirea pentru a asigura promovarea sau numirea unor persoane în poziţii academice, bazându-se pe relaţii personale sau alte considerente non-meritocratice.

Traficul de influenţă în mediul academic are efecte dăunătoare:

Subminarea meritocraţiei: această practică erodează

principiul meritocraţiei, esenţial pentru integritatea academică.

Erodează încrederea: traficul de influenţă poate diminua încrederea în sistemul educaţional, atât din partea studenţilor, cât şi a publicului larg.

Creează inechitate: favorizează pe cei cu conexiuni, în detrimentul celor care se bazează pe merite şi calificări reale.

Afectează calitatea educaţiei şi cercetării: poate duce la promovarea unor persoane neadecvate în poziţii academice sau de cercetare, afectând calitatea generală a educaţiei şi cercetării.

103

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com