"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Etica și integritatea academică” de Roger-Cristian Safta

Add to favorite „Etica și integritatea academică” de Roger-Cristian Safta

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

© 2024 by Editura Universitaria

Această carte este protejată prin copyright. Reproducerea integrală sauparţială, multiplicarea prin orice mijloace şi sub orice formă, cum ar fixeroxarea, scanarea, transpunerea în format electronic sau audio, punereala dispoziţia publică, inclusiv prin internet sau prin reţelele de calculatoare,stocarea permanentă sau temporară pe dispozitive sau sisteme cuposibilitatea recuperării informaţiilor, cu scop comercial sau gratuit,precum şi alte fapte similare săvârşite rară permisiunea scrisă adeţinătorului copyrightului reprezintă o încălcare a legislaţiei cu privire laprotecţia proprietăţii intelectuale şi se pedepsesc penal şi/sau civil înconformitate cu legile în vigoare.

Cuvânt înainte

În contextul contemporan, caracterizat prin schimbări rapide şi provocări complexe în sfera educaţională şi de cercetare, etica şi integritatea academică devin mai mult decât nişte simple concepte teoretice; ele reprezintă fundamentul pe care se clădeşte excelenţa profesională şi morală a viitorilor specialişti.

Este evident faptul că un curs de Etică şi integritate academică exhaustiv este un lucru foarte dificil de realizat datorită particularităţilor evidente ale domeniilor de studii. De aceea am încercat să abordez într-un mod general acele teme care privesc aspectele principale ale comportamentelor etice, precum şi promovarea integrităţii în toate aspectele vieţii academice.

Acest demers trebuie înţeles în primul rând ca un îndemn la maturizare morală şi la dezvoltare personală, recunoscând că

integritatea academică nu se limitează doar la respectarea unor norme exterioare, ci implică o angajare personală faţă de valorile autenticităţii, onestităţii şi respectului reciproc, în spaţiul academic în principal, dar nu limitat doar la acesta. Este necesar să avem în minte acea viziune asupra eticii şi integrităţii academice nu doar ca pe un set de reguli de urmat, ci ca pe o componentă indispensabilă formării intelectuale şi morale.

Conştient de provocările pe care le presupune aplicarea consecventă a principiilor etice în contexte diverse şi în situaţii adesea ambiguu morale, încurajez o abordare reflexivă şi critică, 5

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com