"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Etica și integritatea academică” de Roger-Cristian Safta

Add to favorite „Etica și integritatea academică” de Roger-Cristian Safta

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Mita: aceasta implică oferirea sau acceptarea de bani, cadouri sau alte avantaje pentru a influenţa deciziile academice.

Exemplele includ mita pentru a obţine note mai bune, admiterea într-un program de studii, sau pentru a influenţa rezultatul unor proceduri de evaluare sau de recrutare.

Frauda în finanţarea cercetării: se referă la utilizarea necorespunzătoare a fondurilor de cercetare, cum ar fi deturnarea fondurilor pentru uz personal sau raportarea falsă a cheltuielilor.

Conflictul de interese: implică situaţii în care interesele personale ale unui membru al comunităţii academice intră în conflict cu responsabilităţile sale profesionale, ducând la decizii care nu sunt în interesul educaţiei sau cercetării.

Abuzul de putere: include utilizarea poziţiei academice pentru a obţine avantaje personale sau pentru a influenţa neadecvat deciziile academice, cum ar fi promovarea sau evaluarea studenţilor sau colegilor.

Corupţia în mediul academic are consecinţe profunde şi de lungă durată:

Erodează încrederea: corupţia subminează încrederea în sistemul educaţional şi în valoarea diplomelor şi calificărilor academice.

101

Etică şi integritate academică

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com