"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Etica și integritatea academică” de Roger-Cristian Safta

Add to favorite „Etica și integritatea academică” de Roger-Cristian Safta

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

7. Proprietatea intelectuală. Drepturile de autor detaliu şi să stabilească revendicările care definesc domeniul de protecţie solicitat. Examinarea cererii de către oficiul de brevete implică verificarea îndeplinirii criteriilor de brevetabilitate şi asigurarea că invenţia este suficient de descrisă pentru a putea fi realizată de către o persoană calificată în domeniu 87.

7.3. Mărcile comerciale

Mărcile comerciale reprezintă un element în cadrul sistemului de proprietate intelectuală, fiind concepute pentru a identifica şi distinge bunurile sau serviciile unei entităţi de cele ale altora. Acestea pot include cuvinte, logo-uri, simboluri, culori, forme ale produsului, sunete sau orice combinaţie a acestora, care sunt utilizate de companii pentru a crea o recunoaştere în mintea consumatorului şi a construi loialitatea faţă de brand. Acestea nu doar că facilitează identificarea surselor de bunuri şi servicii, dar contribuie şi la menţinerea standardelor de calitate şi la promovarea concurenţei eficiente.

Mărcile comerciale încurajează proprietarii să menţină sau să

îmbunătăţească calitatea bunurilor sau serviciilor asociate, oferind în acelaşi timp consumatorilor capacitatea de a face alegeri informate pe baza unei identificări clare a produselor.

Protejarea mărcilor comerciale se realizează prin înregistrare la oficiile naţionale sau regionale de proprietate intelectuală, care conferă titularului drepturi exclusive asupra utilizării mărcii în legătură cu bunurile şi serviciile specificate în înregistrare. Înregistrarea unei mărci comerciale oferă o serie de 87 Ibidem, Capitolul III. Înregistrarea, publicarea şi examinarea cererii de brevet, eliberarea brevetului.

163

Etică şi integritate academică

avantaje, inclusiv un ternei juridic solid pentru acţiuni împotrivautilizării neautorizate sau a contrafacerii şi posibilitatea de autiliza marca într-un context comercial mai larg88.

Protecţia mărcilor comerciale este menită să evitesituaţiile în care similitudinea între două mărci poate induceconsumatorii în eroare cu privire la originea, sponsorizarea sauafilierea bunurilor sau serviciilor.

88 Legea nr. 84 din 15 aprilie 1998 (republicată) privind mărcile şi indicaţiile geografice, Art. 39, (1 )-(2)

164

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com