"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Elemente de drept administrativ român. Caiet de seminar” de Cătălin Bucur

Add to favorite „Elemente de drept administrativ român. Caiet de seminar” de Cătălin Bucur

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

ELEMENTE DE DREPT ADMINISTRA TIV ROMÂN - caiet de seminar ţean. În situaţia în care un consilier judeţean absentează de două ori consecutiv fără motive temeinice, el poate fi sancţionat în condiţiile regulamentului de organizare şi funcţionare a consiliului judeţean.

ART. 96

(1) Şedinţele consiliului judeţean sunt conduse de preşedinte sau, în lipsa acestuia, de vicepreşedintele desemnat în condiţiile art. 107.

(2) În cazul în care, din motive întemeiate, lipseşte şi vicepreşedintele desemnat în condiţiile art. 107, şedinţa va fi condusă de celălalt vicepreşedinte sau de un consilier judeţean, ales cu votul majorităţii consilierilor judeţeni prezenţi.

ART. 97

(1) În exercitarea atribuţiilor ce îi revin, consiliul judeţean adoptă

hotărâri cu votul majorităţii membrilor prezenţi, în afară de cazurile în care legea sau regulamenhll de organizare şi funcţionare a consiliului cere o altă

majoritate.

(2) Proiectele de hotărâri pot fi propuse de consilieri judeţeni, de preşedintele consiliului judeţean, de vicepreşedinţii consiliului judeţean sau de cetăţeni. Redactarea proiectelor se face de către cei care le propun, cu sprijinul secretamlui unităţii administrativ-teritoriale şi al serviciilor din cadrul aparatului de specialitate al consiliului judeţean.

(3) Hotărârile se semnează de preşedinte sau, în lipsa acestuia, de vicepreşedintele consiliului judeţean care a condus şedinţa şi se contrasemnează de secretarul judeţului.

ART. 98

Dispoziţiile art. 42 - 46, 48 - 52 şi ale art. 54 se aplică în mod corespunzător.

ART. 99

(1) Consiliul judeţean se dizolvă de drept în condiţiile art. 55 alin.

(1) sau prin referendum judeţean.

(2) Secretarul judeţului sau orice altă persoană interesată sesizează

instanţa de contencios administrativ cu privire la cazurile prevăzute la alin.

(1). Instanţa analizează sihmţia de fapt şi se pronunţă cu privire la dizolvarea consiliului judeţean. Hotărârea instanţei este definitivă şi se comunică

prefectului.

(3) Consiliul judeţean poate fi dizolvat prin referendum judeţean, organizat în condiţiile legii. Referendumul se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de cel puţin 20% din număml cetăţenilor cu drept de vot, înscrişi pe listele electorale ale unităţii administrativteritoriale.

(4) Cheltuielile pentm organizarea referendumului prevăzut la alin.

(3) se suportă din bugetul judeţean.

129

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com