"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Elemente de drept administrativ român. Caiet de seminar” de Cătălin Bucur

Add to favorite „Elemente de drept administrativ român. Caiet de seminar” de Cătălin Bucur

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

administrarea proprietăţii publice şi private a statului, precum şi gestionarea serviciilor pentru care statul este responsabil; d) funcţia de reprezentare, prin care se asigură, în numele statului român, reprezentarea pe plan intern şi extern; e) funcţia de autoritate de stat, prin care se asigură unnărirea şi controlul aplicării şi respectării reglementărilor în domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, precum şi în domeniile economic şi social şi al funcţionării instituţiilor şi organismelor care îşi desfăşoară activitatea în subordinea sau sub autoritatea Guvernului.

159

CĂTĂLIN BUCUR

SECŢIUNEA a 2-a

Componenţa Guvernului

ART. 2

Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetă,tenia română

şi domiciliul în ţară, se bucură de exerci,tiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparen,tei în exercitarea demnităţilor publice, afunc,tiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

ART. 3

(1) Guvernul este alcătuit din primul-ministru şi miniştri.

(2) Din Guvern pot face parte şi miniştri de stat, precum şi miniştri-delega,ti cu însărcinări speciale pe lângă primul-ministru, prevăzu,ti în lista Guvernului prezentată Parlamentului pentru acordarea votului de încredere.

ART. 4

(1) *** Abrogat

(2) Constatarea stării de incompatibilitate se face de primulministru, care va dispune măsurile necesare pentru încetarea acesteia.

ART. 5

Funcţia de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării, a pierderii drepturilor electorale, a stării de incompatibilitate, a decesului şi a demiterii în condiţiile prevăzute la art. 8 alin. (2).

ART. 6

Demisia din funcţia de membru al Guvernului se anunţă public, se prezintă în scris primului-ministru şi devine irevocabilă din momentul în care s-a luat act de depunerea ei, dar nu mai târziu de 15 zile de la data depunerii. ART. 7

(1) Revocarea din funcţia de membru al Guvernului se face de Preşedintele României, prin decret, la propunerea primului-ministru.

(2) Revocarea are loc în caz de remaniere guvernamentală.

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com