ELE.MENTE DE DREPT ADMINISTRATIV ROMÂN - caiet de seminar (3) Hotărârea pronunţată de instanţa de executare poate fi atacată
cu recurs, in termen de 5 zile de la comunicare.
(4) Prevederile alin. (1) - (3) se aplică, în mod corespunzător, şi pentru punerea în executare a hotărârilor instanţelor de contencios administrativ date pentru soluţionarea litigiilor ce au avut ca obiect contracte administrative.
ART. 26
Acţiunea in regres
Conducătorul autorităţii publice se poate îndrepta cu acţiune îmc potriva celor vinova_ţi de neexecutarea hotărârii, potrivit drept11/11i comun.
În cazul în care cei vinovaţi sunt demnitari sau funcţionari publici, se aplică
reglementările speciale.
CAP. 4
Dispohţii tranzitorii şi finale
ART. 27
Judecarea cauzelor aflate pe rol
Cauzele aflate pe rolul instanţelor la data intrării în vigoare a prezentei legi vor continua să se judece potrivit legii aplicabile în momentul sesizării instanţei.
ART. 28
Completarea cu dreptul comun
(1) Dispozi,tiile prezentei legi se completează cu prevederile Codului de procedură civilă, în măsura în care nu sunt incompatibile cu specificul raporturilor de putere dintre autorită,tile publice, pe de o parte, şi persoanele vătămate în drepturile sau interesele lor legitime, pe de altă parte.
Compatibilitatea aplicării normelor de procedură civilă se stabileşte de instanţă, cu prilejul solu,tionării cauzei.
(2) Instanţa de contencios administrativ nu poate suspenda judecarea pricinii când s-a început urmărirea penală pentru o infracţiune săvârşită în legătură cu actul administrativ atacat, dacă reclamantul - persoană
vătămată - stăruie în continuarea judecării pricinii.
(3) Acţiunile introduse de persoanele de drept public şi de orice autoritate publică, în apărarea unui interes public, precum şi cele introduse împotriva actelor administrative normative nu mai pot fi retrase, c11 excep
ţia situa_ţiei în care sunt formulate şi pentru apărarea drepturilor sau intereselor legitime de care pot dispune persoanele fizice sau juridice de drept privat.
157