"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Elemente de drept administrativ român. Caiet de seminar” de Cătălin Bucur

Add to favorite „Elemente de drept administrativ român. Caiet de seminar” de Cătălin Bucur

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

CĂTĂLIN BUCUR

(2) Persoana acţionată astfel în justiţie îl poate chema în garanţie pe superioml său ierarhic, de la care a primit ordin scris să elaboreze sau să nu elaboreze actul.

ART. ]6AJ

Introducerea în cauză a altor subiecte de drept Instanţa de contencios administrativ poate introduce în cauză, la cerere, organismele sociale interesate sau poate pune in discu,tie, din oficiu, necesitatea introducerii în cauză a acestora, precum şi a altor subiecte de drept. ART. 17

Judecarea cererilor

(1) Cererile adresate instanţei se judecă de urgenţă şi cu precădere în şedinţă publică, în completul stabilit de lege.

(2) Pentru cererile formulate în baza prezentei legi se percep taxele de timbru prevăzute de Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, cu modificările şi completările ulterioare, pentru cauzele neevaluabile în bani, cu excepţia celor care au ca obiect contractele administrative, care se vor taxa la valoare.

(3) Hotărârile se redactează şi se motivează în cel mult 30 de zile de la pronun,tare.

ART. 18

Soluţiile pe care le poate da instanţa

(]) Instanţa, soluţionând cererea la care se referă art. 8 alin. (1), poate, după caz, să anuleze, în tot sau în parte, actul administrativ, să oblige autoritatea publică să emită un act administrativ, să elibereze un alt înscris sau să efectueze o anumită operaţiune administrativă.

(2) Instanţa este competentă să se pronun,te, în afara situa,tii/or prevăzute la art. 1 alin. (6), şi asupra legalită,tii opera,tiunilor administrative care au stat la baza emiterii actului supus judecătii.

(3) În cazul soluţionării cererii, instanţa v� hotărî şi asupra despăgubirilor pentru daunele materiale şi morale cauzate, dacă reclamantul a solicitat acest lucru.

( 4) Atunci când obiectul acţiunii în contencios administrativ îl formează un contract administrativ, în funcţie de starea de fapt, instanţa poate: a) dispune anularea acestuia, în tot sau în parte; b) obliga autoritatea publică să încheie contractul la care reclamantul este îndrituit;

c) impune uneia dintre părţi îndeplinirea unei anumite obligaţii; d) suplini consimţământul unei părţi, când interesul public o cere; e) obliga la plata unor despăgubiri pentm daunele materiale şi morale.

154

ELEMENTE DE DREPT ADMINISTRA TIV ROMÂN - caiet de seminar (5) Solu,tiile prevăzute la alin. (]) şi alin. (4) fit. b) şi c) pot fi stabilite sub sancţiunea unei penalităţi aplicabile părţii obligate, pentru fiecare zi de întârziere.

(6) În toate situaţiile, instanţa poate stabili, prin dispozitiv, la cererea părţii interesate, un termen de executare, precum şi amenda prevăzută

la art. 24 alin. (2).

ART. 19

Tennenul de prescripţie pentru despăgubiri

(1) Când persoana vătămată a cerut anularea actului administrativ, fără a cere în acelaşi timp şi despăgubiri, tennenul de prescripţie pentru cererea de despăgubire curge de la data la care acesta a cunoscut sau trebuia să cunoască întinderea pagubei.

(2) Cererile se adresează instanţelor de contencios administrativ competente, în tfrmenul de un an prevăzut la art. 1 1 alin. (2).

(21\1) Dispoziţiile alin. (]) şi (2) se aplică, în mod corespunzător, şi contractelor administrative.

(3) Cererile prevăzute la alin. (2) se supun normelor prezentei legi în ceea ce priveşte procedura de judecată şi taxele de timbru.

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com