(l) Asociaţiile de dezvoltare intercomunitară sunt conduse de unconsiliu de administraţie compus din reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale componente, desemnaţi de consiliul local sau de consiliul judeţean, la propunerea primarului, respectiv a preşedintelui consiliului jude
ţean, precum şi la propunerea consilierilor locali sau judeţeni, după caz.
(2} Consiliul de adrninistraţie este condus de un preşedinte ales cuvotul majorităţii membrilor săi.
(3) Pentru realizarea obiectivelor proprii, consiliul de administraţiepoate înfiinţa un aparat tehnic, finanţat din resursele asociaţiei de dezvoltareintercomunitară.
(4) Organizarea şi modul de funcţionare a consiliului de administraţie şi a aparatului tehnic sunt stabilite prin actul de înfiinţare şi statutulasociaţiei de dezvoltare intercomunitară, aprobate prin hotărârile consiliilorlocale, respectiv judeţene asociate.
ART. 14
Unităţile administrativ-teritoriale pot încheia între ele acordmi şipot participa, inclusiv prin alocare de fonduri, la iniţierea şi la realizareaunor programe de dezvoltare zonală sau regională, în baza hotărârilor adoptate de consiliile locale ori judeţene, după caz, în condiţiile legii.
ART. 15
(1) Unităţile administrativ-teritoriale limitrofe zonelor de frontieră
pot încheia între ele înţelegeri de cooperare transfrontalieră cu structuri similare din statele vecine, în condiţiile legii.
(2) Unităţile administrativ-teritoriale, prin primari, respectiv preşedinţii consiliilor judeţene, transmit Ministerului Afacerilor Externe, spreavizare conformă, proiectele de înţelegeri de cooperare pe care acestea intenţionează să le încheie cu unităţile administrativ-teritoriale din alte ţări,înainte de supunerea lor spre adoptare de către consiliile locale sau judeţene,după caz.
96