"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Elemente de drept administrativ român. Caiet de seminar” de Cătălin Bucur

Add to favorite „Elemente de drept administrativ român. Caiet de seminar” de Cătălin Bucur

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

CĂTĂLIN BUCUR

(3) Comunicarea, însoţită de eventualele obiecţii cu privire la legalitate, se face în scris de către secretar şi va fi înregistrată într-un registm special destinat acestui scop.

ART. 49

(1) Hotărârile cu caracter normativ devin obligatorii şi produc efecte de la data aducerii lor la cunoştinţă publică, iar cele individuale, de la data comunicării.

(2) Aducerea la cunoştinţă publică a hotărârilor cu caracter nonuativ se face în termen de 5 zile de la data comunicării oficiale către prefect.

ART. 50

În unităţile administrativ-teritoriale în care cetăţenii aparţinând unei minorităţi naţionale au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor hotărârile cu caracter nonuativ se aduc la cunoştinţă publică şi în limba maternă a cetăţenilor aparţinând minorităţii respective, iar cele cu caracter individual se comunică, la cerere, şi în limba maternă.

ART. 5 1

(1) În exercitarea mandatului, consilierii locali sunt în serviciul colectivităţii locale.

(2) Primarul este obligat ca, prin intenuediul secretarului şi al aparatului de specialitate, să pună la dispoziţie consilierilor locali, la cererea acestora, în tenuen de cel mult 10 zile lucrătoare, infonuaţiile necesare în vederea îndeplinirii mandatului.

(3) Consilierii locali sunt obligaţi ca, în îndeplinirea mandatului, să

organizeze periodic întâlniri cu cetăţenii şi să acorde audienţe.

( 4) Fiecare consilier local, precum şi vicepri1uarul sunt obligaţi să

prezinte un raport anual de activitate, care va fi făcut public prin grija secretarului. (5) Pentm participarea la şedinţele consiliului local şi ale comisiilor de specialitate, consilierul local primeşte o indemnizaţie stabilită în condiţiile legii. (6) Consilierii locali au dreptul la decontarea cheltuielilor pe care le efectuează în îndeplinirea mandatului lor, în condiţiile legii.

(7) Consiliul local poate hotărî diininuarea cuantumului indemniza­

ţiei prevăzute la alin. (5) şi a cotei în care se face decontarea conform prevederilor alin. (6), în concordanţă cu posibilităţile de finanţare.

ART. 52

La lucrările consiliului local pot asista şi lua cuvântul, fără drept de vot, prefectul, preşedintele consiliului judeţean sau reprezentanţii acestora, deputaţii şi senatorii, 1niniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului, secretarii şi subsecretarii de stat, şefii serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe centrale din unităţile administrativ-teritoriale, în pro-1 10

ELEMENIB DE DREPT ADMINISTRATIV ROMÂN - caiet de seminar blemele ce privesc domeniile de responsabilitate a acestor sen1icii, precum şi persoanele interesate, invitate de primar.

ART. 53

(1) Locuitorii satelor care nu au consilieri locali aleşi în consiliile locale sunt reprezentaţi la şedinţele de consiliu de un delegat sătesc.

(2) Delegatul sătesc este ales pe perioada mandatului consiliului local de către o adunare sătească, constituită din câte un reprezentant al fiecărei familii, convocată şi organizată de primar şi desfăşurată în prezenţa primarului sau viceprimarului.

(3) La discutarea problemelor privind satele respective delegaţii săteşti vor fi invitaţi în mod obligatoriu. Votul acestora are caracter consultativ.

(4) Delegatului sătesc îi sunt aplicabile, în mod corespunzător, prevederile art. 5 1 alin. (5) şi (6).

ART. 54

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com