Individualizarea pedepselor
151
b. faţă de acelaşi infractor să nu se fi dispus renunţarea la aplicarea pedepsei în ultimii 2 ani anterior datei comiterii infracţiunii pentru care este judecat; c. infractorul să nu fi încercat zădărnicirea aflării adevărului.
896. Instanţa care dispune renunţarea la aplicarea pedepsei principale: a. nu poate aplica infractorului nici pedepse accesorii şi nici pedepse complementare; b. poate aplica în cauză măsuri de siguranţă;
c. va aplica infractorului un avertisment.
897. Persoana faţă de care s-a dispus renunţarea la aplicarea pedepsei: a. este supusă supravegherii de către serviciul de probaţiune pe o durată fixă de 2 ani; b. nu este supusă supravegherii de către serviciul de probaţiune; c. poate fi inclusă într-un program de supraveghere, dacă instanţa consideră necesară o astfel de măsură.
898. Avertismentul aplicat ca urmare a renunţării la aplicarea pedepsei se execută: a. de îndată, în şedinţa în care s-a pronunţat hotărârea; b. prin comunicarea unei copii de pe hotărârea definitivă persoanei căreia i se aplică; c. prin publicarea hotărârii definitive de condamnare, pe cheltuiala inculpatului.
899. În situaţia în care renunţarea la aplicarea pedepsei se realizează în cazul concursului de infracţiuni:
a. se vor aplica mai multe avertismente în funcţie de numărul infracţiunilor concurente; b. se va aplica un singur avertisment pentru întreaga activitate infracţională; c. instanţa va decide dacă va aplica unul sau mai multe avertismente.
900. Se poate dispune renunţarea la aplicarea pedepsei în cazul în care: a. fapta pentru care s-a dispus condamnarea definitivă anterioară nu mai este prevăzută
de legea penală;
b. condamnarea anterioară se referă la o infracţiune amnistiată; c. infractorul a fost condamnat anterior pentru o infracţiune săvârşită din culpă.
901. Anularea renunţării la aplicarea pedepsei intervine dacă, în termen de 2 ani dela rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus renunţarea la aplicareapedepsei, se descoperă că:
a. persoana faţă de care s-a luat această măsură săvârşise, anterior rămânerii definitive a hotărârii, o altă infracţiune pentru care i s-a stabilit o pedeapsă şi de care instanţa nu a avut cunoştinţă;
b. persoana faţă de care s-a luat această măsură comite din nou o infracţiune, după momentul renunţării la aplicarea pedepsei;
c. persoana faţă de care s-a luat această măsură săvârşise, anterior rămânerii definitive a hotărârii, o altă infracţiune pentru care i s-a stabilit o pedeapsă cu închisoarea.