1020. Prin sintagma „zile de îngrijiri medicale", regăsită în conţinutul legal alinfracţiunii de lovire sau alte violenţe (art. 193 C. pen.) se înţelege: a. numărul de zile prin care se apreciază, din punct de vedere medico-legal, gravitatea vătămării sănătăţii sau integrităţii corporale a persoanei vătămate prin activitatea infracţională; b. numărul zilelor de spitalizare;
c. durata întregii perioade recuperatorii.
1021. A îi oferă lui B un aparat electric despre care ştie că este defect şi, folosindu-l, B seelectrocutează, fiind necesare 45 de zile de îngrijiri medicale. Fapta poateconstitui:
a. tentativă de omor;
b. lovire sau alte violenţe;
c. fapta nu va constitui infracţiune în nicio situaţie.
1022. Inculpatul care a aplicat victimei mai multe lovituri în cap cu un par, provocândui un traumatism cranian cu fractură de boltă şi bază a craniului, cu stare decomă, punându-i în pericol viaţa victimei, va fi tras la răspundere penală pentrucomiterea infracţiunii de:
a. tentativă de omor, întrucât inculpatul a comis agresiunea cu intenţia de a ucide victima, lovind-o într-o regiune vitală a corpului, cu un corp contondent apt să producă moartea; b. vătămare corporală prin punerea în primejdie a vieţii persoanei; c. lovire sau alte violenţe în variantă agravată.
1023. Uciderea unui copil de 1 an, în timp ce acesta dormea, prin sufocare, folosind opungă de plastic, constituie:
a. infracţiune de vătămare a fătului, în variantă agravată; b. infracţiune de omor;
c. infracţiune de omor calificat, art. 1 89 alin. (1) lit. h) (prin cruzimi).