c. se comite doar cu intenţie directă.
1043. Întrerupe.rea cursului sarcinii în scop terapeutic efectuată de un medic de specialitate obstetrică-ginecologie, până la vârsta sarcinii de douăzeci şi patru desăptămâni, sau întreruperea ulterioară a cursului sarcinii, în scop terapeutic, îninteresul mamei sau al fătului, constituie:
a. variantă atenuată a infracţiunii de întrerupere a cursului sarcinii; b. cauză justificativă specială prevăzută de art. 201 alin. (6) C. pen.; c. cauză de nepedepsire prevăzută de art. 201 alin. (7) C. pen.
1044. Vătămarea fătului (art. 202 C. pen.):
a. este susceptibilă de a îmbrăca forma infracţiunii progresive; b. pentru a fi incriminată, fapta trebuie să fie comisă în timpul naşterii sau în timpul sarcinii; c. are ca obiect material corpul fătului sau copilului asupra căruia s-a săvârşit activitatea incriminată.
1045. Reprezintă cauză de nepedepsire a infracţiunii de vătămare a fătului: a. fapta femeii însărcinate săvârşită în timpul naşterii; b. fapta femeii însărcinate săvârşită în timpul sarcinii; c. fapta medicului sau persoanei autorizate să asiste naşterea sau să urmărească sarcina, dacă a fost săvârşită în cursul actului medical, cu respectarea prevederilor specifice profesiei, şi a fost făcută în interesul femeii gravide sau al fătului, ca urmare a riscului inerent exercitării actului medical.
1046. Infracţiunea de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate (art.
203 C. pen.):
a. este lipsită de obiect material;
b. are ca obiect material corpul persoanei aflate în dificultate; c. se poate săvârşi în toate formele de participaţie.