a. nu constituie faptă penală;
b. constituie tentativă la infracţiunea de act sexual cu un minor (art. 220 C. pen.); c. constituie formă consumată a infracţiunii de racolare a minorilor în scopuri sexuale (art. 222 C. pen.).
1088. Care dintre următoarele enunţuri este corect cu privire la infracţiunea deracolare a minorilor în scopuri sexuale (art. 222 C. pen.): a. se consumă în momentul în care minorul recepţionează propunerea de a întreţine un raport sexual;
b. se consumă în momentul în care minorul acceptă propunerea de a întreţine un raport sexual, chiar dacă ulterior nu mai este de acord;
c. în cazul în care minorul acceptă propunerea şi are loc un raport sexual, infracţiunea prevăzută la art. 222 C. pen. se va reţine în concurs cu infracţiunea de act sexual cu un minor (art. 220 C. pen.).
1089. La infracţiunea de hărţuire sexuală (art. 223 C. pen.): a. se poate reţine şi coautoratul;
b. elementul material poate consta şi într-o acţiune nonverbală; c. subiect activ poate fi numai persoana care îndeplineşte la locul de muncă o funcţie care să-i confere o anumită autoritate sau influenţă asupra victimei.
1090. În cazul infracţiunii de hărţuire sexuală (art. 223 C. pen.): a. subiect pasiv poate fi şi o bonă angajată de o familie; b. este necesar să existe un contract individual de muncă; c. subiect activ poate fi şi persoana care are calitatea de funcţionar public şi se prevalează sau profită de o situaţie de autoritate sau superioritate asupra victimei ce decurge din funcţia deţinută.
1091. Infracţiunea de violare de domiciliu (art. 224 C. pen.): a. poate avea ca obiect material şi o casă de vacanţă;
b. va fi absorbită de infracţiunea de loviri sau alte violenţe sau de vătămare corporală, dacă
prin faptă au fost aduse atingeri integrităţii corporale ori sănătăţii victimei; c. poate avea ca subiect pasiv şi o persoană care locuieşte cu chirie.