"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Culegere de teste” de Ionuț Andrei Barbu și Alexandru Florin Măgureanu📚📚

Add to favorite „Culegere de teste” de Ionuț Andrei Barbu și Alexandru Florin Măgureanu📚📚

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

216

Drept penal. Partea specială• Teste-grilă

1293. Actele de agresiune îndreptate împotriva unui poliţist aflat în misiune de a sprijiniactivitatea executorului judecătoresc, de punere în executare pe cale silită, a uneihotărâri, constituie:

a. infracţiunea de ultraj (art. 257 C. pen.);

b. infracţiunea de nerespectare a hotărârilor judecătoreşti (art. 287 C. pen.); c. infracţiunea de loviri sau alte violenţe ( art. 193 C. pen. ).

1294. Fapta lui A de a părăsi penitenciarul profitând de neatenţia gardienilor, dacă

s-a aflat în libertate numai câteva minute:

a. constituie tentativă la infracţiunea de evadare (art. 285 C. pen.); b. constituie infracţiune de evadare (art. 285 C. pen.) în formă consumată; c. în speţă, sporul de pedeapsă care se va adăuga în mod automat la restul de pedeapsă

rămasă neexecutată va fi de o treime.

1295. Întrunesc conţinutul constitutiv al infracţiunii de nerespectare a hotărârilorjudecătoreşti (art. 287 C. pen.) următoarele fapte:

a. neexecutarea hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus reintegrarea în muncă a unui salariat;

b. neexecutarea titlului executoriu privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către persoana interesată; c. folosirea unui imobil deţinut de către o altă persoană în baza unei hotărâri judecătoreşti.

1296. Infracţiunea de ultraj judiciar (art. 279 C. pen.): a. poate avea ca obiect material şi bunurile unui procuror; b. se poate săvârşi împotriva unui poliţist de la poliţia judiciară; c. poate avea ca subiect pasiv secundar un judecător care a ieşit la pensie în urmă cu 5 ani.

1297. Uciderea unui procuror, din răzbunare, în legătură cu exercitarea atribuţiilorde serviciu:

a. constituie infracţiune de omor calificat (art. 189 C. pen.); b. se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor calificat (art. 189 C. pen.) ale cărei limite speciale se majorează cu jumătate; c. se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor ( art. 188

C. pen.), ale cărei limite se majorează cu jumătate.

1298. Ameninţarea cu omorul îndreptată împotriva unui procuror care a depăşitcadrul legal al exercitării atribuţiilor funcţiei, abuzând de aceasta: a. constituie infracţiune de ultraj judiciar (art. 279 C. pen.); b. nu constituie infracţiune, deoarece procurorul a abuzat de funcţia sa; c. constituie infracţiune de ameninţare (art. 206 C. pen.).

Infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei

217

1299. Fapta lui A de a ameninţa, în aceeaşi împrejurare, trei judecători, membri aiaceluiaşi complet de judecată constituie:

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com