Infracţiuni de corupţie şi de serviciu
223
1333. A extrage numerar de la un bancomat şi deşi observă că una dintre bancnoteeste falsă, o foloseşte pentru a-şi achiziţiona un bun. În speţă: a. fapta lui A constituie participaţie improprie la infracţiunea de fals de monedă ( art. 31 O
C. pen.);
b. fapta lui A constituie punere în circulaţie de valori falsificate (art. 313 C. pen.); c. fapta lui A constituie infracţiune de înşelăciune (art. 244 C. pen.) 1334. Falsificarea unui sigiliu al unei autorităţi publice: a. constituie infracţiune de falsificare de instrumente oficiale; b. constituie infracţiune numai dacă sigiliul este folosit; c. nu poate avea ca subiect activ persoana care foloseşte sigiliul în îndeplinirea firească a atribuţiilor de serviciu.
1335. Pentru întregirea elementului material al infracţiunii de uzurpare a funcţiei(art. 300 C. pen.) se impune ca:
a. prin actul îndeplinit, făptuitorul să producă o pagubă sau o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice;
b. actul îndeplinit de făptuitor să nu intre în sfera atribuţiilor sale de serviciu; c. actul să fie îndeplinit de făptuitor în timpul serviciului.
1336. Primarul unei localităţi care încheie contracte civile pentru servicii între comunitatea locală şi firme private conduse de soţia sa sau de fratele său săvârşeşte infracţiunea de: a. abuz în serviciu (art. 297 C. pen.);
b. conflict de interese (art. 301 C. pen.);
c. neglijenţă în serviciu (art. 298 C. pen.).
1337. Falsificarea unei diplome de licenţă emise de o facultate particulară: a. constituie fals în înscrisuri sub semnătură privată (art. 322 C. pen.); b. constituie fals material în înscrisuri oficiale (art. 320 C. pen.); c. se reţine în formă consumată numai dacă înscrisul a fost folosit pentru a produce consecinţe juridice.
1338. Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, către o altă persoană saucătre public, fără drept, a conţinutului unei convorbiri sau comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoştinţă de aceasta, din greşeală sauîntâmplare, constituie:
a. infracţiunea de violare a secretului corespondenţei; b. infracţiunea de neglijenţă în păstrarea informaţiilor; c. infracţiunea de violare a vieţii private.