"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » Napoleon Hill- Gîndește și vei fi bogat citește online gratis !😉

Add to favorite Napoleon Hill- Gîndește și vei fi bogat citește online gratis !😉

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Asemanator cu principiul folosit in emisia radio, orice creier uman este in stare sa recepteze vibratiile de gandire care sunt lansate de un alt creier.

Legat de afirmatia din paragraful precedent, comparati si luati in consideratie descrierea imaginatiei creatoare, asa cum a fost ea inclusa in capitolul despre Imaginatie.

Imaginatia creatoare este statia de receptie a creierului, care primeste ganduri lansate de creierele altora. Este agentul de comunicare intre regiunea constienta sau rationala a mintii si cele patru surse de la care pot fi obtinuti stimulii mentali.

Atunci cand este stimulata, sau inaltata la o cota superioara, mintea devine mai receptiva la gand, care ajunge prin surse exterioare. Procesul de accelerare are loc prin emotiile pozitive sau negative. Vibratiile de gandire pot fi intensificate prin emotii.

Emotia sexuala ocupa primul loc pe lista emotiilor umane in ceea ce priveste intensitatea si puterea ei stimulativa.

Creierul care a fost stimulat prin emotie sexuala functioneaza mult mai repede decat atunci cand emotia este latenta sau inexistenta.

Rezultatul transferului energiei sexuale este amplificarea gandurilor intr-o asemenea masura, incat imaginatia creatoare devine foarte receptiva la idei. Pe de alta parte, atunci cand creierul functioneaza mai rapid, nu doar ca atrage ganduri si idei lansate de alte creiere, ci ofera gandurilor proprii ale individului in cauza acel sentiment care este esential inainte ca acele ganduri sa fie captate si prelucrate de subconstient.

Subconstientul este ?statia de emisie? a creierului, prin care sunt transmise vibratiile de gandire. Imaginatia creatoare este ?statia de receptie? ce capteaza energiile mentale.

Alaturi de factorii importanti ai subconstientului si ai facultatii imaginatiei creatoare, constituie emisie si receptie ale aparatului dumneavoastra de comunicare mentala, luati in consideratie acum principiul autosugestiei, care este mijlocul prin care va puteti pune in functiune statia dumneavoastra ?radio?. Prin instructiunile descrise in capitolul despre Autosugestie, ati fost cu siguranta informati despre metoda prin care dorinta poate fi convertita in echivalentul sau banesc.

Functionarea statiei dumneavoastra ?radio? este, prin comparatie, o procedura simpla.

Nu trebuie sa retineti decat trei principii si sa le aplicati cand doriti sa va folositi de emisie - subconstientul, imaginatia creatoare si autosugestia. Stimulii cu ajutorul carora puneti in practica aceste trei principii au fost descrisi - iar procedura incepe cu dorinta.

Suntem guvernati de forte necunoscute

De-a lungul varstelor pe care le-a traversat, omul a devenit prea dependent de simturile fizice si si-a limitat capacitatea de cunoastere la universul pe care il putea vedea, atinge, 117

cantari si masura.

Am ajuns acum la cea mai minunata dintre varste - o varsta care ne invata cate ceva despre fortele intangibile ale lumii din jurul nostru. Poate ca vom invata, traversand aceasta varsta, ca ?celalalt eu? este mai puternic decat eul fizic pe care il vedem in oglinda.

Uneori oamenii vorbesc cu usurinta despre fortele intangibile lucrurile pe care nu le pot pricepe cu ajutorul celor cinci simturi si, auzindu-i, ne vom aminti ca suntem cu totii sub controlul fortelor nevazute si intangibile.

Intreaga umanitate nu are puterea sa faca fata sau sa controleze forta intangibila ascunsa in valurile tulburatoare ale oceanului. Omul nu poate intelege forta intangibila a gravitatiei, care tine aceasta planeta minuscula suspendata in spatiu si ne impiedica sa cadem de pe pamant, cu atat mai putin puterea ce controleaza aceasta forta. El este cu desavarsire sclavul fortei intangibile a unei furtuni cumplite si este la fel de neajutorat in prezenta fortei intangibile a electricitatii.

Acesta nu este nicidecum sfarsitul ignorantei omului in legatura cu lucrurile nevazute si intangibile. El nu intelege forta intangibila (si intelepciunea) ce salasluieste in pamant -

forta care ii ofera hrana, imbracamintea si banii pe care ii are in buzunar.

Comunicarea intelectuala In ultimul rand, dar nu si cel din urma, in ciuda culturii sale trufase si educatiei, omul intelege prea putin sau deloc din forta intangibila a gandului (cea mai insemnata dintre toate puterile intangibile).

El nu stie decat putine lucruri despre creierul fizic si vasta lui retea de mecanisme complicate prin care puterea gandului se traduce in echivalentul sau material, dar implineste acum o varsta care il va lamuri asupra acestui subiect. Oamenii de stiinta au inceput se se concentreze asupra miracolului numit creier, si atata vreme cat sunt inca intr-o faza incipienta a studiilor, au descoperit suficiente lucruri pentru a afla ca punctul central al creierului uman, numarul de linii care leaga celulele cerebrale, este egal cu cifra 1 urmata de cincisprezece milioane de zerouri.

?Numarul este uluitor?, a declarat dr. Judson Herrick de la Universitatea din Chicago; acea cifra astronomica ce desemneaza sutele de milioane de ani lumina devine, prin comparatie, nesemnificativa... S-a stabilit ca existe intre 10 si 14 miliarde de celule nervoase in cortexul cerebral uman si stim prea bine ca ele sunt dispuse in sabloane bine stabilite. Aceste aranjamente nu sunt intamplatoare. Ele sunt ordonate.

Metodele recent descoperite ale electrofiziologiei pun in evidenta curenti de actiune de la celule localizate in spatii foarte precise, sau fibre cu microelectrozi, ii amplifica cu ajutorul unor ?lampi? de radio si inregistreaza diferentele potentiale pana la o milionime de volt."

Este de neconceput ca o asemenea retea de mecanisme complicate exista doar in scopul indeplinirii functiilor fizice necesare cresterii si intretinerii trupului. Nu cumva este posibil ca acelasi sistem care ofera miliarde de celule cerebrale in scopul comunicarii intre ele sa ofere si mijloacele de comunicare cu fortele intangibile?

New York Times a publicat un editorial ce demonstra ca cel putin o mare universitate si un cercetator inteligent in domeniul fenomenelor mentale intreprind o cercetare organizata prin care s-a ajuns la concluzii paralele cu multe dintre cele descrise in acest capitol si in urmatoarele. Editorialul care urmeaza a analizat pe scurt activitatea doctorului Rhine si a asociatilor sai de la Duke University.

118

CE ESTE TELEPATIA?

Acum o luna am citit in acest ziar unele dintre rezultatele remarcabile obtinute de profesorul Rhine si de asociatii sai de la Duke University in urma a mai mult de 100 000

de teste menite sa dovedeasca existenta ?telepatiei? si a previziunii. Aceste rezultate au fost rezumate in doua articole din Harper's Magazine. In al doilea, care a aparut deja, autorul E. H. Wright incearca sa sintetizeze ceea ce s-a descoperit, sau ceea ce pare rezonabil de dedus, privind natura exacta a acestor modalitati de perceptie

?extrasenzoriala?.

Existenta in fapt a telepatiei si previziunii pare acum pentru oamenii de stiinta cu mult mai probabila, ca rezultat al experimentelor lui Rhine. Mai multor subiecti li s-a cerut sa numeasca un numar cat mai mare de carti dintr-un pachet special fara a le privi si fara a avea alt acces senzorial la ele. Au fost descoperite vreo 20 de persoane care au fost capabile sa numeasca atat de multe carti in mod corect, incat ?nu era practic nici o sansa ca ei sa fi ghicit prin noroc sau din intamplare?.

Dar cum au reusit? Aceste puteri, presupunand ca ele exista, nu par senzoriale. Nu exista nici un organ cunoscut pentru ele.

Experimentele au functionat la fel de bine la distante de cateva sute de mile ca si in aceeasi camera. Toate acestea sunt si o dovada a faptului ca, dupa parerea domnului Wright, telepatia sau previziunea nu se pot explica prin teoria fizica a radiatiei.

Toate formele cunoscute de energie radianta se sting invers proportional cu patratul distantei traversate. Aceste lucruri nu sunt valabile pentru telepatie si previziune. Dar ele variaza din motive fizice in acelasi fel in care variaza alte puteri mentale.

Contrar parerilor raspandite, ele nu se imbunatatesc atunci cand subiectul este adormit sau atipit, ci din contra, atunci cand el este treaz si vioi. Rhine a descoperit ca un narcotic scade invariabil scorul unui subiect, in vreme ce un stimulent il va propulsa spre inaltimi. Se pare ca executantul cel mai performant nu poate atinge un scor bun daca nu incearca sa dea totul.

Una dintre concluziile pe care Wright le trage cu destul de multa siguranta este ca telepatia si previziunea sunt, de fapt, unul si acelasi dar. Cu alte cuvinte, facultatea de a

?vedea? o carte pusa cu fata in jos pe masa pare a fi exact acelasi lucru cu ?citirea?

gandurilor unei alte minti.

Exista cateva motive ce justifica o astfel de credinta.

Spre exemplu, pana acum, cele doua daruri au fost regasite in orice persoana care se bucura de oricare dintre ele.

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com