"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » 📗📗📗„Taxele judiciare de timbru” de Delia Narcisa Theohari

Add to favorite 📗📗📗„Taxele judiciare de timbru” de Delia Narcisa Theohari

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

111 Publicată în M. Of. nr. 303 din 30 decembrie 1995.

418 Art. 29

TAXELE JUDICIARE DE TIMBRU

Cererile formulate de către Societatea Naţională de Cruce Roşie sunt scutite detaxă judiciară de timbru numai în măsura în care acestea privesc valorificarea drepturilorsale prevăzute de lege.

Căile de atac exercitate de către cealaltă parte din procesul intentat de SocietateaNaţională de Cruce Roşie împotriva hotărârii pronunţate în privinţa cererii formulate decătre aceasta, dacă nu există un alt temei pentru scutire, sunt supuse plăţii taxei judiciare detimbru potrivit legii. Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Completul pentru dezlegareaunor chestiuni de drept a pronunţat Decizia nr. 55/2017, prin care a stabilit, cu efectobligatoriu, că dispoziţiile art. 28 din O.U.G. nr. 80/2013 se interpretează în sensul că descutirea de la plata taxei judiciare de timbru în calea de atac beneficiază numai reclamantulcare a fost scutit în primă instanţă de obligaţia timbrării.

§9. Cererile privind exercitarea drepturilor electorale

În ceea ce priveşte exercitarea drepturilor electorale, sunt scutite de la plata taxeijudiciare de timbru:

cererile prevăzute în cuprinsul Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţiloradministraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice localenr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privindStatutul aleşilor localWl, şi anume contestaţia formulată împotriva hotărârilor de admiteresau de respingere a unei candidaturi de către biroul electoral de circumscripţie şi apeluldeclarat împotriva hotărârii pronunţate asupra contestaţiei, contestaţia asupra modului deorganizare şi asupra componenţei biroului electoral judeţean, contestaţia asupra moduluide organizare şi a componenţei biroului electoral de circumscripţie etc.;Împrejurarea că art. 122 alin. (1) din Legea nr. 115/2015 prevede că judecarea decătre instanţă a întâmpinărilor, contestaţiilor şi a oricăror alte cereri prevăzute de această

lege se face potrivit regulilor stabilite de lege pentru ordonanţa preşedinţială nu înseamnă

că vor fi incidente regulile de timbrare stabilite de art. 6 alin. (4) din ordonanţă, scutireaprevăzută de art. 29 alin. (1) lit. h) din acelaşi act normativ, text legal cu caracter special,înlăturându-le de la aplicare.

cererile prevăzute în cuprinsul Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi aCamerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii ElectoralePermanente121, şi anume contestaţia privind deciziile de admitere sau respingere acandidaturilor de către Biroul Electoral Central ori de către biroul electoral de circumscripţieşi apelul declarat împotriva hotărârii pronunţate asupra contestaţiei;De asemenea, împrejurarea că art. 115 alin. (1) din Legea nr. 208/2015 prevedecă judecarea de către instanţe a întâmpinărilor, a contestaţiilor sau a oricăror alte cereriprivind procesul electoral se face potrivit regulilor stabilite de lege pentru ordonanţapreşedinţială nu înseamnă că vor fi incidente regulile de timbrare stabilite de art. 6 alin. (4)din ordonanţă, scutirea prevăzută de art. 29 alin. (1) lit. h) din acelaşi act normativ, textlegal cu caracter special, înlăturându-le de la aplicare.

111 Publicată în M. Of. nr. 349 din 20 mai 2015.

121 Publicată în M. Of. nr. 553 din 24 iulie 2015.

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com