198
Drept penal. Partea specială • Teste-grilă
b. pedeapsa aplicabilă este închisoarea alternativ cu amenda; c. forma de vinovăţie este intenţia.
1174. Pot constitui obiect material al infracţiunii de distrugere (art. 253 C. pen.): a. înscrisurile care constituie mijloace de probă într-o procedură judiciară; b. bunurile abandonate;
c. un înscris sub semnătură privată.
1175. Elementul material al infracţiunii de distrugere (art. 253 C. pen.): a. poate consta şi într-o inacţiune;
b. se poate realiza printr-o acţiune de degradare a bunului; c. se poate realiza prin împiedicarea unor măsuri de siguranţă.
1176. La infracţiunea de distrugere (art. 253 C. pen.): a. obiectul material poate fi reprezentat de un bun imobil; b. urmarea imediată poate fi reprezentată şi de producerea unui dezastru; c. acţiunile de distrugere sau degradare a unui bun pot să nu constituie infracţiune de distrugere, respectiv să întrunească elementele constitutive ale altei infracţiuni.
1177. Aruncarea cu intenţie în foc a manuscrisului nepublicat al unui scriitor celebru,în condiţiile în care nu există nicio copie:
a. nu constituie infracţiune de distrugere, deoarece manuscrisul nu este un înscris sub semnătură privată ce serveşte la dovedirea unui drept de natură patrimonială; b. constituie infracţiune de distrugere;
c. constituie infracţiune de distrugere în varianta agravată, având în vedere valoarea deosebită a manuscrisului pentru patrimoniul cultural.
1178. În ipoteza distrugerii căii ferate, ce a avut ca rezultat producerea unui accident înurma căruia s-a produs vătămarea corporală a unei persoane, se va reţine: a. infracţiunea de distrugere calificată (art. 254 C. pen.); b. infracţiunea de distrugere din culpă (art. 255 C. pen.) în varianta agravată; c. infracţiunea de distrugere (art. 253 C. pen.) în concurs cu infracţiunea de vătămare corporală din culpă (art. 196 C. pen.).
1179. Fapta lui A de a ocupa un imobil abandonat, de a locui în respectivul imobil 2 ani,fără a aduce nicio îmbunătăţire şi de a provoca degradarea unor părţi ale imobilului, ca urmare a folosirii normale a acestuia: a. constituie infracţiune de tulburare de posesie (art. 256 C. pen.), în formă continuă; b. nu constituie faptă penală;
c. poate constitui infracţiune de distrugere (art. 253 C. pen.).
1180. Distrugerea calificată (art. 254 C. pen.):
a. se consumă în momentul producerii dezastrului;
b. poate fi săvârşită sub forma actelor pregătitoare, care sunt incriminate; c. se poate comite cu intenţie indirectă.