1188. Poate fi subiect activ al infracţiunii de tulburare de posesie (art. 256 C. pen.): a. persoana care efectuează acţiunea de ocupare a imobilului în baza unui ordin de repartiţie; b. proprietarul imobilului, dacă acesta se află în posesia legitimă a altei persoane; c. persoana care a ocupat în întregime un imobil cu consimţământul posesorului.
3. INFRACTIUNI
,
PRIVIND AUTORITATEA
ŞI FRONTIERA DE STAT
1189. Ameninţarea cu săvârşirea unei infracţiuni, prin telefon, îndreptată împotrivasoţiei unui poliţist pensionat:
a. poate constitui infracţiune de ameninţare;
b. poate constitui infracţiune de ultraj;
c. se poate sancţiona cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de ameninţare, ale cărei limite se majorează cu jumătate.
1190. Infracţiunea de ultraj (art. 257 C. pen.):
a. absoarbe infracţiunea de ameninţare (art. 206 C. pen.); b. absoarbe infracţiunea de vătămare corporală ( art. 194 C. pen. ); c. nu absoarbe infracţiunea de omor (art. 188 C. pen).
1191. Ameninţarea cu moartea, repetată, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale,îndreptată împotriva a doi jandarmi de la aceeaşi unitate, în legătură cu exercitarea unor atribuţii de serviciu: a. constituie o infracţiune de ameninţare, în formă continuată; b. în speţă se vor reţine două infracţiuni de ultraj (art. 257 C. pen.); c. în speţă se va reţine o singură infracţiune de ultraj ( art. 257 C. pen. ), în formă continuată.
1192. Constituie infracţiune de ultraj (art. 257 C. pen.): a. fapta persoanei de a ameninţa un procuror aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu; b. fapta persoanei de a vătăma corporal un avocat aflat în exercitarea profesiei; c. fapta persoanei de a distruge în scop de intimidare un bun al unui funcţionar public care ocupă o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat.
1193. Subiect pasiv secundar al infracţiunii de ultraj (art. 257 C. pen.) poate fi: a. un judecător;
b. un poliţist;