232
Drept penal. Partea specială • Teste-grilă
1383. Falsul privind identitatea (art. 327 C. pen.): a. subzistă numai dacă este săvârşit în faţa unui funcţionar public; b. se poate reţine şi dacă fapta este săvârşită prin viu grai; c. se poate reţine chiar dacă nu s-a săvârşit în vederea producerii unor consecinţe juridice.
1384. Infracţiunile contra siguranţei circulaţiei pe calea ferată: a. se pot reţine în concurs cu infracţiunile contra persoanei; b. se pot reţine în concurs cu infracţiunile contra patrimoniului; c. absorb infracţiunile contra persoanei şi contra patrimoniului.
1385. Infracţiunea de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat (art. 334 C. pen.):
a. nu are obiect material;
b. poate fi comisă din culpă;
c. cunoaşte o variantă agravată, dacă făptuitorul se afla sub influenţa alcoolului, având o concentraţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge.
1386. Dacă o persoană pune în circulaţie un autovehicul neînmatriculat, iar o alta îlconduce:
a. există o singură infracţiune, comisă în coautorat;
b. există un concurs de infracţiuni;
c. există două infracţiuni autonome.
1387. Infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altorsubstanţe (art. 336 C. pen.):
a. se poate reţine în concurs cu infracţiunea de punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat (art. 334 C. pen.);
b. se poate reţine în concurs cu infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere (art. 335 C. pen.);
c. nu se va putea reţine dacă este invocată starea de necesitate de către inculpatul care a efectuat deplasarea sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru a procura medicamente pentru socrul său bolnav de cancer.
1388. Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat care aveaaplicat număr de circulaţie provizoriu a cărui valabilitate expirase constituie: a. unitate infracţională în varianta de bază;