"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » 🔍🔍 „Tata nu-i ca mama” de Josephine Schwarz-Gero

Add to favorite 🔍🔍 „Tata nu-i ca mama” de Josephine Schwarz-Gero

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Tata nu-i ca mama

JOSEPHINE SCHWARZ-GERO

de acest subiect influenţează decizia mamei de a alăpta sau nubebeluşul, precum şi durata alăptării.

Însă taţii implicaţi trebuie să facă distincţia între a oferi sprijin şi a pune presiune! Există multe argumente în favoarea alăptării, dar există şi situaţii sau circumstanţe în care mama poateavea dreptate când se decide să procedeze altfel.

Dacă bebeluşul este hrănit cu biberonul, taţii se pot implicadestul de repede în această activitate. Una dintre recomandărieste ca sticla să fie manevrată ca şi cum ar fi sânul. Dacă i seatinge copilului colţul gurii cu biberonul, chiar şi cei mai micidintre bebeluşi sunt capabili să-l prindă singuri. Tot astfel, ei îşiiau singuri pauzele de odihnă de care au nevoie. Dacă copilulîşi întoarce capul, sticla nu trebuie să îl urmeze. Bebeluşul faceacest lucru intenţionat, pentru că are eventual nevoie de o pauză

de respiraţie. Bebeluşii hotărăsc singuri când s-a încheiat masalor. Unii adorm, alţii renunţă la biberon şi îşi strâng uşor buzele.

A fost delicios!

Chiar şi modul de hrănire cu biberonul este supus unei tra�sformări permanente. Unele strategii care până de curând aufost de un real folos câteva săptămâni mai târziu îi pot irita pebebeluşi în timpul mesei. De exemplu, dacă în prima lună predomină pacea şi liniştea în timpul suptului, după doar câtevasăptămâni bebeluşul vrea deja „să facă conversaţie". Face pauzepentru a-şi privi părinţii adânc în ochi, pentru a le zâmbi saupentru a !e „transmite" câteva sunete pe limba lui. Dacă i serăspunde, se bucură şi apoi îşi vede din nou de sticla de lapte.

De aceea este important ca bebeluşul să fie ţinut într-o poziţiecare să-i permită să bea, dar şi să se poată întreţine concomitentcu părintele.

Astfel de „salturi cuantice" există şi în cazul hrănirii cu linguriţa. În prezent, se recomandă introducerea alimentaţiei diversificate între a cincea şi a şasea lună de viaţă. Dacă, la început,

bebeluşul mai acceptă să i se bage în gură linguriţa cu piure, încurând nu va mai fi de acord cu acest lucru. Va dori mai degrabă

să-şi ia el singur porţia de pe lingură sau chiar să ţină lingura înmână. De aceea e bine să avem întotdeauna mai multe lingurila îndemână.

Mulţi bebeluşi vor „să sară peste" etapa cu piureul şi de la sântrec direct la o hrană mai solidă. Alţii le combină pe ambele. Estefoarte distractiv pentru ei să ţină mâncarea în mână. De multeori, plăcerea unui piure este descoperită abia ulterior, după ce afost parcurs acest pas intermediar, atât de interesant.

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com