"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » » 🎯Debbie Ford - Întrebări potrivite

Add to favorite 🎯Debbie Ford - Întrebări potrivite

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Dacă, totuşi, credeţi că veţi fi copleşit de anxietate, frustrare sau plictiseală

după câteva zile, luni, sau ani de hoinărit aiurea prin lume, lăsând viitorul în

voia şansei, atunci vă invit să vă opriţi chiar acum şi să elaboraţi o hartă

rutieră care să vă conducă spre destinaţia visurilor voastre.

Dacă avem o perspectivă, obiective şi ţeluri, atunci acest lucru ne ajută

în procesul de luare a deciziilor. Dorinţele noastre cele mai adânci provin din sufletul nostru şi ele ne inspiră să evoluăm spre ceea ce suntem destinaţi să

devenim, ţelurile noastre indică drumurile pe care trebuie să le străbatem.

Totuşi, dacă nu suntem hotărâţi în ceea ce priveşte destinaţia, putem fi deturnaţi cu uşurinţă. Cu cât hoinărim mai mult fără scop sau direcţie^ cu atât devenim mai rătăciţi şi mai confuzi.

Dacă aţi pleca într-o călătorie prin ţară, aţi pleca fără o hartă rutieră?

Sau aţi consulta o singură dată harta şi apoi aţi uita de ea? Dacă aţi face astfel, s-ar putea să nu ajungeţi niciodată la destinaţie. Dacă aţi dori cu orice preţ

să ajungeţi la destinaţie, în cel mai scurt timp posibil, atunci aţi studia cu atenţie harta, planificându-vă traseul în fiecare zi. Şi dacă v-aţi rătăcit la un moment dat, nu vă opriţi şi nu vă pierdeţi cinci ani din viaţă drept pedeapsă.

Trageţi pe dreapta, consultaţi harta şi reveniţi la drumul corect.

Cel mai important lucru pe care-l puteţi face zilnic, este să vă consultaţi harta de perspectivă. Aceasta reprezintă părerea voastră despre cum ar trebui să vi se desfăşoare viaţa. Vă arată încotro trebuie să mergeţi. Fără

perspectivă e uşor să cazi pradă pasiunilor de moment şi capriciilor date de comportamentele obişnuite din trecut. Chiar dacă începeţi călătoria, sta-bilindu-vă obiective de mică amploare, în diferite sectoare ale vieţii, cel puţin veţi şti în ce direcţie să vă îndreptaţi. Trebuie să vă reevaluaţi obiectivele, imaginea pe care o aveţi despre viitor şi vise, pentru a putea stabili un pună

de referinţă fix, punctul cardinal nord, care să vă ajute să navigaţi şi să

hotărâţi paşii pe care să-i faceţi pentru a vă materializa visele.

Imaginea voastră de perspectivă asupra viitorului acţionează ca unpună de referinţă. Astfel, este esenţial ca, în fiecare zi, să vă faceţi timp pentru a vă concentra asupra imaginii şi să conştientizaţi obiectivele. Acest proces poate fi foarte simplu. Când vă treziţi dimineaţa, înainte de a începe activităţile zilnice, faceţi următoarele:

-

Petreceţi un timp în tăcere şi meditaţie şi acceptaţi faptul că

puteţi avea tot ce vă doriţi.

-

Declaraţi că este normal să vă împliniţi toate dorinţele inimii.

-

Amintiţi-vă direcţia în care doriţi să mergeţi, motivul pentru care vreţi să ajungeţi acolo şi ce vă va aştepta când veţi ajunge. Imaginaţi-vă cum vă veţi simţi, cum veţi arăta şi cum îi veţi ajuta şi pe ceilalţi, odată ce vi se vor împlini visele.

-

Gândiţi-vă la toate ocaziile pe care le veţi avea în ziua care deabia începe, pentru a face alegeri care să vă ajute în procesul de a atinge ţelurile propuse şi de a vă materializa visele.

Această practică zilnică vă va inspira să faceţi alegerile cele mai potrivite. Imaginile vor fi proaspete în minte şi veţi şti cu claritate ce vă doriţi.

Apoi, tot ce aveţi de făcut este să puneţi întrebările Potrivite şi, fără nici un efort, veţi şti ce decizii să luaţi.

Atunci când aveţi harta de perspectivă în faţă, dorinţele pasagere se vor pierde, în faţa angajamentelor pe termen lung. Dacă vă concentraţi, cu claritate şi cu intenţie, asupra a ceea ce doriţi, veţi putea sta ferm pe poziţie şi lua decizii care să vă îmbunătăţească viaţa, atunci când veţi fi la răscruce de drumuri. Indiferent dacă este vorba de carieră, de sănătate, de relaţii interumane, de eliberarea de dependenţe, sau de actul de a fi un părinte mai bun, trebuie să vă raportaţi la imaginea de perspectivă pe care aţi stabilit-o.

Dacă menţineţi o imagine clară a ceea ce doriţi, puteţi determina dacă

acţiunea respectivă vă va sprijini în atingerea ţelului personal. Dacă nu menţineţi, în mod conştient, imaginea de perspectivă, va fi imposibil să luaţi hotărâri în concordanţă cu aceasta. Dacă vă gândiţi, pentru câteva momente la ţelurile voastre şi le conştientizaţi, acest lucru vă va susţine pentru a nu fi deturnaţi de la ele, ori de câte ori bate vântul.

Nici unuia dintre noi nu i se dă o perspectivă de viaţă pe care să nu opoată împiini - i ndiferent dacă este vorba despre un corp mai sănătos, o relaţie de iubire, o slujbă care să-i ofere satisfacţii mai mari, sau despre o acţiune care să schimbe lumea. Dacă n-am avea capacitatea de a ne împlini o dorinţă reală, n-am mai avea dorinţe. Sufletele noastre n-ar mai tânji după

acea trăire şi n-am continua să facem acest lucru, an după an.

SĂ PUI ÎNTREBĂRILE POTRIVITE, PENTRU A OBŢINE RĂSPUNSURILE

POTRIVITE

Recent am folosit întrebările Potrivite cu fiul meu în vârstă de opt ani.

Beau nu prea voia să-şi facă temele. Se distra minunat, jucându-se pe calculator şi nu voia să se întrerupă. Ştiam că pot să-l forţez să-şi facă temele, dar nu doream să-i întăresc părerea conform căreia temele ar fi un lucru neplăcut. Doream să-şi facă temele din propria voinţă. Aşa că, l-am întrebat cu un aer indiferent: „Vrei să te duci la facultate?" El a răspuns imediat că da.

Apoi l-am întrebat: „Vrei să fii la fel de deştept ca mami şi ca taţi, când vei creşte mare?" Din nou a spus da. Acum avea o perspectivă asupra viitorului său. Când lam întrebat: „Dacă-ţi faci temele, oare asta te va ajuta să ajungi la

facultate şi să fii la fel de deştept ca mami şi ca taţi, sau te va îndepărta de împlinirea dorinţelor tale?" Beau a făcut ochii mari, iar faţa i s-a însufleţit.

l-am spus apoi lui Beau să-şi imagineze cum ar fi dacă s-ar duce a doua zi la şcoală, fără teme făcute. „Oare această alegere o să te facă să te simţi bine, sau te va face să te simţi diferit, ruşinat, sau stânjenit?" Doar o clipă i-a trebuit lui Beau pentru a închide jocul Nintendo şi pentru a se duce în camera de zi, unde-l aşteptau temele. Beau a ales să-şi facă temele, nu pentru că l-arr. forţat ci pentru că a văzut singur ce trebuia să facă în propriul lui interes.

Pentru a fi vigilenţi şi pentru a putea crea un viitor care să ne refleae ţelurile, trebuie să punem sub semnul întrebării prezentul. Trebuie să

verificăm fiecare alegere pe care o facem şi să evaluăm consecinţele pozitive sau negative ale acţiunilor noastre, dacă vrem ca faptele cotidiene, să ne reflecte dorinţele cele mai profunde. Cu alte cuvinte, odată ce v-aţi creat imaginea de perspectivă a viitorului:

-

Păstraţi permanent această imagine în minte.

-

Evaluaţi cu atenţie alternativele, înainte de a acţiona.

-

Studiaţi cu atenţie alegerile pe care le-aţi făcut în trecut, pentru a vedea dacă ele v-au menţinut pe drum, sau v-au îndepărtat.

-

Puneţi întrebările Potrivite pentru a determina cel mai scurt traseu ce trebuie urmat pentru a ajunge la viitorul pe care-l doriţi.

Are sens