"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » » Codul Cultului lui Hristos de Dan Desmarques

Add to favorite Codul Cultului lui Hristos de Dan Desmarques

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Atunci când un spirit evoluează suficient de mult pentru a înțelege aceste lucruri, acel spirit își dorește mai multă libertate. De aceea, libertatea de

exprimare, libertatea de amplasare și libertatea de gândire sunt atât de importante.

Majoritatea oamenilor nu înțeleg acest lucru pentru că nu au evoluat suficient de mult pentru a realiza importanța acestor lucruri. Și pentru că nu sunt suficient de evoluați, nu există suficiente explicații pentru a-i face să

înțeleagă.

De exemplu, oamenii mă întreabă deseori dacă nu vreau să "plantez rădăcini undeva", presupunând că sunt mai evoluați decât mine pentru că gândesc astfel, când, de fapt, dacă ești evoluat din punct de vedere spiritual, ar trebui să-ți dorești să fii un nomad, un călător curios. Nu ca un mijloc de a te deplasa pe planetă fără motiv, ci ca o mentalitate de a căuta cele mai bune oportunități pe care viața ți le poate oferi și de a explora ceea ce planeta are să-ți arate.

Cuvântul "oportunitate" este adesea asociat cu idei de afaceri, deoarece majoritatea oamenilor de pe această planetă sunt obsedați de bani și de autoconservare, dar aplicația aici este mult mai largă decât atât. Mă refer la oportunitățile de a descoperi noi culturi, de a învăța din diferențe, de a explora diversitatea naturii de pe planetă, de a gusta fructe diferite, de a vedea mai multe culori, mai multe expresii ale vieții și de a fi uimit.

Uimirea și mângâierea nu se regăsesc în același context. Nu poți fi surprins de ceea ce știi deja. Pentru a fi uimit, surprins, intrigat și curios, trebuie să

explorezi necunoscutul.

Ceea ce îi sperie cel mai mult pe oameni - ceea ce nu știu - este tocmai ceea ce le deschide ușile minții lor către evoluția spirituală.

Să știți că, înainte ca China să devină a doua cea mai bogată națiune de pe planetă, trimitea deja studenți pe toate continentele. Era obligatoriu ca fiecare student să petreacă cel puțin un an în străinătate, în altă țară. Unii vor merge

în Africa, alții în America de Sud, Europa, America de Nord etc. Și, după

cum vă puteți imagina, aceste experiențe i-au schimbat complet. China a ajuns să absoarbă tot ce are mai bun de oferit fiecare țară.

Adevăratul motiv pentru care China a devenit atât de bogată atât de repede nu are nimic de-a face cu faptul că este chinezoaică, ci are legătură cu faptul că a luat ce este mai bun de la fiecare națiune de pe planetă.

Orice țară sau persoană care acționează în acest fel este sigură că va avansa foarte repede și înaintea celorlalți, care par să vrea să își "ghicească" propriul drum spre vârf.

Acest lucru ar trebui să fie evident, dar se pare că nu este. Și de aceea, printre atâția idioți care trăiesc încă în secolul trecut, cei care se trezesc la oportunitățile oferite de această perioadă istorică și profită de ele vor merge întotdeauna înainte.

Uneori, tot ceea ce trebuie să faci este să profiți de ceea ce există deja, cum ar fi să pui întrebări care îți schimbă viața cuiva care cunoaște răspunsurile. Dar, în afară de studenții mei chinezi, nu am întâlnit niciodată pe cineva care să-mi pună întrebări care să-mi schimbe viața. În schimb, oamenii au tendința de a pune întrebări despre propria mea viață, crezând că știu căile către soluțiile lor cele mai căutate.

Capitolul 45 - Spiritualitatea și modul nostru de a gândi

T rezirea simțurilor noastre spirituale nu este separată de dezvoltarea minții noastre. Când observi mai mult, înveți mai multe despre tine însuți. După o vreme, îți dai seama că nu ești cetățeanul unei singure țări, ci al întregii planete.

Când începi să vezi lucrurile din această perspectivă, începi să vezi problemele dintr-un alt punct de vedere.

Unul dintre cele mai interesante lucruri pe care le-am învățat în conversațiile pe care le-am avut cu oameni care au călătorit în lume - fie că nu s-au mai întors niciodată în țara lor, fie că au decis să facă acest lucru în cele din urmă

- este că toți și-au dat seama unde ar trebui să fie, mai degrabă decât să se forțeze să fie undeva.

Aceste decizii nu s-au bazat întotdeauna pe bogăție sau oportunități de angajare, ci pe lecții de viață, aspecte culturale sau pur și simplu pe dragostea pentru calea vieții, știind că unele contexte oferă mai multe oportunități de dezvoltare decât altele.

Ei au descoperit cumva că nu sunt condamnați să trăiască ca o plantă sau ca un copac, destinați să sfârșească acolo unde s-au născut. Ei și-au dat seama că

se pot deplasa, că pot căuta oxigen, lumină solară și apă. Și spun acest lucru nu doar metaforic, ci și la propriu, pentru că puțini sunt cei care văd că pot trăi acolo unde își doresc, fie că vor mai multă lumină solară, apă curată pe plaje frumoase sau aerul curat al unor păduri incredibile.

Cei mai mulți sunt atât de prinși în propriul sistem de credințe, în rădăcinile lor, în mediul lor cultural, încât nu-și pot imagina posibilitățile infinite ale existenței lor.

Cei mai mulți oameni se tem să pornească pe cont propriu undeva și nu vor să

exploreze cu adevărat aceste posibilități. Dar dacă ați putea pur și simplu să

vă trăiți visele singuri, undeva pe această planetă? Ai renunța la această

oportunitate pentru că ai nevoie de prieteni în jurul tău?

Din nefericire, mulți oameni renunță la această aventură numită viață, pentru a fi în confortul predictibilității. Și astfel, ajung să se comporte ca niște legume în loc de oameni înzestrați cu inteligență.

Nu este de mirare că atât de mulți oameni par a fi foarte proști. Când nu-ți folosești creierul, devii mai prost. Sinapsele care conectează neuronii din creier încetează să mai aibă o funcție și încep să moară. În acest caz, ești redus la o mică parte din potențialul tău, și anume la ceea ce obiceiurile tale te fac să pari a fi.

Asta este ceea ce sunt majoritatea oamenilor, manifestarea intelectuală a tiparelor și obiceiurilor lor de gândire. Cu cât stilul de viață al unei persoane este mai puțin provocator, cu atât mai proastă devine.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să te împingi în haos pentru a evolua, ci mai degrabă că trebuie să cauți un echilibru optim între tot ceea ce viața îți poate oferi dacă dorești cu adevărat să trăiești o experiență spirituală deplină.

De exemplu, mulți dintre oamenii pe care i-am cunoscut s-au mutat din țări bogate în țări mai sărace pentru că s-au îndrăgostit de soția sau soțul lor și au

decis să se mute în țara soțului sau soției lor în loc să rămână acolo unde erau înainte.

De ce ar vrea cineva să se mute într-o națiune mai săracă? Aceasta este partea interesantă! De multe ori au făcut acest lucru pentru că au văzut o mai bună

calitate a vieții, mai puțină infracționalitate sau pur și simplu mai multă

natură.

De asemenea, internetul a permis multor familii să se mute pe insule mici sau în sate mai mici din Asia și să considere că a fost cea mai bună decizie din viața lor.

Nu este prea complicat să gândești în acest fel și este important să gândești mai global pentru a crește potențialul de a obține rezultate de succes.

De exemplu:

Dacă nu poți fi un muzician sau un scriitor de succes în Europa, încearcă să

trăiești în Statele Unite, unde artiștii sunt mai respectați; Dacă vreți un stil de viață mai ieftin, dar vă bucurați de o casă pe plajă, mergeți în Puerto Rico, Belize, Spania sau Thailanda, sau în alt loc cu oferte similare;

Dacă vrei să fii singur și să nu fii deranjat de nimeni, dezvoltă-ți propria afacere și apoi izolează-te într-o cabană în pădure.

Nu există niciun motiv pentru a accepta negativitatea și pentru a lupta pentru a fi acceptați printre oamenii care sunt mai puțin evoluați din punct de vedere spiritual.

Dacă te confrunți cu rasismul în Spania, Lituania și Polonia, de ce să rămâi acolo?

Dacă te confrunți cu sărăcia într-o țară africană, de ce să rămâi acolo?

Dacă vă confruntați cu discriminarea în Germania sau Austria, de ce să vă

plângeți în loc să părăsiți teritoriul?

A fi mai spiritual nu înseamnă să stai pe podea cu picioarele încrucișate sau în genunchi și să meditezi sau să te rogi pentru ce este mai bine. Este vorba de a fi mai conștienți de potențialul vostru ca spirit și de a acționa în funcție de acest potențial.

Are sens