"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » 📗📗📗„Taxele judiciare de timbru” de Delia Narcisa Theohari

Add to favorite 📗📗📗„Taxele judiciare de timbru” de Delia Narcisa Theohari

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Consiliul baroului poate, motivat, să refuze înscrierea în registru sau să radieze din registrulde asistenţă judiciară un avocat în următoarele cazuri:

a)

dacă avocatului solicitant i s-a aplicat o sancţiune disciplinară;b)

dacă avocatul este învinuit pentru săvârşirea unei infracţiuni de drept comun;c)

dacă s-a constatat încălcarea repetată a dispoziţiilor Legii [Legea nr. 51/1995 pentru organizareaşi exercitarea profesiei de avocat - n.n.] sau ale prezentului statut ori calitatea inferioară a asistenţeijudiciare acordate;

d)

dacă a refuzat să îndeplinească activitatea de curator după ce a fost numit sau a fost înlocuitdin această calitate din motive imputabile acestuia.

(5)

Radierea din registrul de asistenţă judiciară poate fi dispusă pentru o perioadă de un an,iar, dacă se constată săvârşirea consecutivă a 3 sau a mai multor abateri de la obligaţiile prevăzutede Lege sau de prezentul statut, radierea se poate dispune pentru o perioadă de până la 3 ani.

(6)

Refuzul baroului de înscriere a avocatului solicitant în Registrul de asistenţă judiciară, precumşi măsura radierii pot fi contestate potrivit procedurii prevăzute la cap. VI din Lege.

(7)

Decizia de radiere din registrul de asistenţă judiciară se aduce la cunoştinţa publicului prinafişare pe pagina web a baroului, precum şi pe pagina web a U.N.B.R.

121 Potrivit art. 153 alin. (1) şi (2) din statut, avocatul desemnat să acorde asistenţa juridică

conform art. 152 alin. (2) din acelaşi act normativ poate refuza exercitarea mandatului primit numaiîn caz de conflict de interese sau pentru alte motive justificate; refuzul nejustificat al avocatuluidesemnat de a acorda asistenţă judiciară constituie abatere disciplinară.

131 Art. 84 alin. (4) din Legea nr. 51/1995, republicată, prevede că, pentru cheltuielile curentenecesare funcţionării serviciilor de asistenţă judiciară a barourilor, din sumele virate lunar pentruremunerarea avocaţilor, fiecare barou îşi constituie un fond prin reţinerea a 2% din valoarea acestorsume aprobate şi efectiv vărsate, conform regulilor stabilite prin Statutul profesiei de avocat; reţinereaprocentului menţionat se face la achitarea efectivă a onorariului către avocatul îndreptăţit.

O.U.G. NR. 80/2013

Art. 48

653

Apreciem că citarea prin publicitate şi numirea curatorului special pot fi dispuseşi anterior fixării primului termen de judecată, în etapa scrisă, fără a fi necesar a fi puseîn discuţia reclamantului, în considerarea următoarelor argumente:dacă anularea cererii de chemare în judecată se poate dispune în această etapă

fără citarea reclamantului şi, în consecinţă, fără a-i da posibilitatea să îşi susţină poziţia,cu atât mai mult dispoziţiile specificate, ce nu implică aplicarea unei sancţiuni precumnulitatea cererii, pot fi luate în condiţii similare;

etapa scrisă presupune citare şi comunicare de acte procedurale, iar pentru legala lorîndeplinire Codul de procedură civilă pune la dispoziţie şi remediul citării prin publicitate,fără a distinge în funcţie de momentul în care poate fi dispusă;citarea prin publicitate şi numirea curatorului special încă din această etapă prezintă

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com