"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » » DK Bizemont - Universul Lui Edgar Cayce #1

Add to favorite DK Bizemont - Universul Lui Edgar Cayce #1

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Pentru o entitate născută în ultima zi a semnului Peştilor: Această entitate ajunge pe o cuspidă. Şi asta riscă să-i provoace conflicte emoţionale. (Lectura 2411-1).

Un alt punct asupra căruia Cayce insistă mult: importanţa stelelor fixe şi mai ales a lui Orion, a Pleiadelor şi în special a lui Arcturus. Acesta din urmă ar fi „un alt soare” şi poarta de ieşire din Universul nostru. când vom fi eliberaţi, după ce ne vom fi însuşit lecţiile din Cosmos, vom avea de terminat ucenicia din acest sistem solar printr-un stagiu pe Arcturus:

Găsim aici Soarele şi Arcturus, care este un soare mai mare cedă forţa mentală şi spirituală pentru a ajuta sufletul să se dezvolte.

(Lectura 13741, 137-4).

Entităţile care au fost pe Arcturus au toate ceva extraordinar de puternic. Cayce însuşi, înainte de viaţa sa persană, ar fi făcut un sejur pe această stea de primă mărime:

Căci în câmpurile de forţă ale lui Arcturus totul este amplificatîn puterea voinţei şi cucerirea sinelui. Aceasta este mai mare decâtcucerirea nenumăratelor lumi, este vorba aici de cucerirea noastră,adică de cucerirea atributelor solare, cele ale Soarelui nostru.

(Lectura 115-1).

Arcturus marchează cerul acestei entităţi, adică această steaeste centrala de energie de unde entitatea s-a întors pe Pământ.

Căci Arcturus este poarta sistemului nostru solar. Şi totuşi,entitatea a revenit de acolo, într-un scop precis. (Lectura 2454-3).

Cayce insistă asupra puterii, strălucirii, forţei, conştientizării universale a celor care au făcut acest stagiu pe Arcturus (lecturile 3454-3, 105-2, 4228-1, 957-1, 757-8 etc.). Arcturus deschide perspective asupra călătoriilor interplanetare fabuloase, în lumile pluridimensionale:

În acest sistem solar care este al nostru, entitatea trebuie să

treacă prin toate celelalte sfere [...]. Ea merge mai întâi în această

centrală de energie, Arcturus, mai apropiată de Pleiade, [... ] şiastfel, din aproape în aproape, traversând secolele şi Spaţiul - careeste UNU - trebuie să meargă în diverse centre de activitate [...]. Şiuneori, după zece mii de ani, o entitate se poate întoarce pe Pământpentru a manifesta puterea dobândită în aceste peregrinări. când oentitate intră în unul din aceste planuri planetare, ea împrumută

acolo forma adaptată acelui plan pe care îl ocupă. Acolo nu există

doar trei dimensiuni, ca pe Pământ; pot fi până la şapte, ca peMercur, sau patru ca pe Venus, sau cinci ca pe Jupiter. Dar nuexistă decât o singură dimensiune pe Marte. Pot fi mult mai multepe Neptun - sau nici una! - până când entitatea se va fi purificatprin focurile lui Saturn. (Lectura 311-12).

Este cam trist să te întorci pe Pământ, cu „numai” trei dimensiuni derizorii, mai ales când ai strălucit pe Arcturus... Dar trebuie, căci:

Dacă sejururile astrologice (în astre) corespund forţelormentale, cele care se manifestă în vise, sejururile pe Pământ, planulmateriei, corespund exprimării acestor forţe mentale prin emoţii.

(Lectura 2571-1).

Trebuie să înţelegem că sejururile de pe Pământ vizează

prelucrarea emoţiilor, în timp ce tendinţele mentale înnăscute vin

din experienţele sufletului în regiunile planetare din jurulPământului. (Lectura 1401-7).

Căci fiecare etapă a dezvoltării trebuie să se manifeste încarne [...]. (Lectura 900-16).

Arta interpretării viselor

Cayce considera visele ca o sursă de informaţie indispensabilă:

În epoca noastră, astăzi (în 1923), nu se acordă suficientinteres viselor. Ar trebui, pentru a ajuta dezvoltarea familieiomeneşti, să se aprofundeze cunoaşterea subconştientului, a lumiisufletului, spiritului. Asta e visul [...]. (Lectura 3744-4).

La ce bun să visăm?

În vise [... ] fiecare suflet individual trece în revistă propriileactivităţi, din unghiuri variate. (Lectura 257-136).

Visele sunt o experienţă firească [...]. Nu căutaţi lucrurisupranaturale sau artificiale, visul este natural, el vine din Natură,din activitatea creatoare a lui Dumnezeu, el vine din dorinţa luiDumnezeu de a oferi Omului un drum către Cunoaştere. (Lectura900-143).

Visele sunt o manifestare a subconştientului. Orice situaţiepersonală, înainte de a deveni realitate, este mai întâi visată.

(Lectura 13816).

Somnul este acea clipă privilegiată în care sufletul analizează

conţinutul activităţilor sale [...]. În acel moment, sufletul foloseştecomparaţii după criteriile armoniei, păcii, bucuriei, iubirii, răbdării,toate fructele Spiritului. Ura, cuvintele care rănesc, gândurile lipsitede bunătate, oprimarea, sunt fructele lui Satan. când sufletul nudetestă probele traversate, atunci intră în graţia Domnului. (Lectura364-4).

În vise este dată corelaţia dintre corpul mental (inteligenţa) şiforţele subconştientului. Şi cum conştientul raţionează numai princomparaţie iar subconştientul prin inducţie, iată de ce corelaţia întrecele două este prezentată în vis în mod simbolic. (Lectura 137-60).

Visele ce apar persoanei vin să o lumineze şi să o ajute să

conştientizeze ceea ce trebuie să facă în viaţa cotidiană, dacă vreasă tragă concluziile viselor. (Lectura 373 3937-1).

Visele arată coordonarea dintre condiţiile care există îninteligenţa fizică şi experienţele subconştientului, aceasta pentru ada entităţii lecţii de care are nevoie şi pe care le va putea aplica înviaţa de toate zilele. (Lectura 900-185).

Folosirea viselor

Cayce avea un cuplu de prieteni new-yorkezi foarte interesaţi de cercetarea viselor. Timp de săptămâni şi luni de zile, soţul şi soţia şi-au notat visele şi Cayce le-a analizat.

Din această activitate, reiese că visul descrie în mod simbolic starea diverselor noastre corpuri, fizic, mental şi spiritual, la toate nivelele. O nevoie alimentară, de exemplu, poate fi arătată în vis.

Aceasta ar fi originea unui mare număr de coşmaruri: Anumite vise sunt de natură pur fizică. Este vorba de o reacţie la ingerarea anumitor alimente pe care sistemul digestiv nu le-a putut asimila corect. Atunci au loc coşmarurile! (Lectura 4167-1).

O femeie care urma un regim alimentar nepotrivit i-a povestit lui Cayce următorul vis:

„PLOUA CU AMIDON, CU FECULĂ. SIMŢEAM CĂ TREBUIE

SĂ IES ÎN ACEASTĂ PLOAIE ŞI SĂ MĂ CUFUND ÎN AMIDON CA SĂ-MI CALMEZ DURERILE.”

Acest vis vă arată în mod simbolic ce ar fi bun pentru corpuldumneavoastră. Amidonul, feculentele sunt un element necesarpentru echilibrul corpului fizic. Regimul dv. vă privează de ele,provocând dificultăţi în eliminarea toxinelor. Aceasta a provocatdurerile. Consumaţi mai multe feculente. (Lectura 136-D).

Dar visul mai poate caracteriza o stare mentală. O persoană

are un coşmar în care un bărbat, individ violent şi sălbatic, o ameninţa că-i sparge tot din casă. Cayce a analizat visul astfel: Această gură mare care face atâta zgomot este Eul dumneavoastră caracterial... Controlaţi acest Eu pentru că acest personaj redutabil trebuie să fie prins şi stăpânit! (Lectura 136-D).

Visele ne dau lecţii spirituale, din care avem nenumărate exemple în Biblie.

CARE ESTE SEMNIFICAŢIA ACELUI VIS ÎN CARE MI SE

ÎNTINDEA O LINGURĂ ŞI O CEAŞCĂ DIN CARE EU HRĂNEAM

Are sens