"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » 💛💛„Viața secretă a banilor: Povești despre datorii și bogăție” de Tad Crawford

Add to favorite 💛💛„Viața secretă a banilor: Povești despre datorii și bogăție” de Tad Crawford

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

acest lucru îl ajuta să își satisfacă pornirile sexuale. Când s-a îndrăgostit de frumoasa fecioară Europa, s-a preschimbat în taur și a dus-o pe Insula Creta. Perversitatea acestei trans gurări urma să aibă consecințe monstruoase pentru generațiile care au urmat.

Zeus și Europa au avut un u, Minos, care a devenit rege al Cretei.

Poseidon, zeul oceanelor, i-a dat lui Minos un taur alb, pe care acesta trebuia

să îl sacri ce. Minos a vrut să păstreze taurul pentru sine și a refuzat să îl sacri ce. Drept pedeapsă, soția lui Minos, Pasiphae, a fost fermecată să se îndrăgostească de taur. Fiul ei, zămislit cu taurul, a fost temutul Minotaur, o creatură cu cap de taur și corp de om. Regele Minos l-a întemnițat pe Minotaur într-un labirint construit sub palatul său din Cnossos, de pe Insula Creta.

Fiindcă unul dintre ii săi fusese ucis ajutându-i pe atenieni să se lupte cu taurul care l-a zămislit pe Minotaur, o dată la nouă ani, regele Minos primea din partea Atenei tributul a șapte fecioare și șapte feciori, pe care îi sacri ca Minotaurului. În cele din urmă, un atenian pe nume Tezeu a cutezat să pătrundă în labirint și să ucidă Minotaurul cu mâinile goale.

Tezeu a scăpat din întuneric urmând un ghem de sfoară primit de la Ariadna, ica lui Minos, care avea ulterior să devină soția zeului-taur Dionis.

Mitul Minotaurului conține imaginea taurului în peștera ursului.

Minotaurul este rezultatul uniunii bestiei cu omul și este de asemenea rezultatul uniunii dintre om și zeu. Dacă Tezeu ar fost un erou mai isteț, el ar încercat să stea de vorbă cu această ință miraculoasă. Poate că ar deprins secretele propriei ri, secrete ce aveau să ducă curând la părăsirea Ariadnei și la moartea propriului tată.

Minotaurul, de unul singur în întunericul atemporal al labirintului, poate că tânjea să vorbească. Dacă ar fost în stare să o facă și dacă o ureche umană s-ar plecat să îl asculte, oare cum s-ar transformat? Mai ales că

numele Minotaurului era Asterion, care înseamnă „strălucitor ca stelele“.

Astfel, Minotaurul poseda lumina bunicului său celest, Zeus. De fapt, labirintul se poate să nu fost inițial un labirint, ci o spirală. Astfel că

persoanele care se aventurau spre centrul ei aveau posibilitatea de a se întoarce în siguranță la lumină.

Spirala este o imagine potrivită cu care să încheiem discuția noastră

despre taur și urs. Dacă ne gândim la ciclurile pieței de capital, ne imaginăm o curbă ce se unduiește de-a lungul unui gra c, de la stânga la dreapta.

Înălțimea curbei măsoară valoarea pieței, iar mișcarea către dreapta măsoară

trecerea timpului.

Să ne imaginăm însă că ciclurile pieței de capital sunt ca o spirală

înălțată spre cer. Aceasta ar o imagine a spiralei ascendente a conștiinței. O

primă treaptă a acestei spirale ar reprezentată de sentimentul că singurul nostru scop, când am jucat la bursă, a fost să câștigăm sau să pierdem bani.

O a doua treaptă a spiralei ar reprezentată de înțelegerea faptului că

sacri carea banilor în serviciul altora este un scop util. O treaptă superioară

a spiralei ascendente ar reprezentată de conștientizarea valorii înfruntării paradoxurilor rii noastre. Astfel, am putea să înfruntăm ceea ce este în sinele nostru imaginea taurului și a ursului, a Cinstei și a lui Hermes, pe măsură ce ne transformăm pe deplin în ceea ce suntem capabili să devenim.

01 În traducere, „Cinstea protejând munca omului“.

02 În engleză, stock sau livestock înseamnă și „animale de fermă“, a căror vânzare poate considerată

o formă primitivă a unei piețe de capital, numită stock market (piață bursieră).

03 În original, taking a cut poate însemna atât a încasa o parte din pro t (prin vânzarea unei acțiuni pe plus), cât și vânzarea în pierdere pentru a preveni pierderi și mai mari. Poate avea și sensul de „a cumpăra o bucată de carne“.

04 În original, watered stock se referă la acțiuni cu valoare crescută arti cial pentru a păcăli cumpărătorii, valoare mai mare decât ar justi ca activele companiei. În zootehnie, termenul se referă la însetarea animalelor de fermă prin consumul de sare, ce le face să consume multă apă

înainte de punerea pe piață, crescându-le astfel arti cial greutatea.

05 În original, chattle se referă la bunuri mobile precum bijuterii, ce pot folosite ca gaj într-un împrumut.

06 În original, cattle se referă la vite.

07 Caracteristic comportamentului unui taur, bul .

08 Expresia există și în engleza actuală sub forma sel the bearskin before one has caught the bear, precum și Don’t count your chickens before their hatch („Nu număra puii înainte să iasă din ou“), care se traduce în română prin proverbul bine-cunoscut, cu variantele sale, „a vinde pielea ursului din pădure/peștele din baltă“.

09 Caracteristic comportamentului unui urs, bear.

010 Practica de short sel ing, „a vinde în lipsă“, presupune împrumutarea unor acțiuni al căror preț

este presupus că va scădea, vânzarea lor la prețul inițial, urmată de achiziționarea la prețul scăzut, achitarea împrumutului și păstrarea pro tului dintre prețul inițial, mai mare decât prețul nal.

011 Cu sensul de „a aduce într-o formă mai bună“, expresia are literalmente sensul de a linge ceva pentru a-i da o formă.

EPILOG

Pentru a ne confrunta cu paradoxurile propriei ri, avem nevoie de informații despre noi înșine, despre profunzimile noastre. Trebuie să

înfruntăm foarte multe iluzii. Nu este vorba despre o singură călătorie, ci despre o viață de călătorii. Poate că vom căpăta puțin câte puțin înțelepciunea care să ne facă să conștientizăm ceea ce altădată nici nu ne-am putut imagina sau poate că nu o vom căpăta niciodată. Poate că va mai dura până să ne descoperim adevăratul sine și marele potențial din noi care a rămas neobservat pentru atâta vreme.

OCHI LOR ÎL URMĂREAU PE DUMNEZEU

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com