"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » 📗📗📗„Taxele judiciare de timbru” de Delia Narcisa Theohari

Add to favorite 📗📗📗„Taxele judiciare de timbru” de Delia Narcisa Theohari

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

electronică pe baza unui certificat calificat, fiind valabile exclusiv în mediul electronic.

(6)

Valabilitatea extraselor de carte funciară eliberate în format electronic conformalin. (4) şi (5) poate fi extinsă şi în forma fizică a documentului, fără semnătură olografă, cuacceptul expres sau procedural al instituţiei publice ori entităţii care a solicitat prezentareaacestui extras. Verificarea corectitudinii şi realităţii informaţiilor conţinute de document sepoate face la adresa www.ancpi.ro/verificare, folosind codul de verificare online disponibilîn antet. Codul de verificare este valabil 30 de zile calendaristice de la momentul generăriidocumentului.

(7)

Certificatul de sarcini se eliberează la solicitarea oricărei persoane. La cerere sevor anexa orice înscrisuri care pot ajuta la soluţionarea acesteia.

676

Art. 57

TAXELE JUDICIARE DE TIMBRU

(8)

Cererile având ca obiect eliberarea de extrase de carte funciară, extrase din planulcadastral, certificate de sarcini, certificate privind identificarea numărului topografic,cadastral şi de carte funciară după numele/denumirea proprietarului, certificate privindînscrierea imobilului în evidenţele de cadastru şi carte funciară, după datele de identificareale acestuia (judeţ, localitate, stradă, număr), primite prin fax, e-mail, online sau prin oricealtă modalitate de comunicare care asigură confirmarea de primire, se soluţionează şise eliberează fără a fi condiţionate de primirea cererilor în original, cu condiţia ca platatarifelor aferente să fie efectuată. În cazul cărţilor funciare colective prevăzute de art. 116

[pentru condominii - n.n.] nu se eliberează extrase de carte funciară.

Biroul de cadastru şi publicitate imobiliară de la locul situării imobilului, prinasistenţii-registratori, potrivit art. 22 alin. (1) teza a li-a din Legea cadastrului şi a publicităţiiimobiliare nr. 7 /1996, republicată, eliberează oricărei persoane extras de carte funciară

pentru informare sau, după caz, certificat de sarcini, după cum imobilul este sau nu înscrisîn cartea funciară.

Art. 57 alin. (1) din ordonanţă are în vedere extrasul de carte funciară pentruinformare, iar nu pe cel pentru autentificare, din moment ce ultimul se eliberează exclusivla solicitarea notarului public în vederea autentificării de către acesta a actelor juridiceprin care se constituie, se modifică sau se transmite un drept real imobiliar.

Obligaţia ataşării la dosar a extrasului de carte funciară pentru bunurile imobilece au carte funciară deschisă sau a certificatului de sarcini pentru imobilele care nu aucarte funciară deschisă incumbă celui ce a formulat cererea având ca obiect pronunţareaunei hotărâri judecătoreşti care ţine loc de contract de înstrăinare a unor bunuri imobile.

Dacă cererea introductivă de instanţă are obiectul specificat anterior, iar reclamantulnu a anexat acesteia un astfel de înscris, instanţa îi va pune în vedere, prin adresa prevăzută

de art. 200 alin. (3) C. proc. civ.111, dar fără a fi incidentă sancţiunea anulării cererii în cazde neconforma re, sau prin citaţia emisă pentru primul termen de judecată, obligaţia de adepune la dosar înscrisul respectiv, în copie certificată pentru conformitate cu originalul, înexemplare suficiente pentru comunicare, potrivit art. 150 alin. (1), (2) şi (5)121 cu trimiterela art. 149 alin. (1) C. proc. civ.131

Pentru neîndeplinirea obligaţiei în discuţie nu este incidentă sancţiunea anulăriicererii prevăzută de art. 200 alin. (4) C. proc. civ., din moment ce această sancţiuneintervine exclusiv pentru neîndeplinirea obligaţiilor privind completarea sau modificarea111 Potrivit art. 200 alin. (3) C. proc. civ., când cererea nu îndeplineşte cerinţele prevăzute laart. 194-197 din acelaşi act normativ, reclamantului i se vor comunica în scris lipsurile, cu menţiunea că,în termen de cel mult 10 zile de la primirea comunicării, trebuie să facă completările sau modificăriledispuse, sub sancţiunea anulării cererii; se exceptează de la această sancţiune obligaţia de a sedesemna un reprezentant comun, caz în care sunt aplicabile dispoziţiile art. 202 alin. (3) C. proc. civ.

1'1 În conformitate cu art. 150 alin. (1), (2) şi (5) C. proc. civ., la fiecare exemplar al cererii se voralătura copii de pe înscrisurile de care partea înţelege a se folosi în proces; copiile vor fi certificatede parte pentru conformitate cu originalul; dispoziţiile art. 149 din acelaşi act normativ se aplică înmod corespunzător.

131 Art. 149 alin. (1) C. proc. civ. prevede că, atunci când cererea urmează a fi comunicată, ease va face în atâtea exemplare câte sunt necesare pentru comunicare, în afară de cazurile în carepărţile au un reprezentant comun sau partea figurează în mai multe calităţi juridice, când se va faceîntr-un singur exemplar; în toate cazurile este necesar şi un exemplar pentru instanţă.

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com