"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » » Napoleon Hill- Gîndește și vei fi bogat citește online gratis !😉

Add to favorite Napoleon Hill- Gîndește și vei fi bogat citește online gratis !😉

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Lipsa perseverentei este una dintre cauzele esentiale ale esecului. In plus, experienta a mii de persoane a demonstrat ca lipsa perseverentei este o slabiciune intalnita la majoritatea oamenilor. Usurinta cu care ne putem debarasa de ea nu depinde decat de intensitatea dorintei.

Punctul de pornire in orice realizare este dorinta. Nu uitati acest lucru nici o clipa.

Dorintele slabe aduc rezultate slabe, in acelasi fel in care un foc mic da caldura putina.

Daca descoperiti ca va lipseste perseverenta, aceasta slabiciune poate fi eliminata facand un foc mai puternic la baza dorintelor dumneavoastra.

84

Terminati cartea, apoi reveniti la capitolele despre Dorinta si puneti imediat in practica instructiunile privitoare la cei sase pasi. Interesul cu care respectati aceste instructiuni va demonstra clar masura in care doriti intr-adevar sa strangeti bani. Daca descoperiti ca sunteti indiferent(a), puteri fi sigur(a) ca nu ati descoperit inca ?constiinta banilor? pe care trebuie sa o posedati inainte de a fi sigur(a) ca veti strange o avere.

Averea este atrasa catre oamenii care s-au pregatit pentru a deveni adevarate forte gravitationale ale banilor, in acelasi fel in care apa este atrasa inspre ocean.

Daca descoperiti ca nu sunteti prea perseverenti, concentrati-va asupra instructiunilor incluse in capitolul despre ?Putere?, inconjurati-va de un grup de ?Minti Superioare?, si, prin eforturile concentrate ale membrilor grupului, cultivati-va perseverenta. Veti gasi si alte instructiuni pentru a va cultiva perseverenta in capitolele despre autosugestie si subconstient. Respectati instructiunile regasite in aceste capitole pana cand natura deprinderii dumneavoastra va furniza subconstientului o imagine bine definita a obiectului pe care il ravniti. De atunci incolo, nu va va mai incomoda lipsa de perseverenta.

Subconstientul dumneavoastra lucreaza fara incetare, fie ca sunteti treaz, fie ca dormiti.

Magia ?constiintei banului?

Efortul spasmodic sau ocazional de a aplica aceste reguli nu va va servi la nimic. Pentru a obtine rezultate, trebuie sa aplicati toate regulile pana cand aplicarea lor devine o deprindere in dumneavoastra. Nu exista nici o alta modalitate de a va cultiva indispensabila ?constiinta a banilor?.

Saracia se indreapta catre cel ce gandeste in spiritul ei, in acelasi fel in care mintea celui care s-a antrenat sa atraga banii, ii atrage servindu-se de aceleasi legi. Constiinta saraciei va invada cu usurinta o minte in care constiinta banilor nu isi gaseste locul.

Constiinta saraciei se naste fara ca noi sa fim constienti ca aplicam deprinderile ce ii sunt favorabile. Constiinta banilor trebuie sadita in cei care nu se nasc cu ea in sange.

Receptati sensul deplin al afirmatilor din paragraful precedent si veti intelege importanta perseverentei in acumularea unei averi. Fara perseverenta, veti fi invinsi inca inainte de a incepe. Cu sprijinul perseverentei, veti castiga.

Daca ati avut vreodata un cosmar, veti intelege valoarea perseverentei. Zaceti in pat, pe jumatate treaz, avand sentimentul ca sunteti pe cale sa va inabusiti. Nu sunteti in stare sa va intoarceti sau sa va miscati vreun muschi. Cu un efort perseverent de vointa, veti reusi in cele din urma sa va miscati degetele unei maini. Miscandu-va continuu degetele capatati treptat control asupra muschilor unui brat, pana il puteti ridica. Apoi, in acelasi fel, va recapatati controlul asupra celuilalt brat. In fine, va simtiti muschii de la un picior, apoi de la celalalt. Apoi ? printr-un suprem efort de vointa ? va recapatati controlul deplin asupra sistemului muscular si ?va dezmeticiti? din cosmar. Trucul a fost sa actionati pas cu pas.

Aveti un ghid din umbra

Este, poate, util sa va dezmeticiti din inertia dumneavoastra mentala la fel, miscandu-va incet la inceput, apoi marind viteza pana sa recapatati controlul deplin asupra vointei dumneavoastra. Perseverati, indiferent de cat de incet veti fi nevoit sa va miscati la inceput. Succesul vine prin perseverenta.

85

Daca faceti o selectie atenta a grupului dumneavoastra de ?Minti Superioare?, veti afla in el cel putin o persoana care va va ajuta sa va cultivati perseverenta. Unii au strans mari averi de nevoie. Au dobandit deprinderea de a fi perseverenti pentru ca au fost atat de conditionati de imprejurari, incat au trebuit sa devina perseverenti.

Cei care s-au deprins cu perseverenta, se pare ca s-au asigurat impotriva esecului.

Indiferent de cate ori sunt infranti, nimeresc, in cele din urma, tot pe primele locuri.

Uneori se pare ca exista un ghid din umbra a carui datorie este sa-i supuna pe oameni la tot felul de experiente descurajante, pentru a-i incerca. Cei care se ridica dupa ce au fost doborati si nu se dau batuti reusesc, iar lumea intreaga aclama: ?Bravo! Stiam ca vei reusi!? Ghidul din umbra nu permite nimanui sa se bucure de mari impliniri fara sa treaca de testul perseverentei. Cei care nu sunt in stare sa-l dea, nu obtin calificativul de trecere.

Cei ce il dau, sunt rasplatiti din plin pentru perseverenta lor. Ei primesc, drept compensatie, implinirea scopului pe care il urmaresc. Si asta nu e tot! Primesc ceva mult mai insemnat decat compensatia materiala ? invata ca ?orice esec poarta in el samanta unei impliniri compensatoare?.

Infrangerea ? o conditie temporara

Exista exceptii de la regula; cativa oameni stiu din experienta cat valoreaza perseverenta. Ei sunt cei care nu au acceptat infrangerea decat ca pe un fapt trecator. Ei sunt cei ale caror dorinte sunt aplicate cu atata perseverenta incat infrangerea se preschimba in victorie.

Noi, cei care ne asumam rolul de observatori in viata, ii vedem pe cei atat de numerosi care cad invinsi, si nu se mai ridica niciodata. Ii vedem pe putinii oameni care considera pedeapsa infrangerii ca un imperativ catre un efort si mai sustinut. Acestia, din fericire, nu invata niciodata sa accepte esecul in viata.

Dar ceea ce nu vedem, ceea ce multi dintre noi nici nu banuim ca exista, este puterea tacuta, dar irezistibila care vine in sprijinul celor care lupta in continuare, in ciuda descurajarii. Daca pomenim macar aceasta putere, ii spunem perseverenta si nimic mai mult. Ceea ce stim cu siguranta, este ca acela care nu este perseverent nu este capabil sa obtina un succes deplin in nici o profesie.

In timp ce scriu aceste randuri, imi ridic privirea de pe pagina si vad in fata mea, la mica distanta, marele si misteriosul Broadway, ?Cimitirul sperantelor ucise?, si ?Rampa de lansare a ocaziilor?. Oameni din toate colturile lumii vin pe Broadway cautand faima, avere, putere, iubire, sau orice alta forma de succes pe care o cunoaste omul.

Dar rareori se hotaraste cineva sa faca un pas inainte, cineva din lunga procesiune de aspiranti, iar lumea afla ca altcineva a pus stapanire pe Brodway. Dar Brodway-ul se lasa cucerit atat de usor. El recunoaste talentul si geniul, da bani in schimb, dar doar dupa ce acela care a ajuns pana la el refuza sa mai plece.

Atunci stim ca a gasit secretul cuceririi Brodway-ului. Secretul se leaga indiscutabil de un singur cuvant: perseverenta!

Secretul este in lupta lui Fannie Hurst, a carui perseverenta a cucerit Marea Cale Alba. Ea a ajuns in New York in 1925 ca sa transforme scrisul in bogatii. Transformarea nu a sosit rapid, dar a sosit. Patru ani de zile, domnisoara Hrust a invatat despre ?Trotuarele New York-ului? din experienta la prima mana. Si-a petrecut zile trudind si noptile sperand.

Spunea: ?Prea bine, Brodway, ii poti infrange pe multi, dar nu si pe mine. Te voi obliga eu sa renunti.?

86

Un ziarist (de la The Saturday Evening Post) i-a trimis treizeci si sase de raspunsuri negative, inainte ca ea sa sparga gheata si sa-si publice prima povestire. Scriitorul mediocru, mediocritatile din alte domenii, ar fi renuntat la slujba la primul raspuns negativ. Ea a batut strazile patru ani de zile, caci era hotarata sa castige.

Apoi a fost rasplatita. Vraja se risipise, Ghidul din umbra o verificase pe Fanny si ea trecuse testul. Din acel moment, au inceput sa vina ziaristii la usa ei. Banii au venit atat de repede, incat abia a avut timp sa-i numere. Apoi au descoperit-o oamenii din industria cinematografica, iar banii n-au mai venit in cantitati mici, ci in alte valori.

Pe scurt, regasiti aici o demonstratie practica a implinirilor de care este capabila perseverenta. Fannie Hrust nu este exceptia de la regula. Ori de cate ori se imbogateste cineva, puteti fi siguri ca a capatat mai intai perseverenta. Broadway ofera ceva oricarui cersetor, dar pretinde perseverenta de la cei care urmaresc mize importante.

Kate Smith va spune ?amin? cand va citi aceste randuri. Cantase ani de zile fara a fi platita sau rasplatita, fara sa aiba vreun microfon in fata. Brodway i-a spus: ?Vino sa-ti incerci puterile, daca te incumeti?. S-a incumetat, pana intr-o buna zi cand Broadway-ul s-a saturat si i-a spus: ?Ei, ce rost mai are? Nu iei in seama infrangerea, asa ca spune drept cat ceri si du-te sa muncesti pe bune.? Domnisoara Smith a spus cat cere. Si nu era putin.

Oricine poate invata sa fie perseverent

Perseverenta este o stare de spirit, caci poate fi cultivata. Asemenea tuturor starilor de spirit, perseverenta are la baza cauze bine stabilite, printre care aflam: 1. Un scop bine precizat: Sa stiti ceea ce vreti este primul, si poate cel mai insemnat pas in calea dezvoltarii perseverentei. O motivatie puternica va va forta sa depasiti orice obstacol.

2. Dorinta: Este mult mai simplu sa deveniti si sa ramaneti perseverent atunci cand urmariti scopul pe care il doriti.

3. Increderea in sine: Increderea in capacitatea dumneavoastra proprie de a duce la indeplinire un plan va incurajeaza sa impliniti acel plan cu perseverenta.

(Increderea in sine poate fi cultivata cu ajutorul principiului inclus in capitolul despre autosugestie.)

4. Planuri laborios alcatuite: Planurile organizate, fie ele slabe si practic imposibil de pus in practica, incurajeaza perseverenta.

5. Cunostinte trainice: Daca stiti, din experienta sau prin observatie, ca planurile dumneavoastra sunt solide, veti fi mai perseverent; cand mai degraba ghiciti decat stiti, va veti ucide perseverenta.

6. Cooperarea: Intelegerea si cooperarea armonioasa cu ceilalti tinde sa cultive perseverenta.

7. Puterea vointei: Deprinderea de a va concentra gandurile asupra elaborarii unor planuri ce au un tel final bine stabilit tinde sa cultive perseverenta.

8. Deprinderea: Perseverenta este rezultatul direct al deprinderii. Mintea absoarbe si devine parte integranta din experientele zilnice cu care se hraneste. Frica, cel mai redutabil dusman, poate fi vindecata eficient prin repetitia impusa a actelor de curaj. Toti cei ce au fost in serviciu activ pe front stiu exact acest lucru.

Un ?Inventar al perseverentei? din opt puncte

87

Ianinte sa parasim discutia consacrata perseverentei faceti un inventar al propriei persoane si decideti, daca e cazul, ce amanunt va lipseste pentru a poseda aceasta calitate esentiala. Analizati-va curajos, punct cu punct, si vedeti cati dintre cei opt factori ai perseverentei va lipsesc. Analiza va poate conduce la descoperiri care va vor oferi un nou tip de incredere de sine.

Are sens