Sunt cei patru pasi care va garanteaza ?ocaziile? favorabile.
Sunt pasii care va ajuta sa va stapaniti frica, descurajarea, indiferenta.
Exista o rasplata extraordinara pentru toti cei care invata sa faca acesti patru pasi. Este privilegiul de a va scrie propriul cec si de a obliga viata sa va plateasca pretul pe care il cereti.
Puteti fi ajutati de Inteligenta Infinita?
Ce putere mistica ofera oamenilor perseverenti capacitatea de a stapani dificultatile?
Oare prin perseverenta se stabileste in mintea omului vreo forma de activitate spirituala, mentala sau chimica, ce ofera acces la forte supranaturale?
Se aliaza Inteligenta Infinita cu cel care lupta inca si dupa ce a pierdut batalia, cu toata lumea strigandu-i impotriva?
Acestea si multe altele sunt intrebari care mi-au infierbantat spiritul urmarind persoane precum Henry Ford, care au pornit de la zero si au inaltat un imperiu industrial de proportii uriase cu putine alte atu-uri din partea sa in afara perseverentei, sau Thomas A.
Edison, care cu mai putin de trei luni de scoala, a devenit liderul tuturor inventatorilor din lume si a transformat perseverenta intr-o masina vorbitoare, in industria cinematografica si in lumina incandescenta, daca nu luam in consideratie celelalte vreo cincizeci de inventii utile.
Am avut privilegiul de a-i analiza atat pe dl Edison, cat si pe dl Ford, an de an, vreme de multi ani, si deci ocazia de a-i studia de aproape, asadar vorbesc in cunostinta de cauza cand spun sa nu am gasit la ei alta calitate decat perseverenta, care sugera de departe sursa principala a unor impliniri exceptionale.
Realizand un studiu impartial despre profeti, filozofi, oameni minune, si conducatori religiosi ai trecutului, suntem inevitabili atrasi spre concluzia ca perseverenta, un efort concentrat si un scop bine definit sunt sursele majore ale implinirii.
91
Luati seama, spre exemplu, la povestea ciudata si fascinanta a lui Mohamed; analizati-i viata, comparati-l cu oamenii de succes din epoca moderna a industriei si finantelor, si nu uitati ca au in comun o trasatura exceptionala: perseverenta!
Daca va intereseaza intr-adevar sa studiati forta ciudata care a oferit putere de actiune perseverentei, cititi o biografie a lui Mohamed, in special cea scrisa de Essad Bey. Un succint rezumat al cartii, redactat de Thomas Sugrue in ziarul Herald Tribune, va ofera o idee despre satisfactiile celor care vor avea timp sa citeasca pe larg povestea unuia dintre cele mai uimitoare intrupari ale puterii perseverentei de-a lungul intregii civilizatii.
ULTIMUL MARE PROFET
Redactat de Thomas Sugrue
Mohamed era profet, dar el n-a facut niciodata nici o minune. Nu era un mistic; nu avea scoala, si-a inceput cariera de misionar abia la patruzeci de ani. Cand a anuntat ca este Trimisul Domnului, care aduce cuvantul adevaratei religii, a fost ridiculizat si etichetat ca nebun. Copiii l-au calcat in picioare, femeile au aruncat cu murdarii in el. A fost surghiunit din orasul sau natal, Mecca, iar discipolilor sai le-au fost confiscate bunurile lumesti si au fost trimisi in desert, sa-l urmeze. Dupa zece ani de predici, nu avea nimic altceva decat surghiunul, saracia si ridicolul. Totusi, dupa mai putin de inca 10 ani, conducea Arabia si punea bazele unei noi religii ce avea sa invadeze Dunarea si Pirineii inainte sa-i fie secata forta cu care a fost investita de el. Forta avea trei surse: puterea cuvintelor, eficacitatea rugaciunilor si inrudirea omului cu Dumnezeu.
Cariera lui nu a avut niciodata sens. Mohamed a venit pe lume intr-o familie conducatoare saracita din Mecca. Din cauza faptului ca Mecca, aflata la intretaierea drumurilor lumii, caminul pietrei magice numite Caaba, orasul important al comertului si centrul drumurilor comerciale, era insalubru, copiii familiei au fost trimisi sa creasca in desert, in grija beduinilor. Astfel a crescut Mohamed, dobandind putere si sanatate din laptele nomazilor, al mamelor adoptive. A fost pastor si i-au fost incredintate spre conducere caravanele unei vaduve bogate. A calatorit in toate colturile Orientului, a vorbit cu oameni de diverse credinte si a fost martorul declinului crestinismului in secte ratacitoare.
La 28 de ani, Khadija, vaduva, il placea si, pana la urma, i-a devenit sotie. Tatal ei s-ar fi opus unei astfel de casatorii, asa ca ea l-a imbatat si l-a tinut asa pana si-a dat binecuvantatea paterna. In urmatorii doisprezece ani, Mohamed a dus viata unui comerciant bogat, respectat si foarte ager. Apoi a inceput sa cutreiere desertul, si intr-o zi s-a intors cu primul vers al Coranului si i-a spus Khadijei ca arhanghelul Gabriel i se aratase si ii spusese ca avea sa fie Trimisul Domnului.
Coranul, cuvantul revelat al Domnului, era cel mai aproape de miracolul din viata lui Mohamed. Nu fusese poet; nu avea darul cuvintelor. Totusi, versurile din Coran, asa, cum le-a receptat si le-a transmis el credinciosilor, erau mai bune decat orice vers al oricarui poet profesionist pe care l-ar fi putut naste vreun trib. Aceasta a fost o minunte in ochii arabilor. Pentru ei, darul cuvintelor era cel mai important dar, poetul era atotputernic.
In plus, Coranul spunea ca toti oamenii sunt egali in fata lui Dumnezeu, ca lumea intreaga avea sa fie un stat democratic ? Islamul. Aceasta erezie politica, in aceeasi masura ca si dorinta lui Mohamed de a distruge cei 360 de idoli din curtea Caabei i-au adus exilul. Idolii au adus triburile din desert la Mecca, iar aceasta era o forma de comert. Asa ca oamenii de afaceri din Mecca, cei cunoscuti drept capitalisti, dintre care si el facea parte, l-au condamnat pe Mohamed. Atunci el s-a retras in desert si a cerut sa conduca lumea.
92
A inceput sa se inalte Islamul. In desert s-a nascut o flacara care nu avea sa se stinga ?
o armata democratica ce lupta unita si se pregatea sa moara fara nici o tresarire.
Mohamed le ceruse evreilor si crestinilor sa i se alature, caci nu punea bazele unei noi religii. Ii chema pe toti cei care credeau intr-un singur Dumnezeu sa se uneasca sub o singura credinta.
Daca evreii si crestinii i-ar fi acceptat invitatia, Islamul ar fi cucerit lumea. Dar nu l-au ascultat. Nu au acceptat nici noua armata pe care a creat-o Mohamed. Cand fortele profetului au intrat in Ierusalim, nimeni n-a fost ucis pe seama credintei sale. Cand cruciatii au intrat in oras, cu secole mai tarziu, n-a fost crutat nici un musulman ? barbat, femeie sau copil. Dar crestinii au acceptat o idee a musulmanilor ? vatra invataturii, universitatea.
DE RETINUT
Perseverenta schimba caracterul omului in acelasi fel in care carbonul schimba fierul sfaramicios in otel de neinvins. Perseverenta va ajuta sa treziti in dumneavoastra un coeficient magic de constiinta a banului, iar subconstientul dumneavoastra va actiona mereu in directia obtinerii banilor de care aveti nevoie.
Un inventar al perseverentei din opt puncte va arata cum sa puneti bazele perseverentei in sufletul dumneavoastra. Opt domenii de instruire speciala va ofera tinte exacte ale perseverentei dumneavoastra.
Oameni precum Fannie Hrust, Kate Smith, W. C. Fields ne dau lectii despre valoarea perseverentei. Mohamed (si altii) ne arata cum schimba perseverenta cursul istoriei.
Patru pasi simplii ne conduc spre deprinderera perseverentei si inlatura orice influenta descurajanta care v-ar fi putut afecta pana acum.
Fiti atenti la drumurile dure; pe acolo isi croiesc cale cei duri.
93
Pasul 9 catre imbogatire: PUTEREA
MINTILOR SUPERIOARE.
Un principiu economic si unul fizic impreuna va ofera o putere extraordinara. Puterea Mintilor Superioare va ajuta sa strangeti bani si sa le permiteti sa se inmulteasca.
Puterea este esentiala pentru succesul in acumularea banilor.
Planurile nu au vlaga si folos fara suficienta putere ca sa le puna in practica. Acest capitol va descrie metoda prin care puteti obtine si pune in practica puterea.
Puterea inseamna ?cunostinte organizate si inteligent directionate?. Puterea, in sensul folosit aici, se refera la efortul organizat necesar pentru transformarea dorintei in echivalentul sau banesc. Efortul organizat este rezultatul coordonarii efortului a doi sau mai multi oameni care lucreaza intr-un scop bine definit si intr-un spirit de armonie.
E nevoie de putere pentru acumularea banilor! Puterea este necesara pentru pastrarea banilor dupa ce ei au fost stransi!