"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » » Napoleon Hill- Gîndește și vei fi bogat citește online gratis !😉

Add to favorite Napoleon Hill- Gîndește și vei fi bogat citește online gratis !😉

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Existenta in fapt a telepatiei si previziunii pare acum pentru oamenii de stiinta cu mult mai probabila, ca rezultat al experimentelor lui Rhine. Mai multor subiecti li s-a cerut sa numeasca un numar cat mai mare de carti dintr-un pachet special fara a le privi si fara a avea alt acces senzorial la ele. Au fost descoperite vreo 20 de persoane care au fost capabile sa numeasca atat de multe carti in mod corect, incat ?nu era practic nici o sansa ca ei sa fi ghicit prin noroc sau din intamplare?.

Dar cum au reusit? Aceste puteri, presupunand ca ele exista, nu par senzoriale. Nu exista nici un organ cunoscut pentru ele.

Experimentele au functionat la fel de bine la distante de cateva sute de mile ca si in aceeasi camera. Toate acestea sunt si o dovada a faptului ca, dupa parerea domnului Wright, telepatia sau previziunea nu se pot explica prin teoria fizica a radiatiei.

Toate formele cunoscute de energie radianta se sting invers proportional cu patratul distantei traversate. Aceste lucruri nu sunt valabile pentru telepatie si previziune. Dar ele variaza din motive fizice in acelasi fel in care variaza alte puteri mentale.

Contrar parerilor raspandite, ele nu se imbunatatesc atunci cand subiectul este adormit sau atipit, ci din contra, atunci cand el este treaz si vioi. Rhine a descoperit ca un narcotic scade invariabil scorul unui subiect, in vreme ce un stimulent il va propulsa spre inaltimi. Se pare ca executantul cel mai performant nu poate atinge un scor bun daca nu incearca sa dea totul.

Una dintre concluziile pe care Wright le trage cu destul de multa siguranta este ca telepatia si previziunea sunt, de fapt, unul si acelasi dar. Cu alte cuvinte, facultatea de a

?vedea? o carte pusa cu fata in jos pe masa pare a fi exact acelasi lucru cu ?citirea?

gandurilor unei alte minti.

Exista cateva motive ce justifica o astfel de credinta.

Spre exemplu, pana acum, cele doua daruri au fost regasite in orice persoana care se bucura de oricare dintre ele.

Pana acum, cele doua calitati au fost aflate cu aceeasi vigoare, aproape in mod egal, intr-unul si acelasi individ. Ecranele, zidurile, distantele sunt invinse. Wright merge dincolo de aceasta concluzie exprimand, nici mai mult, nici mai putin, ?banuiala? altor experiente extrasenzoriale, visuri profetice, premonitii de dezastre, si altele asemenea, ca facand parte din aceeasi facultate. Cititorului nu i se cere sa accepte nici una dintre aceste concluzii decat daca gaseste acest lucru necesar, dar probele pe care le-a acumulat Rhine raman incontestabile.

Spirite ?ingemanate"

Din perspectiva anuntului dr. Rhine in legatura cu conditiile prin care o minte raspunde la ceea ce el numeste modalitati ?extrasenzoriale? de perceptie, ma simt acum privilegiat 119

sa adaug la marturia lui faptul ca asociatii mei si cu mine am descoperit ceea ce credem ca sunt conditiile ideale prin care mintea poate fi stimulata, astfel incat al saselea simt descris in capitolul urmator sa poata fi utilizat intr-un mod practic.

Conditiile la care ma refer constau dintr-o alianta activa intre mine si doi dintre membrii echipei mele. Prin experimentare si practica, am descoperit cum sa ne stimulam mintile (aplicand principiul utilizat in legatura cu ?sfetnicii nevazuti? descrisi in capitolul urmator), astfel incat, imbinindu-se cele trei minti, sa putem gasi solutia la o mare varietate de probleme personale pe care mi le-au impartasit clientii mei.

Procedeul este foarte simplu. Ne asezam la o masa de conferinta, enuntam clar natura problemei cu care ne confruntam, apoi incepem sa o discutam. Fiecare dintre noi isi aduce contributia de gand. Ciudat este ca metoda stimularii mentale il pune pe fiecare participant in legatura cu sursele necunoscute de cunostinte in mod hotarat situate in afara granitelor propriei experiente.

Daca intelegeti acest principiu descris in capitolul despre Mintile Superioare, veti recunoaste, desigur, ca masa rotunda invocata aici este o aplicatie practica a Mintilor Superioare.

Aceasta metoda de stimulare mentala, prin discutarea armonioasa in trei a anumitor subiecte, ilustreaza cea mai simpla si cea mai practica metoda de folosire a principiului Mintilor Superioare.

Adoptand si urmand un plan similar, orice student al acestei filozofii poate intra in posesia vestitei formule a lui Carnegie descrisa pe scurt in introducere. Daca acum aceasta nu inseamna nimic pentru dumneavoastra, insemnati aceasta pagina si recititi-o dupa ce veti fi terminat de citit ultimul capitol.

DE RETINUT

Trei principii simple va coordoneaza puterile gandului si implinirii. Noua dumneavoastra intelegere a acestor atotputputernice forte intangibile poate exercita o influenta inaccesibila multor oameni. Descoperiri ?de amploare? ale stiintei mentale devin acum uneltele practice ale perfectionarii de sine. Detineti acum cheia secretului mesei rotunde.

Zece trilioane de servitori minusculi ? fiecare celula ce va compune creierul ? creeaza sabloanele gandului, imaginatiei si vointei. Mintea dumneavoastra poate acumula orice cantitate de cunostinte care va pot aduce bani.

Majoritatea oamenilor isi doresc bogatii, dar putini ofera planul definit si dorinta arzatoare care paveaza calea catre bogatie.

120

Pasul 13 catre imbogatire: AL SASELEA

SIMT.

Veti deschide poarta Templului Intelepciunii; drumurile glorioase ale aventurii creatoare apar ademenitoare pe calea catre bogatie.

Al treisprezecelea principiu este cunoscut ca fiind al

saselea

simt,

prin

care

Inteligenta Infinita poate comunica, fara nici un efort din partea cuiva si fara nici o cerere expresa, cu o anume persoana.

Acest principiu este o culme a filozofiei. El poate fi asimilat, inteles si aplicat doar prin aplicarea prealabila a celorlalte douasprezece principii.

Al saselea simt este o parte din subconstient care este cunoscuta sub numele de imaginatie creatoare. A fost denumit si ?statie de receptie" prin care ideile, planurile si gandurile ne vin in minte. Aceste aparitii sunt numite uneori fler sau inspiratie.

Al saselea simt sfideaza descrierea! Nu poate fi descris unei persoane care nu a stapanit celelalte principii ale acestei filozofii, pentru ca o asemenea persoana nu stie si nu are experienta necesara cu care cel de-al saselea simt sa poata fi comparat. Intelegerea celui de-al saselea simt nu vine decat dinlauntru, prin meditatie motivata de dezvoltarea mentala. Dupa ce veti fi stapinit principiile descrise in aceasta carte, veti fi gata sa acceptati ca adevarata o afirmatie care, altfel, va poate parea incredibila, si anume: Cu ajutorul celui de-al saselea simt veti fi avertizat de pericolele iminente la timp pentru a le evita si veti afla ocaziile favorabile la timp pentru a le imbratisa.

Va vine in ajutor si face oferte in locul dumneavoastra prin dezvoltarea celui de-al saselea simt un ?inger pazitor" care va va deschide oricand usa templului intelepciunii.

Prima mare cauza

Autorul nu crede si nici nu predica ,miracolele", pentru ca are destule cunostinte despre natura pentru a intelege ca Natura nu deviaza niciodata de la legile ei prestabilite.

Unele dintre legile sale sunt atat de greu de inteles, incat produc lucruri ce par a fi

,,miracole". Al saselea simt este manifestarea cea mai apropiata de un miracol cu care m-am confruntat vreodata.

Asta este tot ce stie autorul - ca exista o putere, sau o Cauza Prima, sau o Inteligenta care patrunde orice atom material si inglobeaza fiecare unitate de energie perceptibila pentru oameni; ca aceasta Inteligenta Infinita transforma ghinda in stejar, face ca apa sa curga spre poalele dealului conformindu-se legii gravitatiei, noaptea urmeaza zilei, iarna, verii, fiecare pastrandu-si locul potrivit si relatia fata de ceilalti. Aceasta Inteligenta poate, prin principiile acestei filozofii, sa fie aplicata in scopul convertirii dorintei in forme concrete sau materiale. Autorul stie acest lucru pentru ca a facut experinte si a trait acest lucru.

121

Pas cu pas, prin intermediul capitolelor precedente, ati fost condusi catre acest ultim principiu. Daca stapaniti fiecare dintre principiile precedente, sunteti acum gata sa acceptati, fara scepticism, extraordinarele teze enuntate aici.

Daca nu stapiniti celelalte principii, trebuie s-o faceti inainte sa va puteti hotari in mod clar daca cele enuntate in acest capitol sunt reale sau fictive.

In vreme ce traversam varsta ?adorarii eroului", incercam sa-i imit pe cei care ii admiram cel mai mult. In plus, am descoperit ca elementul de credinta, de care am facut uz pentru a-mi imita idolii, mi-a oferit o mare capacitate de a reusi cu succes.

Puteti angaja ?sfetnici nevazuti"

Nu am abandonat cu desavarsire acest obicei al meu de a adora eroi. Experienta m-a invatat ca, in afara de a fi cu adevarat maret, cel mai bine este sa-i urmezi pe cei mareti in sentiment si actiune, cat de fidel posibil. Cu multa vreme inainte sa fi scris vreun rand demn de a fi publicat sau sa ma fi dedicat vreunui discurs public, am adoptat obiceiul de a-mi remodela propriul caracter incercand sa-i imit pe cei noua oameni ale caror vieti si activitati m-au impresionat cel mai mult. Acesti noua oameni sunt Emerson, Paine, Edison, Darwin, Lincoln, Burbank, Napoleon, Ford si Carnegie. In fiecare seara, vreme de multi ani, am initiat consilii imaginare cu acest grup de oameni pe care i-am numit

,,sfetnicii mei nevazuti".

Procedura era urmatoarea. Chiar inainte sa adorm seara inchideam ochii si vedeam inlauntrul meu acest grup de oameni asezati alaturi de mine la masa de consiliu. Aici nu numai ca aveam ocazia sa ma asez printre cei pe care ii consideram mareti, dar dominam si grupul, find presedinte.

Are sens