S-ar putea sa stiti ca sistemul de functionare al calculatorului electronic a fost proiectat sa fie foarte asemanator cu cel al creierului si al sistemului nervos? calculatorul dumneavoastra uman, atunci cand dumneavoastra insiva va puteti dirija gandurile, controla emotiile si ordona viata. Pentru a pune in practica aceasta capacitate sublima, trebuie sa platiti un pret: timpul! Deci, alocati-va o perioada precisa de 30 de minute pe zi pentru gandirea creativa, si concentrati-va asupra scopurilor dumneavoastra. In timpul acestui proces important sa nu va ganditi decat la lucrurile pe care le doriti, si indepartati-le pe cele pe care nu le vreti (sau n-ar trebui sa le vreti).
9
Faceti-va obiceiul sa va amintiti mereu scopul dumneavoastra principal: 1) Cand va treziti,
2) Cand va culcati si
3) De multe ori in timpul zilei.
De ce? Ca sa recunoasteti imediat ceea ce va ajuta sa va indepliniti scopul. Calculatorul dumneavoastra uman este programat prin repetitie? repetitie? repetitie.
Miracolele apar prin autocunoastere
IMPORTANT: In viata nu obtineti mereu ceea ce doriti daca nu examinati acel ceva in mod constant. In consecinta, stabiliti zilnic ce progres faceti spre indeplinirea scopurilor dumneavoastra, in special a scopului principal pe care vi l-ati definit.
Miracolul acestei carti
Oricare ar fi motivul pentru care o cititi ? sa gasiti o idee care sa va ajuta sa atingeti un obiectiv de afaceri, sa rezolvati o problema personala, sa va imbogatiti, sa va precizati un scop principal in viata, sau sa va luati in maini propriul destin ? adevaratul miracol din Gandeste si devi bogat este acela de a va invata si a va inspira sa faceti minuni cu propria dumneavoastra viata. Din paginile ei veti afla cum puteti sa folositi puterea nelimitata a mintii dumneavoastra in scopul de a va descoperi potentialul si a-l traduce?
in realitate. Filozofia de implinire personala a lui Napoleon Hill a rezistat testului vremii.
Milioane de barbati, femei si adolescenti si-au demonstrat acest lucru lor insile.
Astazi va fi una dintre cele mai importante zile din viata dumneavoastra! Nici un scop demn de el insusi nu este imposibil. Lasati portile mintii dumneavoastra larg deschise.
Care vor fi miracolele pe care le veti aduce in viata proprie dupa ce cititi aceasta carte?
Nu uitati: puteti implini orice vis care nu incalca Legile Universale ? Legile lui Dumnezeu si drepturile semenilor dumneavoastra.
10
Gandurile sunt lucruri.
Puterea care aduce succesul este puterea mintii dumneavoastra.
Cum sa determinati viata sa spuna DA si nu NU planurilor si ambitiilor dumneavoastra.
Intr-adevar, ?gandurile sunt lucruri?, si inca lucruri puternice, mai ales atunci cand ele se combina cu scopuri bine definite, perseverenta si o dorinta arzatoare ca ele sa devina averi sau alte obiecte materiale.
Cu ani in urma, Edwin C. Barnes a descoperit cat de adevarat este faptul ca oamenii pot stii realmente drumul de la idee la bani. Descoperirea lui nu este cea a unui om contemplativ. Ea i s-a dezvaluit treptat, pornind de la o dorinta arzatoare de a deveni asociat in afaceri al marelui Edison.
Una dintre caracteristicile de baza ale dorintei lui Barnes a fost precizia. El dorea sa lucreze cu Edison, si nu pentru el. Remarcati atent cum si-a tradus el dorinta in realitate, si veti intelege mai bine principiile care duc la imbogatire.
Cand a avut pentru prima data revelatia dorintei sau a impulsului gandului, nu avea cum sa actioneze. Il blocau doua obstacole. Nu-l cunostea pe Edison si nu avea bani pentru biletul de tren spre East Orange, New Jersey.
Aceste dificultati ar fi fost suficiente ca sa descurajeze majoritatea oamenilor sa incerce sa-si indeplineasca visul. Dar acesta nu era un vis obisnuit!
Edison l-a privit drept in fata...
S-a prezentat la laboratorul domnului Edison si a anuntat ca venise sa devina partenerul de afaceri al inventatorului. Vorbind de prima intalnire intre Barnes si Edison, cu multi ani mai tarziu, domnul Edison a spus:
?Statea in fata mea parand un biet om sarac, dar se citea pe chipul sau ceva care ma facea sa cred ca este ferm hotarat sa obtina ceea ce venise sa obtina. Invatasem, dupa ani de experienta, ca atunci cand cineva doreste intr-adevar si profund sa obtina ceva, atat de profund incat este dispus sa-si riste intregul viitor pe o singura invartire a rotii, sigur va castiga. I-am oferit prilejul pe care-l ceruse, caci am vazut ca se hotarase sa nu cedeze pana nu va reusi. Evenimentele ulterioare au demonstrat ca am avut perfecta dreptate.?
In orice caz, nu infatisarea l-a ajutat pe tanarul nostru sa fie angajat in biroul lui Edison, caci ea pleda cu siguranta impotriva lui. Gandul a contat.
Barnes nu a devenit partenerul de afaceri al lui Edison de la primul interviu. I s-a acordat insa sansa sa lucreze in biroul lui Edison pentru un salariu foarte neinsemnat.
Lunile s-au scurs. Aparent nu se intampla nimic in directia scopului ravnit de Barnes, cel pe care si-l stabilise ca scop principal bine definit. Dar in mintea lui Barnes se petrecea ceva important. Dorinta lui de a deveni asociat in afaceri a lui Edison devenea mai intensa cu fiecare zi.
11
Psihologii au spus pe buna dreptate ca ?atunci cand cineva este realmente pregatit pentru ceva, il transpune in fapte?. Barnes era gata pentru o asociere in afaceri cu Edison; in plus, era hotarat sa ramana acolo pana va obtine ceea ce urmarea.
Nu si-a spus nici o clipa: ?Ei bine, si ce rost are? Cred ca ma voi razgandi si voi cauta o slujba de comis-voiajor?. In schimb, si-a spus: ?Am venit ca sa devin partenerul de afaceri al lui Edison si voi implini acest lucru chiar de-ar fi sa-mi ia tot restul vietii.? Si credea cu putere in ceea ce spunea! Cat de diferita ar fi povestea oamenilor daca s-ar decide sa urmeze un scop precis, si sa nu-l paraseasca pana in clipa in care ar deveni o obsesie coplesitoare!
Poate ca tanarul Barnes nu stia toate astea pe atunci, dar hotararea sa nestramutata, perseverenta sa de a urmari o singura dorinta erau sortite sa spulbere orice impotrivire si sa ii ofere prilejul pe care-l cauta.
O ocazie neasteptata
Atunci cand a aparut ocazia, ea s-a prezentat intr-o forma si o directie diferite fata de cele la care se astepta Barnes. Acesta este unul dintre trucurile ocaziilor. Au un obicei viclean de a se strecura pe usa din spate si de a veni adesea deghizate sub forma necazului, sau a infrangerii temporare. Poate ca de aceea atat de multi oameni nu au putut sa recunoasca o ocazie.
Domnul Edison abia perfectase un nou mecanism de birou, cunoscut in acea vreme ca Dispozitivul de Dictare al lui Edison. Agentii sai de vanzari nu erau prea entuziasmati de aceasta masinarie. Nu credeau ca poate fi vanduta fara a depune un efort urias.
Barnes stia ca el poate sa vanda Dispozitivul de Dictare al lui Edison. I-a pomenit acest lucru lui Edison, si a obtinut pe data prilejul pe care il astepta. A vandut, intr-adevar a vandut dispozitivul. De fapt, a avut un asemenea succes incat Edison i-a oferit un contract de distribuire si comercializare in intreaga tara. Din acest parteneriat de afaceri, Barnes a castigat bani dar a facut ceva infinit mai important. A demonstrat ca o persoana poate sa gandeasca si sa devina bogata.
Nu am cum sa stiu care este suma exacta de bani pe care i-a castigat Barnes din dorinta initiala. I-o fi adus doua sau trei milioane de dolari, dar suma, indiferent care ar fi ea, devine nesemnificativa in comparatie cu averea si mai mare acumulata sub forma de cunostinte precise rezumate in faptul ca un impuls abstract al mintii poate lua forma unor recompense materiale prin aplicarea principiilor cunoscute.
Barnes si-a format credinta ca este partener cu marele Edison. Si-a format credinta ca va avea avere. Nu dispunea de nimic cu care sa porneasca, in afara de capacitatea de a stii ce dorea si hotararea de a-si sustine dorinta pana la realizare.