"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » » Napoleon Hill- Gîndește și vei fi bogat citește online gratis !😉

Add to favorite Napoleon Hill- Gîndește și vei fi bogat citește online gratis !😉

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Se stie foarte bine ca o persoana ajunge in final sa creada ceva ce isi repeta mereu, indiferent daca afirmatia este adevarata sau falsa. Daca cineva isi repeta in mod constant o minciuna, va ajunge sa o accepte ca adevar. Orice om este ceea ce este datorita gandurilor dominante carora el le permite sa-i domine spiritul. Gandurile pe care cineva si le implanteaza de buna voie in minte, si le incurajeaza entuziast, si cu care isi impleteste emotiile, sunt singurele forte motivatoare care dirijeaza si controleaza fiecare miscare, actiune si fapre a respectivei persoane!

Gandurile impletite cu emotii constituie o forta ?magnetica?, ce atrage alte ganduriasemanatoare sau inrudite.

Un gand astfel ?magnetizat? cu emotie se poate compara cu o samanta care, plantata in pamant fertil, germineaza, creste si da nastere altor si altor seminte, pana ce grauntele mic de la inceput se multiplica in milioane si milioane de graunte identice!

Spiritul uman atrage in mod constant vibratii care intra in armonie cu ceea ce-i domina mintea. Orice gand, idee, plan sau scop pe care il are cineva atrage o multime de ganduri de acelasi fel, le adauga fortei initiale si creste pana cand devine stapanul dominant si motivant al individului in a carui minte a fost zamislit.

Acum sa ne intoarcem la punctul de plecare, si sa aflam cum poate fi sadita in mintea noastra prima samanta a unei idei, a unui plan sau scop. E simplu sa ne dam seama: orice idee, plan sau scop pot fi sadite in spirit prin repetitia gandului. Iata de ce va cerem sa va formulati in scris scopul primordial, sau telul esential, sa-l memorati si sa-l repetati cu voce tare, zi de zi, pana ce aceste vibratii de sunet ajung in subconstient.

31

Luati decizia sa indepartati influentele oricarui mediu nefavorabil si puneti-va viata in ordine. Facand un inventar al posibilitatilor si al certitudinilor spiritului dumneavoastra, veti constata ca, dintre toate slabiciunile, cea mai mare este lipsa de incredere in sine.

Acest handicap poate fi depasit, iar timiditatea poate fi transformata in curaj cu ajutorul principiului autosugestiei. Aplicarea acestui principiu poate fi realizata printr-un aranjament simplu al impulsurilor gandurilor pozitive, toate puse in scris, memorate si repetate, ce devin parte din echipamentul de lucru al subconstientului.

Cinci pasi catre increderea de sine

1. Stiu ca am capacitatea de a-mi implini scopul definit in viata; deci, imi impun o actiune perseverenta, continua spre a-l realiza si promit aici si acum sa implinesc aceasta actiune.

2. Sunt constient ca gandurile care imi domina mintea vor sfarsi prin a se traduce in actiune fizica, exterioara si se vor transforma treptat in realitate palpabila; asa dar imi voi concentra, vreme de 30 de minute in fiecare zi, toate gandurile asupra felului de om care vreau sa ajung, conturandu-mi in minte o imagine clara.

3. Stiu ca, prin principiul autosugestiei, orice dorinta pe care o pastrez mereu in minte va cauta, in cele din urma, sa-si gaseasca expresia in unele mijloace practice de a obtine obiectul aspiratiilor mele; deci voi petrece 10 minute pe zi cerand de la mine insumi sa-mi construiesc increderea in sine.

4. Am elaborat o descriere clara, in scris, a scopului meu principal in viata si nu voi renunta niciodata sa incerc pana nu voi fi dobandit suficienta incredere pentru a-l obtine.

5. Inteleg perfect ca nici o avere sau pozitie sociala nu poate dura vreme indelungata daca nu este cladita pe o temelie de adevar si dreptate, deci nu voi incheia nici o tranzactie din care nu profita toti cei pe care-i afecteaza. Voi reusi atragand catre mine fortele pe care doresc sa le folosesc si cooperarea altora. Ii voi conduce pe altii sa ma ajute, datorita disponibilitatii mele de a-i ajuta pe altii.

Voi elimina ura, invidia, gelozia, egoismul si cinismul, invatand sa iubesc intreaga omenire, pentru ca stiu ca o atitudine negativa fata de ceilalti nu-mi va oferi niciodata succesul. Ii voi face pe altii sa creada in mine pentru ca eu voi crede in ei si in mine insumi. Voi adopta aceasta formula, o voi memora si o voi repeta cu voce tare zi de zi, crezand cu putere ca imi va influenta treptat gandurile si actiunile, astfel incat voi ajunge o persoana ce se poate sprijini pe ea insasi si va dobandi succesul.

In aceasta formula salasluieste o lege a naturii pe care nici un om n-a fost vreodata capabil sa o explice. Nu conteaza prea mult cum se numeste aceasta lege. Important este ca FUNCTIONEAZA spre gloria si succesul umanitatii, DACA este folosita constructiv.

Pe de alta parte, folosita distructiv, va distruge la fel de prompt. Aceasta afirmatie contine un adevar foarte insemnat si anume ca acei ce accepta infrangerea si-si incheie viata in saracie, mizerie si nefericire actioneaza in acest fel prin aplicarea negativa a principiului autosugestiei. Cauza poate fi regasita in faptul ca toate impulsurile gandurilor au tendinta sa se invesmanteze in echivalentul lor fizic.

Puteti provoca dezastrul doar gandindu-va la el

Subconstientul nu face distinctie intre impulsurile de gandire constructive si distructive.

El prelucreaza materialul care i-l oferim noi insine, prin gandurile noastre. Subconstientul va transpune in realitate un gand guvernat de frica la fel de prompt cum va concretiza si un gand zamislit de curaj sau credinta.

Exact asa cum electricitatea invarte rotile stiintei, si se va dovedi folositoare daca va fi utilizata constructiv sau poate nimici viata daca este folosita gresit, in acelasi fel va poate 32

conduce legea autosugestiei spre pace si prosperitate sau pe taramul nefericirii, a esecului si a mortii, in functie de modul in care o veti intelege si o veti aplica.

Daca va lasati spiritul prada fricii, indoielii si incertitudinii in propria dumneavoastra capacitate de a va insusi si a folosi fortele Inteligentei Infinite, legea autosugestiei va lua drept model acest spirit de neincredere, iar subconstientul il va transforma in echivalentul sau fizic.

Asemenea vantului care poarta un vapor spre malul de est si pe altul spre cel de vest, legea autosugestiei va poate inalta sau narui in functie de modul in care alegeti gandul ce va sta la carma.

Legea autosugestiei, prin care oricine poate avea impliniri insemnate ce imbata imaginatia, este ilustrata elocvent in urmatoarele versuri: De credeti in esec, il veti avea.

De credeti in timizi, asa veti fi.

De vreti castig, sigur veti esua,

De neincrezator o veti porni.

De credeti ca veti pierde, va veti pierde

Caci lumea larga azi ne-a invatat

Ca pasul unu in succes e-a crede ?

Succesul e in mintea ta creat.

De credeti ca prea mic sunteti, veti fi,

Gandul aripi va trebui sa nasca,

Sigur pe sine de va veti simti

Rasplata va sosi sa va cinsteasca.

Victorii in viata nu obtin doar cei

Ce sunt puternici si alearga bine,

Castigul poate deveni un obicei

Pentru acel ce spune: CRED IN MINE!

Remarcati cuvintele care au fost subliniate si va veti da seama de sensul profund la care se gandeste poetul.

Marea experienta a iubirii

Undeva in datele noastre genetice salajluieste adormit germenele implinirii care, odata trezit si pus in practica, va va purta pe niste culmi pe care nu ati sperat niciodata sa le atingeti.

In acelasi fel in care un maestru in muzica poate produce cele mai minunate tonuri, revarsate din corzile unei viori, se poate destepta si geniul care zace latent in creierul dumneavoastra si va poate conduce spre orice impliniri va doriti.

Abraham Lincoln a esuat in tot ce a incercat pana dupa varsta de 40 de ani. Era un anonim venit de nicaieri, pana ce a avut o experienta insemnata, ce i-a trezit geniul ce se ascundea in inima si mintea sa si a dat lumii pe unul dintre oamenii sai cu adevarat mari.

Acea ?experienta? a fost impletita cu emotiile amaraciunii si iubirii. I-a fost provocata de Ann Rutledge, singura femeie pe care a iubit-o sincer.

33

Se stie bine ca emotia iubirii se inrudeste indeaproape cu starea de spirit numita credinta, si de aceea dragostea reuseste adesea sa transforme gandul cuiva in echivalentul sau spiritual. In decursul muncii sale de cercetare autorul a descoperit, prin analiza operei de o viata si a realizarilor a sute de oameni de succes, ca dragostea unei femei i-a sustinut pe aproape fiecare dintre ei.

Daca doriti dovezi legate de puterea credintei, studiati implinirile persoanelor care au folosit-o. Isus Nazarineanul se afla in fruntea acestei liste. Baza crestinismului este credinta, indiferent de cum au pervertit sau interpretat gresit muritorii sensul acestei mari forte.

Esenta invataturilor si implinirilor lui Cristos, care ar fi putut fi interpretate ca ?miracole?, nu erau nici mai mult nici mai putin decat credinta. Daca asemenea fenomene precum

Are sens