"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » » Napoleon Hill- Gîndește și vei fi bogat citește online gratis !😉

Add to favorite Napoleon Hill- Gîndește și vei fi bogat citește online gratis !😉

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Suntem acum pregatiti sa examinam primele dintre aceste principii. Fiti mereu deschisi la nou si nu uitati, pe masura ce cititi, ca ele nu sunt inventate de o singura persoana. Ele au functionat pentru multi oameni. Le puteti pune in aplicare pentru a va cladi un viitor solid.

Veti constata ca acest lucru este usor, nu greu de facut.

Cu ani in urma, am tinut un discurs la inmanarea diplomelor uneia dintre promotiile Colegiului Salem din Salem, Virginia de Vest. Am scos in evidenta principiul descris in capitolul urmator cu atata fermitate incat unul dintre absolventi si l-a insusit cu hotarare si l-a inclus in filozofia sa. Tanarul a devenit membru al Congresului si un om important in administratia lui Franklin D. Roosvelt.

17

Mi-a scris o scrisoare care exprima clar cu parerea sa cu privire la principiul ce va fi enuntat in capitolul urmator si m-am decis sa public scrisoarea in loc de introducere pentru acel capitol. Va ofera o idee despre satisfactiile pe care le veti obtine: Dragul meu Napoleon,

De cand sunt membru al Congresului American, am cunoscut problemele oameniilor, si acum iti scriu cu scopul de a oferi o sugestie care s-ar putea dovedi de folos pentru mii de oameni de treaba.

In 1922, ai tinut un discurs la absolvirea unei promotii a Colegiului Salem, si eram si eu pe atunci membru al acelei promoti. In acel discurs, mi-ai sugerat ideea care m-a facut sa ma bucur acum de ocazia pe care o am de a servi oamenii din statul meu si care va purta, in foarte mare masura, raspunderea oricarui succes ce l-as putea avea in viitor.

Imi amintesc, ca si cum ar fi fost ieri, minunata descriere pe care ai facut-o metodei prin care Henry Ford, omul cu putina scoala, fara nici un ban, fara prietenii influenti, s-a ridicat pe culmi nebanuite. Atunci m-am hotarat, chiar inainte sa-ti termini discursul, ca imi voi crea un loc al meu, in ciuda tutoror dificultatiilor pe care le voi intampina.

Mii de tineri vor absolvi Universitatea in anul acesta sau in ani imediat urmatori.

Fiecare va astepta un mesaj de incurajare concreta, asemanator cu cel pe care l-am primit eu de la tine. Ei vor dori sa stie incotro se indreapta, ce sa faca spre a porni in viata. Tu le poti spune, ai ajutat atatia si atatia oameni sa-si rezolve problemele.

Sunt mii de oameni astazi in America care ar vrea sa stie cum sa-si transforme ideile in bani, oameni care trebuie sa inceapa de la zero, fara fonduri,si sa-si amortizeze pierderile. Daca exista cineva care poate sa-i ajute, tu esti acela.

Daca publici aceasta carte, as vrea sa am primul exemplar tiparit, cu autograful tau.

Cu urari sincere de bine,

Cu prietenie,

JENNINGS RANDOLPH

La 35 de ani dupa ce am tinut acel discurs, am avut placerea sa ma intorc la Colegiul Salem in 1957 pentru sustinerea discursului oficial de absolvire. Atunci am primit si diploma onorifica de Doctor in Literatura de la Colegiul Salem.

Din 1922, l-am urmarit pe Jennings Randolph devenind unul dintre principali lideri in transporturile aeriene, un mare orator cu deosebita priza la public, si senator al Statelor Unite din partea statului Virginia de Vest.

DE RETINUT

Ca si Edwin Barnes, cineva poate sa fie imbracat saracacios si sa nu aiba nici un ban si totusi, dorinta lui arzatoare ii poate oferi ocazia vietii sale.

Cu atat mai mult veti lucra in directia corecta cu atat mai mult va veti apropia de succes.

Prea multi renunta la succes cand acesta este doar la un pas. Il lasa la indemana altora.

18

Scopul este piatra de hotar a oricarei implinirii, importanta sau nu. Un om puternic poate fi infrant de un copil care are un scop bine definit. Modificati-va deprinderile de judecata in ceea ce priveste semnifictia misiunii dumneavoastra si puteti implini adesea ceea ce pare chiar imposibil.

Asemenea lui Henry Ford, va puteti transmite credinta si perseverenta altora si implini cu succes si ?imposibilul?.

Mintea omeneasca poate implini orice tel pe care il poate concepe si in care crede.

19

Pasul 1 catre imbogatire: DORINTA.

Visele se indeplinesc atunci cand dorinta le transforma in actiune concreta. Cereti vietii daruri importante si o veti incuraja sa vi le ofere.

Cand Edward C. Barnes a coborat din trenul de marfa in East Orange, New Jersy, acum mai bine de 50 de ani, el poate sa fi aratat ca un vagabond, dar gandurile lui erau cele ale unui rege!

Pe drumul de la gara la biroul lui Thomas A. Edison, si-a pus mintea la treaba. S-a vazut fata in fata cu Edison. S-a auzit cerandu-i domnului Edison o ocazie sa implineasca obsesia mistuitoare a vietii lui, dorinta arzatoare de a deveni partenerul de afaceri al marelui inventator.

Dorinta lui Barnes nu era o speranta! Era o dorinta fierbinte, care mergea dincolo de orice obstacole. Era bine conturata.

Cativa ani mai tarziu, Edwin C. Barnes se afla iarasi in fata lui Edison, in acelasi birou in care il cunoscuse pe inventator. De data aceasta, dorinta lui devenise realitate. Era asociatul lui Edison. Visul care ii guverna viata era acum transpus in realitate.

Barnes a reusit pentru ca si-a stabilit un scop precis si si-a pus toata energia, puterea si efortul, absolut totul, in slujba acestui scop.

Nu exista cale de intoarcere

Au trecut 5 ani pana sa apara sansa pe care o cauta. In ochii tuturor, cu exceptia sa, parea a fi doar o alta spita la roata de afaceri a lui Edison, dar el se vedea partener cu Edison din prima clipa a primei zile cand s-a dus sa lucreze acolo.

Aceasta este ilustrarea remarcabila a fortei ce sta intr-o dorinta precisa. Barnes si-a indeplinit scopul pentru ca dorea sa fie partenerul domnului Edison mai mult decat orice pe lume. A creat un plan prin care sa poata indeplini acest scop. Dar si-a ars in urma toate puntile. Si-a urmarit dorinta pana ce aceasta a devenit obsesia arzatoare a vietii sale ? si, in cele din urma, un fapt de viata.

Cand a plecat spre East Orange, nu si-a spus: ?Voi incerca sa-l conving pe Edison sa-mi dea o slujba oarecare?. A spus: ?Ma voi intalni cu Edison, si-l voi face sa inteleaga ca trebuie sa se asocieze cu mine?.

Nu si-a spus: ?Voi fi deschis in fata oricarei posibilitati, in caz ca esuez in tentativa mea cu Edison?. A spus: ?Nu exista decat un lucru pe lume pe care sunt hotarat sa-l am, si anume asocierea in afaceri cu Thomas A. Edison. Voi arde toate puntile in urma mea si imi voi pune tot viitorul in slujba capacitatii mele de a obtine tot ce doresc?.

Nu si-a lasat nici o cale de intoarcere. Trebuia sa castige sau sa piara!

Asta este esenta povestii de succes a lui Barnes!

20

Si-a ars barcile

Cu mult timp in urma, un mare razboinic s-a confruntat cu o situatie ce l-a silit sa ia o hotarare ce avea sa-i asigure succesul in batalie. Era gata sa-si trimita armatele impotriva unui dusman puternic, ai carui oameni erau mai numerosi decat ai sai. Si-a imbarcat soldatii, a pornit spre tara dusmanului sau, si-a debarcat soldatii si echipamentul, apoi a dat ordin sa se arda barcile care ii adusesera. Adresandu-se oamenilor sai inainte de prima batalie, el a spus: ?Barcile sunt, iata, nori de fum. Asta inseamna ca nu putem parasi aceste tarmuri vi daca nu castigam. Nu avem de ales ?

castigam ? sau pierim!

Au invins.

Oricine invinge intr-o intreprindere trebuie sa fie dispus sa-si arda barcile si sa-si blocheze toate caile de retragere. Doar in acest fel putem fi siguri de pastrarea unei stari de spirit numite o dorinta arzatoare de a castiga, esentiala pentru succes.

A doua zi dupa marele incendiu din Chicago, un grup de comercianti statea pe State Street, pe trotuare, privind ramasitele fumegande ale magazinelor lor. S-au adunat sa se hotarasca daca sa incerce sa reconstruiasca, sau sa paraseasca Chicago si sa o porneasca de la zero intr-o zona mai promitatoare a tarii. Toti, in afara de unul singur, au luat aceeasi decizie: Sa paraseasca Chicago.

Negustorul care s-a hotarat sa ramana si sa reconstruiasca a ridicat aratatorul spre ramasitele magazinului si a spus: ?Domnilor, chiar pe acest loc voi construi cel mai mare magazin din lume, indiferent de cate ori va fi cuprins de flacari?.

Asta s-a intamplat in urma cu mai bine de un secol. Magazinul a fost construit. El se inalta acolo, ca un monument impunator inchinat fortei acelei stari de spirit cunoscute sub numele de dorinta arzatoare. Ar fi fost usor pentru Marshall Field sa procedeze la fel ca si ceilalti comercianti. Cand le mergea prost, iar viitorul parea cufundat in deznadejde, s-au retras si au plecat acolo unde parea sa le fie mai usor.

Remarcati atent aceasta diferenta dintre Marshal Field si ceilalti negustori, pentru ca este aceeasi diferenta care se distinge practic intre cei ce reusesc si cei ce esueaza.

Are sens