"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » DK Bizemont - Universul Lui Edgar Cayce #1

Add to favorite DK Bizemont - Universul Lui Edgar Cayce #1

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Psihologii şi cercetătorii americani au lucrat mult la vise.

Ceea ce nu are nimic neobişnuit dacă ştim că visul este guvernat în astrologie de semnul Racului. Or, tema Statelor Unite este luminată de Soare în Rac.

La Fundaţia Cayce, toată lumea îşi povesteşte visele, este chiar subiectul de conversaţie cel mai interesant de acolo! Totuşi, prietenilor mei le venea greu să-mi interpreteze visele: imaginile mele simbolice, prea europene, se refereau la o lume de imagini despre care ei n-aveau nici o idee, ceea ce este normal. Există un limbaj al visului pe care trebuie să-l învăţăm ca pe cuvintele unei limbi străine.

Să fii profet în ţara ta... Profeţiile lui Edgar Cayce Ce este o profeţie? Este un eveniment cunoscut dinainte, datorită mijloacelor de informare parapsihologice. Toate lucrurile de care am vorbit, astrologie, numerologie, vise, clarvedere, clarauz etc., ne pot da acest gen de informaţii.

Dar este cu adevărat posibil să se anunţe cu precizie un eveniment dinainte? Da şi nu. Libertatea, voinţa umană au puterea să împiedice evenimentele, să le schimbe sau să le anuleze pe cele care se pregăteau... De unde pericolul meseriei de profet! Aşa cum vedem în istoria bietului Iona din Biblie.

Domnul Yahve îl trimite pe Iona să profeţească în Ninive,

„oraşul cel mare pe care îl străbăteai în trei zile „ (ca Parisul!).

După o călătorie agitată, agrementată cu o plimbare în esofagul unui cetaceu, Iona soseşte în cele din urmă la Ninive. El se duce în marea piaţă şi acolo îşi spune mesajul: locuitorii au întrecut măsura, „răutatea lor a ajuns până la Yahve” şi faptele lor rele îşi cer pedeapsa. Iona profeţeşte: „Peste trei zile, cetatea Ninive va fi distrusă!”. Misiune nu prea plăcută, fără îndoială. Dar, surpriză,

„cei din Ninive au crezut în Dumnezeu. Ei s-au căit”, de la rege până la ultimul dintre supuşi, inclusiv animalele! Şi regele a declarat, în linii mari: vom cere iertare, ne vom lua angajamentul să ne îndreptăm. „Şi poate că Dumnezeu se va răzgândi, mânia Sa se va linişti, nu vom pieri?”

“ Şi Dumnezeu, spune Biblia, i-a văzut cum îşi îndreptau purtarea lor cea rea. El a renunţat la nenorocirile pe care le anunţase prin profeţii şi nu le-a mai împlinit”. Locuitorii din Ninive au fost deci cruţaţi... de data aceea! Cât despre profet, el şi-a pierdut credibilitatea, aşa cum povesteşte cu umor Cartea lui Iona!

Este limpede că această poveste ne pune în faţa puterii noastre de oameni. Dacă există catastrofe pe Pământ, este clar că

noi le-am provocat, încâlcind o lege cosmică. Inclusiv catastrofele geologice (aşa cum sugerează istoria Sodomei şi Gomorei, distruse în aparenţă de o erupţie vulcanică datorită stricăciunii locuitorilor săi).

Se pare că foarte des stă în puterea noastră să îndreptăm lucrurile şi să îndepărtăm ameninţarea catastrofelor. Este părerea lui Cayce. Aceasta ar trebui să fie şi părerea tuturor celor care cultivă, în mod profesional sau nu un dar de profeţie. N-ar trebui să se facă niciodată preziceri sau profeţii decât „cu condiţie”. Căci puterea unui singur om sau a unui grup mic de oameni poate să

blocheze procesul catastrofei când el este deja declanşat: TRANSFORMĂRILE GEOLOGICE PE CARE LE-AŢI PREZIS

PENTRU 1936-1938 ÎN ALABAMA VOR FI PROGRESIVE SAU

BRUŞTE? (Întrebare pusă lui Cayce pe 19 noiembrie 1932).

Progresive.

ŞI CE FORMĂ VOR LUA?

Fiţi sigur că aceasta va depinde mult de filosofia oamenilor, deceea ce înţeleg ei prin „Adevăr” [...]. Căci, aşa cum ar trebui să

înţelegeţi, activităţile indivizilor, în funcţie de linia lor de gândire şiobiectivele lor, creează o ambianţă care (dacă este pozitivă) poatepăstra un oraş sau o ţară. Acel oraş, acea ţară nu sunt atunciatinse de catastrofele geologice şi asta datorită aplicării concrete alegilor spirituale de către indivizi. (Lectura 311-10).

Cum se pare că nu s-a întâmplat nimic în Alabama la data prevăzută, înseamnă că locuitorii acestui stat şi-au revăzut concepţiile...

În ceea ce priveşte schimbările viitoare şi împlinirea lor în Timpşi Spaţiu, acestea vor depinde de indivizi şi de grupurile umane. Vadepinde de ceea ce vor face în faţa voinţei Divine, adică în faţaintenţiilor lui Dumnezeu în privinţa Omului. Schimbările geologicenu vor aduce transformări în preocupările oamenilor decât înmăsura în care aceste schimbări vor fi provocate de activitatea

omenească, după cum vor fi fost sau nu aplicate legile divine laacea generaţie. (Lectura 1602-6).

NI S-A SPUS CĂ DINTR-UN PUNCT DE VEDERE

ASTROLOGIC VOR FI ÎN MAI 1941 NIŞTE EVENIMENTE, AGITAŢII SOCIALE ŞI CHIAR O REVOLUŢIE LA NEW YORK. ESTE

ADEVĂRAT, SĂ NE AŞTEPTĂM LA ASTA?

Aşa cum v-am arătat deja, asta va depinde de oamenii înşişi şide activităţile lor. În ceea ce vă priveşte, ceea ce vi se va întâmplava depinde de atitudinea pe care o veţi adopta. Dacă vă veţi instalaîn oraşul New York cu o mentalitate defetistă, atunci aşteptaţi-vă lace-i mai rău! Dar dacă vă duceţi acolo într-o perspectivă optimistă şiacţionaţi la fel, atunci nu vă faceţi griji!

AŞADAR TREBUIE SĂ RĂMÎN ÎN ORAŞUL NEW YORK CU

FAMILIA MEA?

Ei bine, asta depinde de dumneavoastră şi de ceea ce v-amarătat! (Lectura 1602-2).

Aşa cum se vede, Cayce nu face diferenţe între transformările geologice (seisme, erupţii etc.) şi transformările politice.

El crede că toate evenimentele viitoare, de orice natură, sunt dependente de atitudinea oamenilor.

În concepţia sa, nici o profeţie nu este deci absolută şi ar însemna să-l judecăm greşit constatând că New York-ul este încă

în picioare şi că Alabama nu s-a mişcat nici ea... Trebuie deci să

considerăm profeţiile lui Cayce, pe care le vom da mai departe, sub această rezervă: că orice eveniment viitor depinde de voinţa indivizilor sau grupurilor umane implicate. Se pare că nu-i suficient doar să plângem în agheasmatare:

Trebuie să vă rugaţi pentru pace, dar nu numai! Mai trebuie să

o căutaţi, trăind voi înşivă a doua parte a imperativului divin:iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi. (Lectura 3976-22).

(Şi este probabil ca acest imperativ să se refere nu numai la aproapele uman, ci şi la aproapele... animal! (A se vedea, în privinţa aceasta: De nombreuses vies, de nombreuses amours, op.

cit., Les Noces avec la Terre şi Nature mon Amour de Roland de Miller, editura Scriba, 1982, 2, rue Raspail, 84800 L'lsle-sut-Sorgue) căci pedepsele care-l lovesc pe om ar veni dintr-o karmă

de cruzime faţă de lumea animală, karmă reactualizată de agenţii microbieni).

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com