"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » 📗📗📗„Taxele judiciare de timbru” de Delia Narcisa Theohari

Add to favorite 📗📗📗„Taxele judiciare de timbru” de Delia Narcisa Theohari

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

276 Art. 15

TAXELE JUDICIARE DE TIMBRU

acest caz, partea nu are deschisă calea completării hotărârii, reglementată de art. 444

C. proc. civ., din moment ce instanţa nu a omis să se pronunţe asupra unei cereri formulateîn proces. Atunci când cererea în discuţie este formulată pe calea unui proces separat,aceasta se timbrează cu o taxă judiciară în cuantum de 20 de lei, potrivit art. 15 lit. e)din ordonanţă.

De asemenea, cererea de majorare sau de reducere a cuantumului obligaţiei deîntreţinere a părinţilor faţă de copiii lor se timbrează tot cu o taxă judiciară în cuantum de20 de lei, potrivit art. 15 lit. e) din ordonanţă, în noţiunea de stabilire, în opinia noastră,încadrându-se toate cererile ce implică stabilirea cuantumului acesteia. În schimb, cerereade sistare a obligaţiei de întreţinere a părinţilor faţă de copiii lor se timbrează cu o taxă

judiciară în cuantum de 20 de lei, însă în temeiul art. 15 lit. f) din ordonanţă.

În literatura de specialitate111 au fost date şi alte exemple de ipoteze în care cerereaîn discuţie se timbrează cu taxa judiciară în cuantum de 20 de lei, potrivit art. 15 lit. e) dinordonanţă, fiind formulate pe calea unei cereri introductive de instanţă, într-un processeparat: ipoteza în care copilul ar fi conceput în timpul căsătoriei, dar născut ulterior rămâneriidefinitive a hotărârii de divorţ, când instanţa nu ar fi putut stabili obligaţia de întreţinereîn condiţiile în care, cel mai probabil, nu avea cunoştinţă despre existenţa sarcinii;ipoteza unui copil minor din afara căsătoriei, a cărui filiaţie faţă de tată a foststabilită prin recunoaştere voluntară, potrivit art. 416 C. civ., şi care ar pretinde, pe caleprincipală, stabilirea cheltuielilor de creştere şi educare la care este ţinut părintele său;ipoteza unui copil major la data desfacerii căsătoriei prin divorţ, dar care, ulterior, seînscrie, spre exemplu, la o unitate de învăţământ superior şi solicită unuia dintre părinţi, pecale principală, să contribuie la cheltuielile de educare, învăţătură şi pregătire profesională

după împlinirea vârstei de 18 ani, în condiţiile art. 499 alin. (3) C. civ.;ipoteza unui copil major în raport de care s-a sistat plata pensiei de întreţinere,care se află în continuarea studiilor şi care pretinde obligarea părintelui la îndeplinirea încontinuare a obligaţiei, potrivit art. 499 alin. (3) C. civ.

Cererea având ca obiect instituirea unei măsuri provizorii, prin ordonanţă preşedin­

ţială, cu privire la obligaţia de întreţinere, pe parcursul procesului de divorţ, promovată

potrivit art. 920 C. proc. civ., se timbrează cu o taxă judiciară în cuantum de 20 de lei,potrivit art. 15 lit. e) din ordonanţă, fiind o cerere incidentală, iar nu un capăt de cerereaccesoriu.

Cu aceeaşi taxă judiciară se timbrează şi cererea având ca obiect instituirea uneimăsuri provizorii, prin ordonanţă preşedinţială, cu privire la încasarea alocaţiei de statpentru copii, promovată potrivit art. 920 C. proc. civ., însă temeiul juridic al timbrării esteart. 15 lit. f) din ordonanţă, nefiind enumerată în art. 15 lit. e) din acelaşi act normativ.

Aceste ultime două cereri nu se timbrează potrivit art. 6 alin. (4) din ordonanţă,pentru următoarele considerente:

lit. e) şi f) ale art. 15 din ordonanţă constituie norme speciale în raport de art. 6

alin. (4), care reprezintă normă generală ce reglementează timbrarea cererilor formulatepe calea procedurii ordonanţei preşedinţiale, înlăturându-i, ca atare, aplicarea;(l]

R. DAN, M. IVANCIUC, op. cit., p. 40-43.

o.U.G. NR. 80/2013

Art. 15

277

art. 920 C. proc, civ., care prevede calea acestei proceduri speciale, era în vigoare ladata reglementării art. 15 lit. e) şi f) din O.U.G. nr. 80/2013, de unde rezultă că legiuitorulordonanţei a avut în vedere faptul că aceste din urmă texte legale vor reglementa şitaxa judiciară de timbru aferentă unei cereri promovate pe calea procedurii ordonanţeipreşedinţiale şi a ales să procedeze astfel, fără a introduce vreo derogare.

2.3. Locuinţa copilului după divorţ

Art. 400 C. civ., a cărui denumire marginală este „Locuinţa copilului după divorţ",are următorul conţinut:

(1)

În lipsa înţelegerii dintre părinţi sau dacă aceasta este contrară interesului superioral copilului, instanţa de tutelă stabileşte, odată cu pronunţarea divorţului, locuinţa copiluluiminor la părintele cu care locuieşte în mod statornic.

(2)

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com