"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » 📗📗📗„Taxele judiciare de timbru” de Delia Narcisa Theohari

Add to favorite 📗📗📗„Taxele judiciare de timbru” de Delia Narcisa Theohari

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

O.U.G. NR. 80/2013

Art. 40 579

În cuprinsul documentului de plată, indiferent de modalitatea de efectuare a acesteia,trebuie inserate elemente suficiente de natură să permită instanţei identificarea cererii înjustiţie pentru care a fost achitată taxa judiciară de timbru respectivă (de exemplu, numărde dosar sau, în lipsa unui număr de dosar, date referitoare la obiectul cererii şi/sau lanumele părţilor).

Dacă partea a depus la dosar un document de plată din care nu reiese cerereapentru care a fost achitată taxa judiciară de timbru respectivă, instanţa îi va pune în vedereîndeplinirea obligaţiei în mod legal, sub sancţiunea anulării cererii.

Potrivit art. 163 alin. (11) C. proc. fisc., în cazul stingerii prin plată a obligaţiilorfiscale, bugetare sau a altor sume colectate de instituţii publice, în condiţiile legii, momentulplăţii este:

a)

în cazul plăţilor în numerar, data înscrisă în documentul de plată eliberat de organulfiscal, unităţile Trezoreriei Statului, instituţiile publice beneficiare care colectează sumeîn condiţiile legii sau instituţii de credit care au încheiate convenţii cu instituţiile publicesau cu Trezoreria Statului în condiţiile prevăzute prin acte normative specifice;b)

în cazul plăţilor în numerar efectuate la terminale şi echipamente de plată pusela dispoziţia debitorilor de către instituţiile de credit, în cadrul serviciilor bancare oferitepentru achitarea obligaţiilor fiscale, bugetare sau a altor sume colectate de instituţii publice,în contul tranzitoriu deschis conform convenţiilor încheiate cu Ministerul Finanţelor, dataînscrisă în documentul de plată eliberat de terminalele sau echipamentele respective;c)

în cazul plăţilor efectuate prin mandat poştal, data poştei, înscrisă pe mandatulpoştal; în cazul mandatelor poştale transmise de unităţile poştale în sistem electronic,momentul plăţii este data poştei astfel cum este aceasta transmisă prin sistemul electroniccătre Trezoreria Statului, potrivit normelor metodologice aprobate prin ordin comun alministrului comunicaţiilor şi pentru societatea informaţională şi al ministrului finanţelor;d)

în cazul plăţilor efectuate prin decontare bancară, inclusiv internet banking, homebanking, mobile banking sau alte mijloace de plată la distanţă puse la dispoziţia debitorilorde instituţiile de credit, inclusiv tranzacţiile efectuate prin intermediul contului tranzitoriu,data la care băncile debitează contul persoanei care efectuează plata pe baza instrumentelorde decontare specifice, astfel cum această informaţie este transmisă prin mesajul electronicde plată de către instituţia bancară iniţiatoare, potrivit reglementărilor specifice în vigoare,cu excepţia situaţiei prevăzute la art. 177 C. proc. fisc. [privitor la dobânzi şi penalităţi deîntârziere în cazul plăţilor efectuate prin decontare bancară - n.n.];

e)

în cazul plăţilor efectuate prin intermediul cardurilor bancare, data la care a fostefectuată tranzacţia, astfel cum este confirmată prin procedura de autorizare a acesteia;în cazul creanţelor fiscale administrate de organul fiscal central, procedura şi tipurile decreanţe fiscale care pot fi plătite prin intermediul cardurilor bancare se aprobă prin ordinal ministrului finanţelor.

În conformitate cu alin. (ll1) lit. a)-f) al aceluiaşi articol, efectuarea plăţii şi dataplăţii pot fi dovedite, dacă legea nu prevede altfel, pe baza următoarelor documente:a)

documentul de plată pe suport hârtie, cum ar fi ordin de plată, chitanţă sau mandatpoştal, în original sau în copie certificată prin semnătura olografă de către instituţia princare s-a efectuat plata;

580 Art. 40

TAXELE J UDICIARE DE TIMBRU

b)

extrasul de cont, în original, emis de instituţia de credit sau de unitatea TrezorerieiStatului sau copia extrasului de cont certificat prin semnătura olografă de către instituţiaprin care s-a efectuat plata;

c)

documentul eliberat de terminalele şi echipamentele de plată puse la dispoziţiadebitorilor de instituţiile de credit în cadrul serviciilor bancare oferite pentru achitareaobligaţiilor fiscale în contul tranzitoriu deschis conform convenţiilor încheiate cu MinisterulFinanţelor în condiţiile legii, semnate de către debitor cu semnătura olografă; în acestdocument debitorul îşi va completa adresa de domiciliu, adresa de e-mail şi numărul detelefon la care poate fi contactat;

d)

documentul de plată sau extrasul de cont pe suport hârtie, semnate de către debitorcu semnătura olografă, în cazul plăţilor efectuate prin internet banking, home banking,mobile banking sau alte mijloace de plată la distanţă, conţinând toate informaţiile aferenteplăţii efectuate; în acest document debitorul îşi va completa adresa de domiciliu, adresade e-mail şi numărul de telefon la care poate fi contactat;

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com