e)
denumirea şi CIF-ul instituţiei publice beneficiare (în cazul obligaţiilor de plată carese cuvin bugetului local, instituţiilor publice autofinanţate sau instituţiilor publice careîncasează taxe pentru bugetul general consolidat);
f)
suma plătită;
g)
explicaţii.
§6. Art. 40 în forma propusă în proiectul legii pentru modificarea şi completareaO.U.G. nr. 80/2013
Proiectul legii pentru modificarea şi completarea O.U.G. nr. 80/2013 prevedeurmătoarele:
Articolul 40 se modifică şi va avea următorul cuprins:
,,(1) Taxele judiciare de timbru se plătesc de debitorul taxei în numerar, prin viramentbancar, sau printr-un sistem electronic de plată la distanţă/an-line, într-un cont distinctde venituri al bugetului local «Taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbru», al unităţiiadministrativ-teritoriale în care persoana fizică are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz,în care persoana juridică are sediul social. Costurile operaţiunilor de transfer al sumelordatorate ca taxă judiciară de timbru sunt în sarcina debitorului taxei.
(2)
Dacă persoana care datorează taxa judiciară de timbru nu are nici domiciliul, nicireşedinţa ori, după caz, sediul în România, taxa judiciară de timbru se plăteşte în contulbugetului local al unităţii administrativ-teritoriale în care se află sediul instanţei la carese introduce acţiunea sau cererea.
(3)
În cazul în care plata a fost efectuată prin virament bancar, ordinul de plată semnat dedebitor şi vizat de instituţia de credit, extrasul de cont emis de instituţia de credit plătitoaresau orice alt document care atestă viramentul recunoscut de lege prezumă efectuareaplăţii, până la proba contrară. Dacă viramentul bancar a fost efectuat prin ordin de plată
electronic, documentul emis de bancă prin care se atestă viramentul prezumă efectuareaplăţii până la proba contrară. Dacă plata a fost efectuată printr-un sistem electronic deplată la distanţă/an-line şi confirmarea plăţii este transmisă de sistemul informatic directdebitorului sau/şi instanţei de judecată, aceasta prezumă efectuarea plăţii până la probacontrară. În toate cazurile, debitorul trebuie să individualizeze dosarul sau cererea pentrucare a fost făcută plata."
582 Art. 40