e)
documentul de plată editat pe suport hârtie conţinând toate informaţiile aferenteplăţii efectuate, semnat de către debitor cu semnătura olografă, în cazul plăţilor efectuateonline utilizând cardul bancar în cadrul sistemelor de plată aparţinând instituţiilor publicesau în cadrul altor sisteme de plată reglementate de acte normative în vigoare; în acestdocument debitorul îşi va completa adresa de domiciliu, adresa de e-mail şi numărul detelefon la care poate fi contactat;
f)
mandatul poştal editat pe suport hârtie, conţinând toate informaţiile aferente plăţiiefectuate, semnat de către debitor cu semnătura olografă; în acest document debitorulîşi va completa adresa de domiciliu, adresa de e-mail şi numărul de telefon la care poatefi contactat.
Art. 163 alin. (114) C. proc. fisc. prevede că, în situaţia în care plătitorul diferă dedebitorul pentru care s-a efectuat plata, în documentele prevăzute la alin. (111) lit. c)-g)al aceluiaşi articol se completează adresa de domiciliu, adresa de e-mail şi numărul detelefon la care poate fi contactat debitorul şi se semnează olograf de către acesta; prinsemnarea de către debitor, acesta îşi asumă că plata efectuată este pentru sine; în cazuldebitorilor reprezentaţi, în numele acestora semnează reprezentantul legal.
În ipoteza în care partea nu a depus la dosar dovada achitării taxei judiciare de timbruîn forma prescrisă de textul legal specificat anterior, aplicat în mod corespunzător, instanţaîi va pune în vedere îndeplinirea obligaţiei în mod legal, sub sancţiunea anulării cererii.
Procedeul instanţelor judecătoreşti de inserare a unei menţiuni „anulat" pe originaluldocumentului de plată a taxei judiciare de timbru nu este prevăzut de lege, fiind efectuatnumai pentru a nu permite părţii să retragă documentul din dosar şi să îl folosească pentrutimbrarea unor cereri formulate în alte dosare.
Prin Ordinul comun al ministrului comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, alministrului administraţiei şi internelor şi al ministrului finanţelor publice nr.168/14/95/2011111
au fost aprobate Normele metodologice privind Sistemul naţional electronic de plată
online a taxelor şi impozitelor utilizând cardul bancar.
111 Publicat în M. Of. nr. 74 din 28 ianuarie 2011.
O.U.G. NR. 80/2013
Art. 40 581
În ceea ce priveşte modalitatea de plată a obligaţiilor bugetare de către contribuabil,aceasta este reglementată de art. 3.3. din normele menţionate anterior, fiind prevăzutedistinct modalităţile de plată cu autentificare (art. 3.3.1.) sau fără autentificare (art. 3.3.2.).
Potrivit art. 3.3.1.4., în ipoteza modalităţii de plată cu autentificare, după efectuareatranzacţiei, respectiv art. 3.3.2.3., în ipoteza modalităţii de plată fără autentificare, Sistemulnaţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor utilizând cardul bancar va emitecontribuabilului, pe adresa de e-mail, o dovadă de plată ce va conţine următoarele informaţii:a)
numărul dovezii de plată (RRN);
b)
data plăţii (data autorizării tranzacţiei);
c)
CNP/NIF sau CIF/CUI (pentru persoane fizice autorizate) al persoanei pentru cares-a achitat obligaţia de plată;
d)
codul şi denumirea obligaţiei bugetare (conform nomenclatorului indicatorilorbugetari prevăzut în anexa nr. 8) [21.07.02.03 pentru taxe judiciare de timbru şi alte taxede timbru - n.n.];