din titlul VII al Codului de procedură fiscală, intitulat „Dispoziţii aplicabile cazurilor specialede executare silită", se aplică pentru executarea silită a tuturor creanţelor bugetare stabiliteprin hotărâri judecătoreşti pronunţate în materie penală, provenite din săvârşirea deinfracţiuni, printre care şi amenzile şi cheltuielile judiciare.
Alin. (2) al aceluiaşi articol prevede că prin cazuri speciale de executare în sensulacestui capitol se înţelege cazurile date în competenţa organului de executare prevăzutla art. 220 alin. (21) lit. a) C. proc. fisc.121
În conformitate cu art. 2662 C. proc. fisc., în cazul debitorului care datorează sumede natura celor prevăzute la art. 2661 din acelaşi act normativ şi care este arestat preventivsau deţinut în penitenciar, comunicarea actelor de executare silită se realizează la sediullocului de deţinere.
[li
A. BRAN, în L.AL. VIOREL et. al., op. cit., p. 832.
121 Potrivit art. 220 alin. (21) lit. a) C. proc. fisc., prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale deAdministrare Fiscală care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, se stabilesc cazurilespeciale de executare silită, precum şi structura abilitată cu ducerea la îndeplinire a măsurilorasigurătorii şi efectuarea procedurii de executare silită.
644
Art. 46
TAXELE JUDICIARE DE TIMBRU
Art. 2663 C. proc. fisc. are următorul conţinut:
(1)
Prin derogare de la dispoziţiile Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenirea insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare, executarea silită
a creanţelor prevăzute la art. 2661 datorate de debitorii declaraţi insolvenţi se realizează
potrivit dispoziţiilor prezentului cod.
(2)
Prin excepţie de la prevederile art. 220 alin. (8), în cazul debitorului care datorează
sume de natura celor prevăzute la art. 2661 şi pentru care s-a dispus atragerea răspunderiipotrivit prevederilor legislaţiei privind insolvenţa, coordonarea executării silite revineorganului de executare silită cazuri speciale în a cărui rază teritorială îşi are/şi-a avutdomiciliul fiscal debitorul insolvent.
Potrivit art. 2664 C. proc. fisc., pentru creanţele prevăzute la art. 2661 din acelaşiact normativ stabilite prin hotărâri judecătoreşti definitive pronunţate în materie penală,se aplică măsurile de executare silită prevăzute de Codul de procedură fiscală, fără a seemite alt titlu executoriu de către organul de executare.
În conformitate cu art. 2665 C. proc. fisc., prin excepţie de la dispoziţiile art. 230
din acelaşi act normativ, pentru creanţele prevăzute la art. 2661 se aplică măsurile deexecutare silită prevăzute de Codul de procedură fiscală, fără comunicarea somaţiei.