"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Etica și integritatea academică” de Roger-Cristian Safta

Add to favorite „Etica și integritatea academică” de Roger-Cristian Safta

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Promovarea incluziunii ŞI a diversităţii: instituţiile academice trebuie să se angajeze activ în promovarea unei culturi care valorizează diversitatea ŞI incluziunea, recunoscând contribuţiile unice ale fiecărui membru ŞI combaterea prejudecăţilor şi stereotipurilor.

Aplicarea principiului respectului demnităţii în contextacademic nu este lipsită de provocări. Instituţiile se confruntă

adesea cu dileme etice în echilibrarea respectului pentrudemnitatea individuală cu alte valori sau principii etice, cum arfi libertatea academică şi integritatea ştiinţifică. De exemplu,cum să se concilieze necesitatea de a respecta diverseleperspective culturale cu angajamentul faţă de principiileştiinţifice universale sau cum să se gestioneze situaţiile în carelibertatea de exprimare intră în conflict cu protecţia împotrivadiscursului care umileşte sau discriminează.

3.4.5. Principiul integrităţii

Integritatea38 academică implică aderarea la standardeetice şi morale înalte, promovând transparenţa, responsabilitateaşi respectul faţă de adevăr şi faţă de contribuţiile ştiinţifice alealtora. În esenţă, principiul integrităţii cere ca membriicomunităţii academice să acţioneze cu onoare ŞI dreptate, 38 Integritatea, ca noţiune filosofică şi etică, se referă la calitatea de a fi întreg sau nedivizat. În context etic, acest lucru presupune o aliniere între acţiunile, valorile şi convingerile individului, indicând o coerenţă între principiile declarate şi comportamentul manifestat. În filosofia morală, integritatea este adesea legată de conceptul de caracter virtuos, unde o persoană cu integritate este aceea care îţi manifestă virtuţile în mod constant, indiferent de circumstanţe.

60

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com