"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » » Napoleon Hill- Gîndește și vei fi bogat citește online gratis !😉

Add to favorite Napoleon Hill- Gîndește și vei fi bogat citește online gratis !😉

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Lumea iubeste invingatorii

Dan Halpin este un exemplu splendid pentru ilustrarea a ceea ce vreau sa exprim aici. In anii sai de facultate, era managerul faimoasei echipe de fotbal Notre Dame, care a castigat campionatul national in 1930, pe cand era antrenata de raposatul Knute Rocke.

Halpin a absolvit facultatea intr-o perioada foarte putin favorabila cand depresiunea economica imputinase slujbele si, dupa incercari esuate in bancile de investitii si domeniul cinematografic, a acceptat prima oferta de potential viitor ? a devenit vanzator al dispozitivelor auditive electrice contra unui comision. Oricine poate incepe cu o astfel de slujba, si Halpin stia acest lucru, dar ea a fost suficienta pentru a-i oferi o ocazie.

Aproape doi ani de zile, a fost angajat intr-o slujba care nu-i placea, si n-ar fi progresat niciodata daca n-ar fi ales sa faca ceva in privinta nemultumirii sale. Mai intai, a tintit slujba de asistent de agent de vanzari a companiei sale, si a obtinut-o.

Aceeasi singura treapta l-a plasat suficient de sus deasupra multimii pentru a-i da 48

posibilitatea sa intrezareasca o ocazie si mai insemnata. De fapt l-a plasat acolo unde ocazia l-a putut zari pe el.

A vandut un numar atat de important de dispozitive auditive electronice incat A. M.

Andrews, presedintele comitetului director al Companiei de Producere a Dictografelor, o companie concurenta celei in care lucra Halpin, a vrut sa afle cate ceva despre omul Dan Halpin, care crea probleme depasind cifrele de vanzare ale reputatei Companii de Dictografe. L-a chemat pe Halpin la el. Cand s-a incheiat intrevederea, Halpin era noul director de vanzari, responsabil de Departamentul de Acustica. Apoi in scopul testarii caracterului si entuziasmului tanarului Halpin, domnul Andrews a plecat 3 luni in Florida, lasandu-l sa se inece sau sa dea aripi noii sale slujbe. Nu s-a inecat! In spiritul tipic postulatului lui Knute Rocke: ?Lumea iubeste invingatorii si nu are timp pentru ratati?, el s-a implicat atat de mult in slujba sa, incat a fost ales vicepresedinte al companiei, post pe care multi ar fi mandrii sa-l obtina la capatul a 10 ani de efort cinstit. Halpin a invatat trucul in ceva mai mult de 6 luni.

Una dintre principalele concluzii pe care vreau sa le scot in evidenta prin toata aceasta filozofie este ca urcam pe pozitii insemnate sau ramanem in anonimat datorita unor conditii pe care le putem controla daca dorim intr-adevar acest lucru.

Nu lanceziti in anonimat

Voi incerca sa accentuez aici un alt aspect important, si anume ca atat succesul, cat si esecul sunt, in mare masura, rezultatul deprinderii! Nu am nici cea mai mica indoiala ca asocierea lui stransa cu cel mai mare antrenor de fotbal pe care America l-a avut vreodata a insuflat in mintea sa acelasi fel de dorinta de a excela care a facut echipa de fotbal Notre Dame vestita in lumea intreaga. E adevarat, serveste la ceva adorarea unui erou, cu conditia ca cel adorat sa fie un invingator.

Convingerea mea ca asocierile in afaceri sunt factori vitali atat in esec cat si in succes, a fost demonstrata clar cand fiul meu Blair a negociat cu Dan Halpin o slujba. Domnul Halpin i-a oferit un salariu de pornire ce reprezenta cam jumatate din ce i-ar fi oferit o companie rivala. Mi-am exercitat presiunea de parinte si l-am influentat sa accepte pozitia oferita de domnul Halpin, caci consideram ca asocierea cu cineva care refuza sa faca compromisuri cu situatii care nu-i convin este o achizitie care nu poate fi masurata in bani.

Anonimatul este o pozitie monotona, plictisitoare, neprofitabila pentru nimeni. De aceea mi-am facut timp sa descriu cum pot fi ocolite inceputurile de jos prin planuri adecvate.

Puteti rezista competitiei

Cea care a redactat ?Planul de oferire al serviciilor personale? pentru fiul sau primeste acum solicitari din toate colturile tarii pentru cooperare in pregatirea unor proiecte similare pentru cei ce vor, de asemenea, sa-si vanda serviciile personale pe mai multi bani.

Nu trebuie sa presupuneti ca planul ei consta doar in comercializarea inteligenta ce ii ajuta pe barbati si pe femei sa ceara si sa primeasca mai multi bani pentru aceleasi servicii pe care le-au vandut inainte pe mai putini bani. Ea protejeaza interesele beneficiarului, dar si ale ofertantului de servicii personale si isi pregateste planurile in asa fel incat seful primeste valoarea deplina a banilor in plus pe care ii plateste.

Daca aveti imaginatie si cautati o supapa mai profitabila a serviciilor dumneavoastra personale, aceasta sugestie ar putea fi stimulul pe care il cautati. Ideea va poate furniza un venit cu mult mai mare decat cel al unui doctor obijnuit, al unui avocat sau inginer a carui instruire in facultate a solicitat cativa ani.

49

Nu exista un pret stabilit pentru o idee buna!

Indaratul tuturor ideilor stau cunostintele specializate. Din nefericire, pentru toti cei care nu gasesc bogatii din abundenta, cunostintele specializate sunt mai abundente si mai usor de dobandit decat ideile. Tocmai datorita acestui adevar, exista o cerere generala si ocazii inepuizabile pentru o persoana capabila sa ajute oamenii sa-si comercializeze avantajos serviciile personale. A fii capabil inseamna a avea imaginatie, singura calitate necesara pentru a impleti cunostintele cu idei, sub forma planurilor organizate care au ca scop dobandirea averilor.

Daca aveti imaginatie, acest capitol va poate furniza o baza suficienta pentru a se constitui in punctul de pornire in acumularea bogatiilor pe care le doriti. Retineti, ideea este lucrul esential. Cunostintele specializate se gasesc la fiecare pas ? chiar la fiecare pas!

DE RETINUT

Stiinta este doar puterea potentiala. Va puteti organiza cunostintele pentru a va oferi planuri de actiune bine structurate si directionate catre un scop precis.

Deschideti-va portile spiritului educatiei care provine din experienta si stabiliti contacte cu cei din jur. Henry Ford a fost suficient de ?ignorant? ca sa acumuleze avere.

Folositi oricare dintre cele 5 surse majore de cunostinte ? ele va sunt oferite in acest capitol. Este usor sa acumulati cunostinte.

Daca nu sunteti gata sa vindeti un produs, va puteti vinde serviciile sau ideile la un pret foarte bun. Barbati de peste 60 de ani au avut foarte mare succes in a realiza aceasta performanta. Proiectul a dat un impuls extraordinar miilor de tineri ce credeau in autodisciplina.

Planul oferit in acest capitol va poate scuti 10 ani de ucenicie in orice slujba.

Cunostintele paveaza calea catre bogatie ? atunci cand stiti ce cale sa urmati.

50

Pasul 5 catre imbogatire: IMAGINATIA.

Toate ?ferestrele? de care aveti nevoie in viata salasluiesc, in stare latenta, in imaginatia dumneavoastra. Imaginatia este atelierul de lucru al mintii, capabil sa transforme energia mintala in impliniri si bogatie.

Imaginatia este intr-adevar atelierul de lucru unde capata forma toate planurile create de oameni: impulsul, dorinta capata forma, matrice si actiune cu ajutorul facultatii imaginative a spiritului.

Se spune ca omul poate da viata oricarui lucru: isi imagineaza.

Cu ajutorul facultatii sale imaginative, omul a descoperit si a stapanit mai multe forte ale naturii in ultimii 50 de ani decat in intreaga istorie a rasei umane inainte de acest moment. El a cucerit aerul atat de deplin, incat pasarile ii sunt modeste concurente in zbor. A analizat si a cantarit soarele la o distanta de milioane de mile, si a determinat cu ajutorul imaginatiei elementele care il compun. A marit viteza de deplasare, iar acum poate calatori mai rapid decat sunetul.

Singura frontiera rationala pe care o cunoaste omul sta in dezvoltatea si folosirea imaginatiei sale. El nu a atins inca punctul culminant al dezvoltarii in ceea ce priveste folosirea facultatii sale imaginative. A descoperit pur si simplu ca are imaginatie, si a inceput sa o foloseasca intr-o maniera foarte elementara.

Sinteza si creatia

Imaginatia functioneaza in doua feluri. Unul este cunoscut sub numele de ?imaginatie sintetica?, iar celalalt drept ?imaginatie creatoare?.

Imaginatia sintetica: prin intermediul acestei facultati, vechile concepte, idei sau planuri se redispun in combinatii noi. Aceasta facultate nu creaza nimic. Ea nu lucreaza decat cu materialul experientei, educatiei si observatiei, cu care se alimenteaza. Este facultatea cea mai mult folosita de inventatori, cu exceptia geniului care isi aduce in scena imaginatia creatoare, atunci cand nu-si poate rezolva problema cu ajutorul imaginatiei sintetice.

Imaginatia creatoare: prin facultatea imaginatiei creatoare, mintea finita a omului incepe sa comunice direct cu Inteligenta Infinita. Este facultatea prin care omul capata ?flerul? si

?inspiratia? de care are nevoie. Ea este mijlocul prin care omul capata toate ideile de baza sau cele noi. Si tot in acest fel, individul poate ?veni in contact? sau comunica cu zonele subconstientului altor oameni.

Imaginatia creatoare functioneaza automat, in felul descris in paginile urmatoare.

Aceasta facultate nu functioneaza decat atunci cand constientul actioneaza cu o viteza extrem de ridicata ca, spre exemplu in cazul in care constientul este stimulat de emotia unei dorinte puternice.

Imaginatia creatoare prinde viata in direct raport cu dezvoltarea ei prin folosire.

Marii conducatori din domeniul afacerilor, industriei, finantelor si marii artisti, muzicieni, poeti si scriitori, devin renumiti dezvoltandu-si facultatea imaginatiei creatoare.

51

Atat latura creatoare cat si cea sintetica a imaginatiei isi imbogatesc performantele prin folosire asa cum orice muschi sau organ al trupului se dezvolta prin solicitare.

Dorinta este doar un gand, un impuls. Este nebuloasa si efemera. Este abstracta si nu are valoare pana cand nu se transforma in echivalentul sau fizic. Desi imaginatia sintetica este cea care se foloseste cu cea mai mare frecventa, trebuie sa retineti ca, in procesul transformarii impulsului dorintei in echivalentul sau financiar, puteti face fata la fel de bine si imprejurarilor si situatiilor care cer folosirea imaginatiei creatoare.

Stimulati-va imaginatia

Facultatea dumneavoastra imaginativa poate slabi daca nu este folosita. Poate fi reinviata si insufletita prin utilizare. Aceasta facultate nu se stinge, desi poate deveni latenta prin nesolicitare.

Deocamdata, concentrati-va atentia asupra dezvoltarii imaginatiei sintetice, caci aceasta este facultatea pe care o veti folosi cel mai des in procesul transformarii dorintei in bani.

Are sens