"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » Napoleon Hill- Gîndește și vei fi bogat citește online gratis !😉

Add to favorite Napoleon Hill- Gîndește și vei fi bogat citește online gratis !😉

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

4. Pastrati o armonie perfecta intre dumneavoastra si fiecare membru al grupului

?Minti Superioare?. Daca nu reusiti sa aduceti la indeplinire absolut exact aceasta instructiune, va puteti astepta sa va intalniti cu esecul. Principiul ?Minti Superioare? nu poate fi obtinut acolo unde nu domina armonia perfecta.

Retine-ti urmatoarele fapte:

1. Sunteti angajat intr-o intreprindere de importanta majora pentru dumneavoastra.

Pentru a va asigura succesul va trebuie planuri care sa nu aiba nici o fisura.

2. Trebuie sa folositi avantajul experientei, educatiei, capacitatii innascute si imaginatiei altor minti. Asa au procedat toti cei care au acumulat o avere importanta.

Nici o persoana individuala nu are experienta, educatia, capacitatea innascuta si cunostintele necesare pentru a asigura acumularea unei averi fara cooperarea altor oameni. Fiecare plan pe care il adoptati, in stradania dumneavoastra de a obtine avere, ar trebui sa fie opera concertata a dumneavoastra si a fiecarui alt membru al grupului dumneavoastra ?Minti Superioare?. Trebuie sa va initiati propriile planuri, integral sau 58

partial, dar controlati ca acele planuri sa fie verificate si aprobate de membrii aliantei dumneavoastra ?Minti Superioare?.

Infrangerea va face mai puternici

Daca primul plan pe care-l adoptati nu functioneaza cu succes, inlocuiti-l cu un altul; daca si acesta esueaza, inlocuiti-l iarasi cu altul si asa mai departe, pana cand veti afla un plan care sa mearga. Acesta este exact punctul in care majoritatea oamenilor se pot confrunta cu esecul, datorita lipsei lor de perseverenta in crearea noilor planuri care sa ia locul ce esueaza.

Cel mai inteligent om in viata nu poate acumula bani ? si nici nu poate avea reusite ? fara planuri practice si functionale. Retineti aceste fapte si amintiti-va, cand planul dumneavoastra esueaza, ca infrangerea temporara nu este un esec permanent. Acest lucru poate semnala doar faptul ca planurile dumneavoastra nu au fost solide. Claditi alte planuri. Incepeti de la 0.

Infrangerea temporara ar trebui sa insemne un singur lucru, cunoasterea sigura a faptului ca ceva nu merge la planul dumneavoastra. Milioane de oameni trec prin viata nefericiti si saraci pentru ca nu au un plan solid prin care sa acumuleze avere.

Implinirile dumneavoastra sunt in proportie cu soliditatea planurilor dumneavoastra.

Nici un om nu este invins, pana nu abandoneaza ? in mintea sa.

James J. Hill s-a confruntat cu infrangerea temporara cand a incercat pentru prima data sa adune capitalul necesar pentru construirea unei cai ferate de la Est la Vest, dar si el si-a transformat infrangerea in victorie prin planuri noi.

Henry Ford s-a confruntat cu infrangerea temporara nu doar la inceputul carierei sale in domeniul automobilelor, ci si dupa ce urcase mult in top. El si-a formulat noi planuri, si a pornit, biruitor, catre o victorie financiara.

Vedem oameni care au acumulat mari averi, dar nu le cunoastem decat triumful ignorand infrangerile temporare pe care au trebuit sa le depaseasca inainte sa ?reuseasca?.

Niciun adept al acestei filozofii nu poate sa se astepte logic sa acumuleze o avere fara a avea experienta ?infrangerii temporare?. Cand soseste infrangerea, acceptati-o ca pe un semnal ca planurile dumneavoastra nu sunt solide, refaceti-le si porniti iarasi catre scopul ravnit. Daca renuntati inainte sa va indepliniti scopul, sunteti sortiti abandonului.

?Cel ce abandoneaza nu castiga niciodata ? iar un castigator nu abandoneaza niciodata?.

Luati aceasta propozitie separat, scrieti-o pe o foaie de hartie cu litere de-o schioapa si puneti-o undeva unde o puteti vedea in fiecare noapte inainte de culcare si in fiecare dimineata inainte sa plecati la lucru.

Cand incepeti sa va alegeti membrii pentru grupul ?Minti Superioare?, straduiti-va sa-i luati tocmai pe cei care nu dezarmeaza la prima infrangere.

Unii oameni cred in mod gresit ca numai banii pot face bani. Nu e adevarat! Dorinta, transpusa in echivalentul ei monetar cu ajutorul principiilor enuntate aici, este agentul prin care ?se fac? bani. Banii, in sine, nu sunt decat materii inerte. Nu se pot misca, nu stiu sa gandeasca sau sa vorbeasca, dar ?aud? cand cineva ii doreste, ii cheama sa vina!

59

Puteti vinde servicii si idei

Planificarea inteligenta este esentiala pentru succesul in orice activitate destinata acumularii de averi. Aici veti gasi instructiuni detaliate, daca sunteti dintre aceia care trebuie sa inceapa sa acumuleze bogatii prin vanzarea serviciilor personale.

Ar fi util sa stim ca practic toate marile averi au inceput sub forma compensatiei pentru servicii personale sau prin vanzare a ideilor. Ce altceva decat idei si servicii personale poate oferi cineva care nu are proprietati in schimbul bogatiilor?

Unde incepe conducerea

In general, exista doua feluri de oameni in lume. Unul este cunoscut sub numele de sefi si celalalt de subalterni. Hotarati-va la inceput daca vreti sa deveniti sef in profesia pe care v-ati ales-o sau sa ramaneti un subaltern. Exista o mare diferenta de compensare.

Subalternul nu poate, evident, sa pretinda compensatia destinata sefului, desi multi sunt tentati, in mod eronat, sa se astepte la astfel de rasplata.

Nu e nici o rusine sa fi subaltern. Pe de alta parte nu e nici o cinste sa ramai subaltern.

Majoritatea marilor sefi au inceput in pozitia de subalterni. Ei au devenit sefi pentru ca au fost subalterni inteligenti. Cu putine exceptii, cel care nu stie sa-si urmeze sefii cu inteligenta, nu poate sa devina un sef eficient. Omul care poate sa-si urmeze seful cu eficienta este cel care se transforma cel mai rapid in sef. Un subaltern inteligent are multe avantaje, printre care si prilejul de a obtine cunostinte de la seful sau.

Cele 11 secrete ale sefului

Exista urmatorii factori importanti ai conducerii:

1. Un curaj ce nu admite sovairi: se bazeaza pe cunoasterea de sine si pe cunoasterea obligatiilor celuilalt. Nici un subaltern nu doreste sa fie dominat de un altfel de sef pentru o vreme indelungata.

2. Autocontrolul: omul care nu se poate autocontrola nu poate niciodata sa controleze pe ceilalti. Autocontrolul da un exemplu deosebit pentru subalterni, dintre care cei mai inteligenti vor urca treptele sociale.

3. Un simt mereu treaz al dreptatii: fara corectitudine si dreptate, nici un sef nu poate controla si mentine respectul subalternilor sai.

4. Fermitatea hotararii: cel care sovaie in hotararile sale demonstreaza ca nu e sigur pe sine, ca nu ii poate conduce pe ceilalti cu succes.

5. Planuri precise: conducatorul de succes trebuie sa-si planifice munca si sa-si aplice planul. Un conducator care face mutari pe ghicite, fara planuri practice, hotarate seamana cu un vas fara carma. Mai devreme sau mai tarziu, el va esua pe stanci.

6. Obiceiul de a face mai mult decat sunt platiti: unul dintre amendamentele conducerii este necesitatea de disponibilitate din partea conducatorului de a face mai mult decat cere de la subalterni sai.

7. O personalitate placuta: nici o persoana neglijenta sau indiferenta nu poate deveni un sef de succes. Conducerea cere respect. Subalternii nu vor respecta un sef care nu are calificative bune in toate aspectele unei personalitati placute.

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com