"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » » Napoleon Hill- Gîndește și vei fi bogat citește online gratis !😉

Add to favorite Napoleon Hill- Gîndește și vei fi bogat citește online gratis !😉

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

64

Cand v-ati finalizat dosarul, adunati materialul, legati paginile si scrieti de mana sau de masina urmatoarele:

DOSAR AL CALIFICARILOR LUI

ROBERT K. SMITH

CANDIDAT LA POSTUL DE

SECRETAR PARTICULAR AL

PRESEDINTELUI

COMPANIEI BLANK, INC

Schimbati coperta dosarului la fiecare noua solicitare. Acest supliment personal va atrage cu siguranta atentia. Dactilografiati-va sau mimeografiati-va dosarul pe cea mai buna hartie pe care o puteti obtine si legati-l cu carton de tipul copertelor pentru carti; pe care il veti schimba daca il aratati mai multor companii. Lipiti o fotografie pe una dintre paginile dosarului.

Comis-voiajorii de succes se aranjeaza cu multa grija. Ei stiu ca prima impresie dureaza.

Dosarul dumneavoastra este comis-voiajorul dumneavoastra. Oferiti-i un costum de haine bun, astfel incat sa iasa in evidenta fata de orice altceva a vazut potentialul dumneavoastra sef ca modalitate de solicitare a unui post. Daca merita sa obtineti postul pe care il solicitati, merita sa abordati problema cu grija. In plus, daca vreti sa va prezentati celui ce v-ar putea angaja astfel incat sa-l impresionati cu personalitatea dumneavoastra, veti fi probabil platit de la bun inceput mai bine decat daca ati fi solicitat postul in maniera traditionala.

Daca solicitati angajare printr-o agentie de publicitate sau printr-un birou de angajari, oferiti copii ale dosarului alcatuit in scopul de a va prezenta serviciile. Acest lucru va va ajuta sa fiti preferat, atat de agentia ce va primi solicitarea, cat si de potentialii noi sefi Gasiti-va slujba care sa va placa

Oricine face cu placere slujba pentru care este cel mai potrivit. Un artist adora sa lucreze in culori, un mestesugar sa mestereasca cu mainile, un scriitor sa scrie.

Cei cu talente mai putin definite prefera anume domenii in afaceri si industrie. Exusta o varietate enorma de ocupatii, cum ar fi: lucrul pamantului, manufactura, vanzarea si altele.

1. Hotarati-va exact ce fel de slujba doriti. Daca slujba nu exista deja, poate o puteti crea.

2. Alegeti compania sau persoana pentru care doriti sa lucrati.

3. Studiati-va potentialul sef, in ceea ce priveste tacticile pe care le foloseste, personalul si sansele de avansare.

4. Analizati-va pe dumneavoastra insiva, in ceea ce priveste talentele si capacitatile dumneavoastra, va veti da seama de ce puteti oferi si veti planifica modalitati si strategii de a oferi cu succes avantaje, servicii, progrese inregistrate, idei in care credeti.

5. Lasati deoparte ideea de ?o slujba?. Uitati de faptul ca exista sau nu un loc disponibil. Eliminati intrebarea obijnuita ?aveti o slujba pentru mine??

Concentrati-va asupra a ceea ce puteti da dumneavoastra.

6. De indata ce planul vi s-a conturat in minte, aranjati cu un expert sa il puna pe hartie in forma perfecta si cu toate detaliile.

7. Prezentati-l persoanei cu autoritatea potrivita si ea se va ocupa de restul. Orice companie cauta oameni ce pot oferi ceva de valoare ? idei, servicii sau ?relatii?.

Orice companie are loc pentru omul ce are un plan precis de actiune care va ajuta compania.

65

Aceasta modalitate de procedura va poate lua cateva zile sau saptamani in plus, dar diferenta de salariu, de avansare si de castigare a recunoasterii va va economisi ani intregi de munca sustinuta si plata modesta. Are multe avantaje, cel mai important fiind acela ca va va scurta cu de la unu la cinci ani implinirea unui anumit scop.

Oricine porneste sau ?intervine? la jumatatea scarii face acest lucru prin planificare intentionata si atenta.

Partenerul dumneavoastra este publicul

Persoanele care isi vand serviciile cu cel mai mare viitor avantaj trebuie sa recunoasca schimbarea ce s-a petrecut intre cel ce angajeaza si cel ce isi ofera serviciile.

Viitoarea relatie dintre sefi si subalternii lor va semana mai mult cu un parteneriat constand din:

1. Seful

2. Subalternul

3. Publicul pentru care lucreaza

Aceasta noua modalitate de a-ti oferi serviciile personale se numeste ?noua? din multe motive. Mai intai, atat seful cat si subalternul viitorului vor fi considerati parteneri ale caror servicii vor servi publicul cu eficienta. In trecut, ei se luptau si se targuiau unii cu altii, uitand ca, in ultima instanta, se targuiau in detrimentul publicului pe care il serveau.

?Politete? si ?servicii? sunt cuvintele cheie ale vanzarii astazi, si se aplica mai direct persoanei care isi ofera serviciile personale decat sefului pe care il serveste caci, in cele din urma, atat seful cat si subalternul sunt angajati de publicul pe care il servesc. Daca serviciul lor lasa de dorit, rezultatul este pierderea privilegiului de a servi.

Ne amintim cu totii de vremea cand cel ce citea consumul de gaze batea la usa atat de tare incat aproape o spargea. Cand deschideam, ne impingea la o parte, intra neinvitat si cu o privire manioasa spunea pur si simplu: ?De ce naiba m-ai lasat sa astept?? Toate astea s-au schimbat. Angajatul companiei de gaze se comporta acum ca un domn, spunand ?incantat sa va fiu de folos, domnule?. Inainte ca sefii companiei de gaze sa inteleaga ca oamenii incruntati ce citeau contorul provocau nemultumiri ce nu erau niciodata clarificate, politicosii comis-voiajori ai celor ce foloseau petrolul drept combustibil au venit si au pus bazele unei afaceri cu caracter regional.

In perioada depresiunii economice, am petrecut cateva luni in regiunea minelor de antracit din Pennsylvania, studiind conditiile care au dus la recesiunea industriei de carbune. Sefii si angajatii din acest domeniu se targuiau la sange unii cu ceilalti, adaugand la pretul carbunelui acest ?targ?, pana cand, in cele din urma, au descoperit ca intemeiasera o afacere extraordinara pentru producatorii de dispozitive de ardere a petrolului si pentru producatorii de petrol brut.

Aceste exemple sunt destinate celor ce au servicii personale de oferit, pentru a arata ca suntem unde suntem si ce suntem datorita propriului nostru comportament! Daca exista un principiu al cauzei si al efectului care guverneaza afacerile, finantele si transporturile, acelasi principiu controleaza indivizii si le determina statutul social.

Puneti la punct trei modalitati

66

Cauzele succesului in serviciile pe care le comercializam permanent cu eficienta au fost descrise clar. Cu exceptia cazului in care acele cauze sunt studiate, analizate, intelese si aplicate, nimeni nu-si poate pune in practica serviciile eficient si permanent. Fiecare persoana trebuie sa fie comis-voiajorul propriilor sale servicii. Calitatea si cantitatea serviciilor oferite si spiritul in care ele sunt demonstrate determina, intr-o mare masura, pretul si durata slujbei dumneavoastra. In vederea prezentarii serviciilor personale in mod evident (ceea ce presupune o piata permanenta, la un pret satisfacator in conditii placute), trebuie sa adoptati si sa respectati formula ?CCS?, care inseamna urmatorul lucru: calitatea. Plus cantitatea, plus spiritul adevarat de cooperare egal o perfecta arta de a-si vinde serviciile. Retineti formula ?CCS?, dar faceti ceva mai mult ? instituiti-o ca pe un obicei!

Sa analizam formula pentru a ne asigura ca intelegem exact despre ce e vorba: 1. Calitatea serviciului va fi menita sa marcheze importanta fiecarui detaliu, in legatura cu pozitia dumneavoastra, in cel mai eficient chip cu putinta, pastrand mereu treaz in suflet scopul eficientei crescute.

2. Cantitatea serviciului va insemna obiceiul de a presta orice serviciu de care sunteti capabil in orice moment, cu scopul de a spori numarul de servicii pe masura ce calitatea lor se imbunatateste prin exercitiu si experienta. Accentul este plasat din nou pe cuvantul obicei.

3. Spiritul serviciului va avea in vedere formarea obiceiului unui comportament placut, armonios, care va stimula cooperarea asociatilor si colegilor de serviciu.

Nu este suficient sa cuplati o calitate si o cantitate adecvate a serviciului dumneavoastra pentru a mentine o piata constanta pentru serviciile dumneavoastra. Comportamentul, sau spiritul in care va oferiti serviciile, este un factor puternic si hotarator in legatura atat cu pretul pe care il primiti cat si cu durata angajarii.

Andrew Carnegie a scos in evidenta acest aspect mai mult decat ceilalti in legatura cu descrierea proprie a factorilor ce duc la succes in comercializarea serviciilor personale. El a pus din ce in ce mai mult accentul pe necesitatea unui comportament armonios. A declarat clar ca nu va pastra nici un angajat, indiferent de cat de mult sau cat de eficient lucreaza, daca nu munceste intr-un spirit armonios. Domnul Carnegie a insistat ca oamenii sa fie placuti. In sprijinul faptului ca a acordat o mare valoare acestei calitati, i-a ajutat pe multi dintre aceia care s-au conformat standardelor sale sa se imbogateasca mult. Cei care nu se conformau trebuiau sa faca loc altora.

Importanta unei personalitati placute a fost accentuata pentru ca este un factor care ne permite sa facem un serviciu spiritului insusi. Daca cineva are o personalitate placuta si aduce servicii in spiritul armoniei, aceste elemente compenseaza adeseori deficientele de calitate si cantitate in serviciile oferite de cineva. Totusi, nimic nu se poate substitui cu succes unui comportament placut.

Preferati sa luati sau sa dati?

Persoana al carei venit provine in intregime din vanzarea serviciilor personale nu este mai putin vanzator decat comerciantul de servicii publice, si se poate deduce usor ca o astfel de persoana se supune acelorasi reguli de comportament ca si comerciantii ce vand marfuri.

Acest lucru a fost accentuat pentru ca majoritatea celor ce traiesc din vanzarea serviciilor personale fac greseala sa se considere eliberati de regulile de comportament si de responsabilitate pe care le au cei care sunt implicati in serviciile publice.

Au apus zilele ?celor care prefera sa ia?. Au rasarit zorii ?celor care prefera sa dea?.

Are sens