dar fără prea multă pulpă. Ar fi mai bine să spălaţi cartofi mari, să-i curăţaţi şi să nu consumaţi decât cojile, coapte. Aruncaţi restul.
Daţi-l la găini! (Lectura 1904-1).
Cu alte cuvinte, cartofii copţi în coajă, care se consumă cu coaja coaptă la cuptor. sunt foarte caycieni (cu condiţia să nu fie trataţi chimic).
Alimentele care ne aduc fosfor sunt mai ales morcovul, lăptucile, fructele de mare, salsifi şi cojile de cartof dacă nu sunt prea groase. (Lectura 560-2).
Coaja cartofului [...] este excelentă. Căci conţine săruriminerale care sunt bune pentru organism. Chiar dacă aceste coji decartofi sunt fierte îndelung, ar fi excelent să consumăm apa în careau fiert. (Lectura 2179-1).
Nu mâncați prea mulţi cartofi, decât coaja, care poate ficonsumată oricând şi oricât. Căci aceste coji de cartofi sunttonifiante, ele ne aduc forţă şi elemente care favorizează activităţileglandulare din organism. (Lectura 820-2).
Cojile de cartofi aplicate sub formă de cataplasme pe ochi înlătură oboseala oculară (cu condiţia să fie ţinute pe ochi timp de două ore, în întuneric)... Pe scurt, înţeleg de ce găinile mele se reped la cojile de cartofi!
Echilibrul bază-acid din organism şi vaccinarea Cayce insistă
mult asupra incompatibilităţii dintre anumite alimente, din cauza necesităţii de a menţine echilibrul acid-bază (alcalinitatea) în corp.
Pe vremea sa; era ceva cu totul nou. El spune că obezitatea,
angineia, tulburările intestinale şi gastrice sunt provocate de un dezechilibru al pH-ului în tot corpul.
CE MĂ FACE SĂ RĂCESC? PUTEŢI SĂ-MI DAŢI O METODĂ
SAU O REŢETĂ PENTRU A PREVENI RĂCEALA?
Păstraţi alcalinitatea corpului. Microbii care joacă un rol înrăceală (guturai. angină, gripă...) nu pot să trăiască în mediualcalin (bazic). Deci, nu încurajaţi excesele de acid în organismuldumneavoastră. (Lectura 1947-4).
CE ALIMENTE CREEAZĂ UN MEDIU ACID ÎN CORP?
Toate acelea care combină grăsimile cu zaharurile. Cele careconţin feculă produc de obicei reacţii acide. Dar un regim normaltrebuie să fie 20% acid şi 80% alcalin. (Lectura 1523-3).
ŞI CE ALIMENTE RESTABILESC ECHILIBRUL CREÂND UN
MEDIU ALCALIN (BAZIC)?
Fructele, proaspete şi uscate, legumele, cu excepţialeguminoaselor ca mazărea, lintea, mazărea uscată, fasolea...,lactatele.
CUM AŞ PUTEA SĂ FIU IMUNIZAT ÎMPOTRIVA BOLILOR
CONTAGIOASE ALTFEL DECÂT PRIN VACCINARE?
Se poate, dacă vă menţineţi alcalinitatea corpului, mai alesconsumând salate, morcovi, ţelină; astfel se vor crea condiţii carevor imuniza organismul. (Lectura 480-19).
VACCINURILE CONTRA BOLILOR CONTAGIOASE ÎMI SUNT
NECESARE ÎNAINTE DE PLECAREA DIN SEPTEMBRIE?
Numai dacă dispoziţiile legale vă obligă. [...] Dar dacă veţifolosi zilnic o masă de morcovi sau o masă în care morcovulconstituie un fel de mâncare, nu veţi contracta boala contagioasă,nu veţi fi atinsă de infecţiile cu care corpul ar putea să intre încontact.
IMUNIZAREA ÎMPOTRIVA BOLILOR CONTAGIOASE POATE
FI DOBÎNDITĂ PE ALTĂ CALE DECÂT VACCINAREA?
Aşa cum am spus, dacă se menţine alcalinitatea în corp, înspecial datorită morcovilor, ea va construi în sânge un sistem deapărare care va imuniza persoana respectivă. (Lectura 480-19).
ŞI CARE SUNT ALIMENTELE CARE CREEAZĂ ACIDITATE?
Grăsimile animale, uleiurile vegetale, cerealele, pâinea, fulgiide porumb, prăjiturile, orezul alb, - orezul negru este mai puţin acid
- toate zaharurile, nucile, leguminoasele, cărnurile, carnea depasăre, măruntaiele de vită, gălbenuşul... (Aceeaşi lectură).
Cayce a denunţat mai ales anumite combinaţii nefaste: sunt alimente pe care n-ar trebui să le combinăm niciodată la aceeaşi masă, nici în aceeaşi zi:
Nu combinaţi fructele acide cu alte feculente decât pâineaintegrală. Adică lămâi, portocale, mere, grape-fruit; nici măcar sucde roşii. Nu consumaţi cereale - care conţin un maximum de feculă -
la aceeaşi masă cu citricele. (Lectura 416-9).
Iată condamnarea principiului micului dejun englezesc (totuși atât de bun!), unde se începe printr-un suc de portocale şi se continuă cu pâine prăjită... Ar trebui, după Cayce, să
consumăm sucul de portocale, de lămâi sau grepfrut între mese la ora zece dimineaţa, de exemplu. Dar, spune Cayce, aceste sucuri de fructe pot să se combine cu un ou.
Cayce nu recomandă cafeaua şi nici ceaiul. (Lectura 302-2), mai ales împreună cu laptele (lectura 5097-1 ). Dar acest lucru este bine cunoscut de dieteticieni.
El insistă asupra faptului că este dezastruos pentru organism Nu ar trebui să amestecăm nici sucul de portocale cu laptele (Lectura 5097-1 ):
ci să le consumăm separat - cu distanţă în timp între ele -
niciodată împreună!