"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » DK Bizemont - Universul Lui Edgar Cayce #1

Add to favorite DK Bizemont - Universul Lui Edgar Cayce #1

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

MINE?

Aşa cum vi s-a indicat, consumaţi cât mai mult cu putinţă

produse locale din pământul pe care trăiţi. Este mai bine pentruorganism, în loc de un anumit regim din fructe sau legume. (Lectura4047-1).

Nu consumaţi în cantităţi mari fructele, legumele, carnea etc.,care nu provin din regiunea unde trăiţi [...]. Este regula generală deurmat pentru toată lumea.

Aceasta va învăţa organismul să se adapteze oriunde. (Lectura3542-1).

Iată înţelepciunea! Atunci nu cereţi hot-dogs când sunteţi la Karachi... Carnea consumată pe vremea lui Cayce nu era tratată

ca astăzi. Occidentalii nu erau încă atât de vicioşi: în Virginia din acea vreme, oamenii îşi cultivau încă grădina; Cayce însuşi făcea lucrul acesta cu mare plăcere. Nu se cunoşteau încă aceste sinistre crescătorii în serie care sunt veritabile lagăre de concentrare pentru animale, a căror carne lipsită de gust şi de valoare nutritivă contribuie acum la „bolile civilizaţiei”!

(„barbariei”, ar fi mai bine spus).

Pe de altă parte, învăţătura lui Cayce, având o valoare universală, nu a fost mai puţin adaptată la o epocă şi la un anumit public. Iată de ce el insistă asupra unor anumite principii, lăsând de o parte pe altele care ar fi mai puţin urgente pentru acea epocă. Lecturile nu vorbesc de vegetarism pentru că

solicitanţii lui Cayce nu aveau încă maturitatea necesară.

Cayce însuşi ar fi acceptat să renunţe la carne? Probabil că

nu. Era mare gurmand, foarte ataşat de bucătăria tradiţională a Sudului. Cayce -treaz nu şi-a schimbat niciodată stilul de viaţă

pentru a se adapta la remediile indicate de Cayce-adormit (în ceea ce-l privea personal). Şi apoi acestui om, care deja era nefericit de faptul că se singulariza prin aceste lecturi bizare, i se mai putea cere oare să se opună uzanţelor locale printr-un regim alimentar?

Cayce, în ansamblul lecturilor sale despre dietetică, înclină

spre un vegetarism moderat. De exemplu, lasă să se înţeleagă că

carnea favorizează constipaţia. Este vorba de un băieţel de unsprezece ani atins de epilepsie, căruia Cayce îi spune că starea sa se poate ameliora dacă se activează eliminările. Ar trebui să se încurajeze:

tot ce contribuie la eliminarea mai bună a toxinelor,împiedicând acumularea deşeurilor care perturbă organismul atuncicând nu sunt evacuate: menţineţi tranzitul intestinal în plină

activitate, prin calm, un regim potrivit cu multe legume, cu multesucuri de fructe, puţine nuci sau deloc, supe, ciorbe, câteva legume.

Fără carne. (Lectura 4798-1).

Cu orice ocazie, el recomandă înlocuirea cărnii cu peşte şi fructe de mare:

Cel puţin odată sau de două ori pe săptămână mâncați fructede mare: scoici, stridii, homari. (Lectura 257-24).

Cayce critică mult grăsimile, mai ales prăjite.

Nu folosiţi şunca sau grăsimile ca să gătiţi legumele. (Lectura303-11).

Evitaţi excesul de grăsimi sau de alimente prăjite în grăsime,fie de porc, oaie, vită sau pasăre. Folosiţi mai mult partea slabă.

(Lectura 303-11).

Alimentele fierte, fripte sau făcute grătar sunt cu mult maibune pentru sănătate decât orice prăjeală. (Lectura 416-6).

Cayce a recomandat mult lactatele, laptele, iaurturile, laptele bătut (numit şi „buttermilk” în engleză). Iată, de exemplu, o reţetă

pe bază de lapte pentru a dormi mai bine, care se face seara: Pentru a elimina otrăvurile şi tensiunile datorate unei activităţi zbuciumate, care oboseşte sistemul nervos, iată ce vă va aduce un somn bun: [...] puneţi o linguriţă de miere curată într-un pahar de lapte cald şi beţi. (Lectura 2050-1).

Brânzeturile, totuşi, sunt marile absente din dietetica cayciană: datorită faptului că erau puţin răspândite în America

timpului său. Şi astăzi, în afară de oraşele foarte mari, nu găsim în magazinele obişnuite decât paste gătite cu gust de săpun, tip Cheddar şi groaznica „cream cheese” (care nu se poate mânca!) recomandată pe drept de Cayce a se consuma cu moderaţie.

(Lecturile 459-11). În anumite magazine găsim şi şvaiţer, importat din Europa sub numele de „Swiss cheese” şi cel mai des copia sa industrială lipsită de orice savoare, de orice gust, ca şi „fetta”, acolo unde sunt comunităţi greceşti. Doar foarte recent moda bucătăriei franţuzeşti a permis importarea de brânzeturi din Hexagon în Statele Unite (între care un camembert botezat „La Fayette”!). Brânzeturile de casă, care ocupă un loc atât de important în alimentaţia noastră, sunt necunoscute peste Atlantic şi de aceea Cayce nu a vorbit de ele.

Cât despre ouă, Cayce le recomandă, dar precizează că

anumite persoane nu suportă albuşul care creează aciditate.

Recomandă să le fierbem moi şi dă recomandări foarte diverse în funcţie de caz. Lectura 1560-1 recomandă, de exemplu, ouăle crude (albuş şi gălbenuş înghiţite sau puse în bere sau whisky) unei femei care suferea de tuberculoză, şi asta în fiecare zi. Altor consultanţi li se spune că:

Ouăle [...] sunt indicate mai ales pentru a păstra dinţii.

(Lectura 1523-3).

În Statele Unite de acum, ouăle nu sunt bine văzute de presă: ziarele le-au acuzat că ne cresc colesterolul. Evident că

ouăle recomandate de Cayce nu erau ouăle de serie de astăzi!

Cum să pregătim alimentele?

Cayce recomandă aburul, care distruge cel mai puţin vitaminele (Lectura 462-1 4), dar nu vorbeşte de vasele sub presiune pe care le cunoaştem astăzi. Acestea nu sunt nici pe departe sănătoase, în parte datorită metalelor folosite la fabricarea recipientului:

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com